Green Witch Tarot Staven Koningin

Staven Koningin uit de Green Witch Tarot, moeke de huismus?

‘Ik ben geen moeke,’ was het eerste wat ‘mijn’ Koningin van Staven zei, toen ze deze kaart zag.

De Tarot hofkaarten praten soms tegen mij. Dat is begonnen met het artikel ‘Wat dragen de Tarot Koninginnen?‘ Ik vind dat zelf erg leuk, vooral omdat ze mij soms totaal kunnen verrassen met hun uitspraken.

Tegen de beschrijving in het boek, had ‘mijn’ Koningin van Staven geen enkel bezwaar, maar zo vroeg zij: ‘Zie jij die terug in de kaart?’

Dat is mijn grootste bezwaar tegen de Green Witch Tarot, ik kan de betekenissen maar moeilijk ‘zien’.  Hierdoor heb ik het boek naast me neergelegd, en gedacht me er verder niet in te verdiepen. Maar het laat me niet los. Vandaar dat ik besloten heb, de Green Witch Tarot een tweede blik te gunnen.

Vertaling Beschrijving Green Witch Tarot Koningin Staven uit het boek

wands-queen

Deze tarotkaart heeft betrekking op praktisch zijn en het automatisch kanaliseren (channelen) van energie. Het is noodzakelijk om negativiteit los te laten om te voorkomen dat werk, creativiteit en persoonlijke relaties er door gehinderd worden. Deze kaart duidt op goedmoedige vriendelijkheid, samen met de kenmerken van betrouwbaarheid, trouw en loyaliteit. Er is ook een gevoel van zelfbeheersing en zelfvertrouwen, evenals een warme persoonlijkheid. Deze kaart kan een vriendelijke vertrouwenspersoon voorstellen of iemand die gemakkelijk benaderbaar is, die goed kan luisteren en goede adviezen geeft.

De Koningin van Staven duidt op iemand met een creatieve visie die zich uitstrekt tot alle facetten van het leven met warmte en optimisme en energie die vreugdevol wordt ingezet, en toch ook getemperd wordt met begrip.

Deze kaart kan op een persoon duiden, die fantasierijk is, oprecht, evenals zelf-geactualiseerd* en in zijn kracht staat en als zodanig bereid is om anderen te helpen. Creativiteit en een scherpe geest worden hier aangeduid, evenals een liefdevolle aard en gehechtheid aan thuis.

Hyacinten, voor vriendelijkheid, optimisme en geluk, staan in een vaas op de bank. Een wielewaal, een symbool van optimisme, energie en genieten van het leven, zit in de struik.

Betekenissen: Optimistisch, praktisch, oprecht, loyaal, creatief, aardig, welsprekend, inzicht, expressief, fantasierijk, slim, zelfverzekerd, channelen van energie, onafhankelijk, wilskrachtig, goede planner, hoffelijk, vriendelijk.

Omgekeerd: Kritisch, prikkelbaar, jaloers, onzeker.

Sleutelwoorden: praktisch, energie channelen.

• Voor meer info over zelfactualisering: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zelfactualisering

Vergelijking Green Witch en Rider Waite Staven Koningin

Op de Rider Waite zien we een dame waar de kracht en zelfverzekerdheid vanaf spat. Optimistische zonnebloemen en de warmte, vriendelijkheid, spontaniteit etc., die worden ingegeven door het element vuur, ik vind het allemaal gemakkelijk te zien.

Bij de Green Witch Koningin van Staven zie ik meer een ‘moeke’. Vast en zeker een zelfverzekerde, vriendelijke, spontane enzovoort moeke, maar desalniettemin een moeke. Ik kan me voorstellen dat ‘mijn’ Staven Koningin hier bezwaar tegen maakt. De Green Witch Staven Koningin zit op een bankje voor haar huis, met een toverstok in de hand met een vrolijke, lieve glimlach op haar gezicht. Ze maakt op mij geen energieke indruk.

Het channelen – kanaliseren of geleiden – van energie vind ik een interessant aspect. Dit zou zich kunnen vertalen in het werken met kaarsen bijvoorbeeld of iets energie geven door visualisatie.  

Bij de betekenissen staat ook dat de Koningin van Staven een goede planner is.  Dat is zeker waar. Maar is het specifiek iets voor de Koningin van Staven? Het lijkt mij dat de Koningin van Zwaarden en Pentakels ook goed kunnen plannen. Van de Koningin van Kelken ben ik niet zeker.

Bruikbaarheid
Het boek geeft een uitstekende beschrijving van de Koningin van Staven, maar de betekenissen zijn moeilijk te ‘zien’ in de kaart en dat maakt het moeilijker om die te onthouden. Maar als je die eenmaal kent vanuit een Rider Waite achtergrond, dan is het natuurlijk geen enkel probleem om de Green Witch Tarot Staven Koningin te lezen. Allebei de koninginnen zijn praktisch ingesteld, warm, vriendelijk, optimistisch, onafhankelijk, creatief, intelligent en zelfverzekerd.

Er is echter een verschil. De Rider Waite Staven Koningin is een workaholic, met een werklust en gedrevenheid die voortkomt uit haar passie voor wat ze doet. Die passie voor wat ze doet, heeft de Green Witch Staven Koningin ook, maar ik kan me haar niet voorstellen als workaholic.

Channelen

Bij de Green Witch Tarot komt dat workaholic aspect minder naar voren. Daar staat tegenover dat de Green Witch Tarot Staven Koningin automatisch energie kanaliseert. Het is jammer dat dit aspect niet nader wordt toegelicht. Ik ben dol op energiewerk. Alles is energie en je kunt heel veel bereiken door met energie te werken. Je kunt hierbij denken aan Reiki, maar ook aan homeopathie, acupunctuur, visualisatie, kaarsenmagie en noem maar op. Je zou kunnen denken aan allerlei soorten energiewerk die te maken hebben met vuur. Kaarsenmagie, maar ook bijvoorbeeld aan koken en bakken. De warme belangstelling die de Koningin van Staven toont voor de mensen in haar omgeving, is ook een vorm van het kanaliseren van warme, liefdevolle energie, die de ontvangers ervan zeker ten goede zal komen.

Het opschrijven van de verhalen van de hofkaarten zie ik ook als een vorm van channelen. Ik zit die niet te verzinnen. Ik hoor en zie het gebeuren. In het verhaal van Wat dragen de Tarot Koninginnen? zag ik de afbeelding van de casual outfit en hoorde ik de Koningin van Staven zeggen: ‘Opgestroopte mouwen, dat zouden meer mensen moeten doen’, waarbij ze keek naar de Koningin van Kelken met zo’n daar-bedoel-ik-jou-mee-blik. De hele shoppingexpeditie ontvouwde zich als vanzelf. En hetzelfde gebeurde met de daarop volgende verhalen, waarbij de hofkaarten zelf aan het woord waren.

Als je deze kaart trekt, zou je je kunnen afvragen wie of wat je energie geeft. Of dat het misschien nodig is het vuur, de passie, voor een project op te stoken? Of je kunt je afvragen wie je zou kunnen channelen voor meer informatie. Speel ermee, en kijk waar het je brengt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00