Een korte en uitgebreide vooruitblik voor 2017 met tarot

Terugblik en vooruitblik met de Tarot

Meestal gebruik ik voor een tarot vooruitblik op het komende jaar de Astrologische-Tarotlegging. Dit jaar wilde ik iets anders.

Omdat 2016 (2+1+6=9) een universeel 9-jaar is en daarmee een jaar van afronding, leek het me leuk om ook terug te blikken op het afgelopen jaar.

Wil je een snelle terugblik en vooruitblik, dan kun je het 3-kaarten legpatroon gebruiken. Wil je meer info, dan kan ik het legpatroon van de Zegewagen van harte aanbevelen.

Korte Tarot vooruitblik: 2016-Nu-2017

Ik heb een hele korte en gemakkelijke legging gedaan om terug te kijken op 2016 en vooruit te kijken naar 2017. Gewoon met het 3-kaarten-legpatroon, waarbij ik het verleden nader heb gespecificeerd als zijnde 2016. Het Heden is gewoon het huidige moment gebleven en de toekomst is 2017. Super gemakkelijk en wat mij betreft een schot in de roos. 

Ik trok de volgende kaarten met het online programma:

tarot vooruitblik 2016-nu-2017

Het klopt verrassend goed. Mijn meest baanbrekende ervaring voor 2016 was mijn volmondige en totale keuze voor Innerlijke Vrede als basis oriëntatie op het leven. Dat is wat de Kelken 6 voor mij symboliseert. Zwaarden Aas symboliseert het steeds weer kiezen voor die innerlijke vrede en alles loslaten dat niet bijdraagt aan mijn innerlijke vrede. Voor 2017 heb ik de Koning van Zwaarden. Ook hier hebben we te maken met het bewaken van gedachten. Laat negatieve gedachten als wolkjes voorbij drijven en blijf gericht op die innerlijke vrede. Bovendien geeft de Koning van Zwaarden weer dat de gedachte aan manifestatie vooraf gaat. Door gericht te blijven op innerlijke vrede en alles wat daar niet aan bijdraagt links te laten liggen, zal mijn innerlijke vrede toenemen en dat maakt de weg vrij voor gewenste manifestaties.

Osho Zen Tarot als inspiratiebron

Nu werkte deze eenvoudige 3-kaarten tarotlegging voor mij verrassend goed, maar ik kan me zo voorstellen dat het een beetje magertjes overkomt. Dus besloot ik een nieuwe legging te ontwerpen met meer kaarten.

Als rasechte tarotenthousiast gebruikte ik de tarot als inspiratiebron en in dit geval de Osho Zen Tarot. Ik trok Gewaar-zijn, de zevende kaart uit de Grote Arcana. Een prachtige kaart, die aansluit op mijn thema van gerichtheid op innerlijke vrede.

Osho tarotkaart VII Gewaar-zijn Awareness

Zegewagen als moment van rust om terug te kijken op 2016 en vooruit te kijken naar 2017

Omdat er niet zo heel veel spannende elementen op de Osho Gewaar-zijn tarotkaart aanwezig zijn, heb ik de legging gebaseerd op de Zegewagen uit de Rider Waite. Ik vond dit een interessante kaart om een legpatroon op te ontwerpen voor een terugblik op 2016 en een vooruitblik op 2017. Het is een legpatroon geworden waar je maar liefst 18 kaarten voor nodig hebt.

zegewagen-legpatroon
De eerste tarotkaart ligt op de torso van de wagenmenner en duidt op het nu. En dat kan een situatie zijn, maar kan ook duiden op hoe jij nu in je kracht staat of in het leven.

De tweede kaart is de kroon boven zijn hoofd. Deze kaart symboliseert wat je kroont, mogelijk hoe je je voelt over jezelf of waar je mee bezig bent, wat belangrijk voor je is.

Dan hebben we de maantjes op de schouders voor kaarten 3 en 4. Links verwijst naar wat we als negatief hebben ervaren in 2016. En rechts verwijst naar wat we als positief hebben ervaren in 2016.

De gevleugelde logos (zon met vleugels), geeft ons de kaarten 5, 6 en 7. De zon in het midden is de 5de positie. Hier ligt een kaart die aangeeft wat je bezielt. En de vleugels (posities 6 en 7) geven aan hoe je die bezieling vleugels kunt geven.

Kaarten 8 en 9 liggen op de lingham en yoni, te vergelijken met het Yin/Yang symbool dat duidt op evenwicht. De kaarten die hier komt te liggen, duidt erop hoe je in 2017 je evenwicht kunt bewaren.

De sfinx links is de sfinx van 2016. Hier liggen 3 kaarten (10, 11 en 12) die iets zeggen over belangrijke gebeurtenissen uit 2016.

De 3 kaarten (13, 14 en 15) op de sfinx rechts zeggen iets over 2017.

En tot slot liggen er 3 kaarten (16,17 en 18) op de baldakijn voor wat er door je hoofd speelt of  eventueel boven het hoofd hangt.

