Kabouters en de Martini Tarotlegging

Van Singles Day naar Housewives Tarot

In mijn vorige blogbericht over Tarot en Singles Day heb ik geschreven dat ik op de dag voor singles zou gaan knutselen. Dat heb ik gedaan. Ik heb twee schattige kerstkabouters gemaakt van strijkkralen. Met hulp van Pinterest en een beetje van mezelf.

Om ze zomaar, zonder iets over Tarot, op mijn blog te zetten, mag niet van mijn zoon. In het verleden heeft hij er mij regelmatig op gewezen dat dit “wel een site over tarot is, hè!”

Tarots en Kabouters

Nu heb ik ergens, in een zilveren doosje, piepkleine tarotkaartjes. Het leek me een fantastisch plan om die kabouters ieder zo’n tarotkaart in de hand te geven, dan te fotograferen. Helaas kan ik dat minuscule doosje niet vinden.

Volgens mij waren het de piepkleine Tarot of the Gnomes tarotkaarten. Geen nood, online vast wel te vinden en dan fotoshoppen we de kaarten erop. De Tarot of the Gnomes is inderdaad gemakkelijk online te vinden.

Maar die gnomes lijken op kobolden en trollen en ik ben meer van de Rien Poortvliet kabouter.

Een Fairy Tarot dan? Die zijn er genoeg. Maar ook die hebben we (mijn kerstkabouters en ik) om verschillende redenen verworpen.

drie-fairy-tarotkaarten
3 x Heremiet, van l naar r: Fairy Tarot, Faerie Tarot, Enchanted Tarot of the Hidden Folk

Housewives Tarot

Al zoekende kwamen we op de Housewives Tarot. Huisvrouwen? Jazeker. Het blijkt dat kabouters een lange traditie hebben van klaplopen in huishoudens en een zwak hebben voor huisvrouwen. Niet om te helpen, maar om te bietsen. Nostalgisch denken ze terug aan de goede oude tijd toen er voor kabouters nog van alles te halen viel. Restjes wol, lapjes, stukjes hout, leer. En natuurlijk echt voedsel. Eerlijk, niet ingeblikt, eten.

In de jaren 50, kwam daar verandering in. Inblikken, tv-dinners, en allerlei apparatuur deden hun intreden.

housewives tarot 4 kaarten voedsel en apparatuur

Het voordeel van al die moderne ontwikkelingen was dat de huisvrouw meer tijd voor zichzelf had. Om de tijd door te komen, dronk ze ’s middags graag een martini. Of twee, of drie. De huiskabouters pimpelden vrolijk mee.

“Dat waren nog eens tijden!” riep de blauwe kabouter enthousiast. “Je zou de Martini Tarotlegging moeten proberen.“

“Hoe gaat die dan?” vroeg ik benieuwd.

“We hebben martini glazen nodig, vermout, gin, olijven en ijsblokjes,“ somde Kabouter Blauw op.

“Geen tarotkaarten?” vroeg ik verbaasd.

“Dat komt na de eerste martini,“ verduidelijkte Kabouter Grijs.

“Nou ja, dan gaat het niet door. Ik heb al die spullen niet in huis.”

“Wijn?” vroeg Kabouter Blauw hoopvol. Die is echt niet van de blauwe knoop. Wijn had ik gelukkig wel en hier is dan de Martini Tarotlegging:

Housewives Tarot Martini tarotlegging

Deze legging heeft heel passend, de vorm van een martini-glas. Er zijn duidelijk elementen uit het Keltisch Kruis aanwezig, en ook van de Wat-Te-Doen-Tarotlegging. Eigenlijk is het een leuke combinatie van die twee en beslist het leren waard.

Betekenissen van de posities:

 1. Je huidige positie
 2. Je huidige verwachting
 3. Dit is het onverwachte dat zou kunnen gebeuren
 4. Dit is je verleden
 5. Dit is je toekomst
 6. Dit zijn de moeilijkheden op je pad
 7. Dit zijn je verantwoordelijkheden
 8. Dit duidt op de tegenwerking die je krijgt
 9. Dit vertegenwoordigt wat je zal helpen
 10. Dit vertegenwoordigt je hoop en vrees
 11. Dit duidt op de beste richting of actie
 12. Dit is je omgeving en hoe anderen je zien
 13. Dit is waar je op zult uitkomen of wat je kunt bereiken

Ik heb deze Martini tarot legging uiteraard voor mezelf uitgeprobeerd. Uit die legging heb ik verrassend veel inzichten gehaald, terwijl ik dat totaal niet verwachtte. Ik heb in eerste instantie de kaarten geïnterpreteerd op wat ik zag en pas daarna het boekje erbij gepakt. Blijkt dus best een heel zinvol deck om mee te werken.

p.s. Inmiddels heb ik het kleine doosje met de piepkleine tarotkaartjes weer gevonden. Postzegelformaat noemen ze het, maar volgens mij is het kleiner. Het mini-deck bevat alleen de 22 Grote Arcana kaarten. Leuk idee misschien om iemand die van tarot houdt, cadeau te geven voor Sint of Kerst of zo. Het is een geinig hebbedingetje.

miniature tarot of gnomes
Miniature Tarot of the Gnomes
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00