Voorbeeld uitgebreide Tarot vooruitblik

Ik heb deze legging voor mezelf gedaan, en ben superblij met de uitkomst.

zegewagen-legpatroon-gevuld

Op positie 1 ligt tarotkaart De Geliefden, die ik vind aansluiten bij mijn thema van innerlijke vrede. Op 2 (kroon) ligt Kelken 8. Deze vind ik ook aansluiten bij mijn thema. Het is een radicale verandering om steeds weer en bewust die innerlijke vrede en rust op te zoeken en daarin te verblijven.

Wat ik als negatief heb ervaren zijn alle gebeurtenissen die mij verdriet hebben gedaan. En dat waren er veel in 2016. Veel mensen zeggen dat 2016 een rot jaar was, misschien wel het rottigste jaar ooit. Ik ging daar bijna in mee, maar realiseerde mij toen dat er ook veel mooie dingen zijn gebeurd dit jaar. Het was niet alleen maar kommer en kwel.

Wat ik als positief heb ervaren, wordt verbeeld door De Keizer. De Keizer is standvastig en zet door. Hij werkt de creatieve gedachten van de Keizerin uit tot iets wat tastbaar is. Ik heb mij bijvoorbeeld gericht op het uitwerken van mijn visie voor Tarot Stap voor Stap met een online cursusomgeving. Dit verliep niet vlekkeloos. De eerste 3 pogingen liepen mis en dat zijn allemaal weggegooide uren. Heel veel uren. Maar, als de Keizer, hield ik moedig stand en heb ik het niet opgegeven.

Op 5 heb ik zwaarden 4, een kaart van rusten en meditatie en putten uit je innerlijke bron. Ook dit vind ik mooi aansluiten bij mijn thema van innerlijke vrede.

Op de vleugels liggen de Wereld en Staven 5. De Wereld is voor mij de schrijverskaart en Staven 5 is voor mij het gepruts met woorden en zinnen. Zwaarden 4 met de verwijzing naar de innerlijke bron van inspiratie en de vleugels van de schrijverskaart en het schrijven zelf, geven mij het idee dat ik op de goede weg ben, want meer schrijven is wat ik wil.

Op de yoni/lingam combinatie voor evenwicht, heb ik De Maan liggen en Zwaarden 9. De Maan duidt om je diepste angsten onder ogen zien en Zwaarden 9 duidt op wakker worden uit een nachtmerrie. Het lijkt mij dat de kaarten mij erop wijzen dat ik beter mijn angsten diep in de ogen kan kijken, dan zal blijken dat die reuze meevallen. Bovendien brengt dat evenwicht, want het is logisch dat het wegstoppen en niet onder ogen willen zien van zaken mij uit evenwicht haalt.

Op 10, 11 en 12 liggen de drie kaarten voor 2016 Hier heb ik Pentakels Koningin, Kelken Aas en De Dwaas. Pentakels Koningin verbeeldt voor mij mijn zorgtaak. Kelken Aas duidt op nieuwe gevoelens en een gevoel van heelheid. Dit sluit ook weer aan bij mijn thema van innerlijke vrede. En De Dwaas betekent voor mij dat ik op de juiste weg ben.

Op 13, 14 en 15 liggen De koning van Staven, Pentakels 10 en Kelken 10. De Koning van Staven blijft op zijn doelen gericht en werkt daaraan wanneer hij kan. Mijn werk aan mijn site is bijvoorbeeld nog lang niet af en soms zinkt mij de moed in de schoenen. De Koning van Staven vind ik daarom heel geruststellend, want het lijkt mij dat ik in 2017 een heel eind zal kunnen komen.  Pentakels 10 heeft te maken met doorgeven van kennis. Iets wat ik doe. En daarbij hopelijk op meer financiële zekerheid. Kelken 10 duidt op emotionele voldoening en sluit weer prachtig aan bij ‘innerlijke vrede’.

Boven mijn hoofd liggen de Staven Page, De Magiër en De Koning van Kelken. De Staven van Page heeft iets te vertellen. Dit sluit aan bij mijn kern om op te schrijven wat ik te vertellen heb. De Magiër duidt op mijzelf en sluit aan bij het feit dat 2017 een persoonlijk 1-jaar is voor mij. Een jaar om uitdrukking te geven aan mezelf als individu. En de Koning van Kelken deed mij er direct aan denken, dat wat er ook gebeurt, ik niet kopje onder zal gaan, maar zal blijven drijven.

In 2017 zal ik proberen wat meer te schrijven over het nut van het kiezen van een basisoriëntatie, het te lijf gaan van negatieve/belemmerende overtuigingen en hoe het hoog houden van je energie, in je kracht blijven en het putten uit de innerlijke bron helpt voor het manifesteren van zaken, ervaringen en relaties waar je blij van wordt.

Dit was in het kort mijn terugblik en vooruitblik, waaruit nog veel meer te halen valt, maar dit leek mij voldoende als voorbeeld om voor jezelf met deze legging aan de slag te gaan. Kom je er niet uit dan kun je gebruik maken van het Tweede Opinie Tarotconsult.

Veel succes en alvast een mooi 2017!

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00