Green Witch Tarot – Koningin van Pentakels

De Innerlijke heks van de Koningin van Pentakels

Mijn Koningin van Pentakels eerste reactie op de Green Witch Pentakels Koningin was: “Ze moet naar de kapper, en beter zorgen voor haar gezicht.”

Verder mag ze deze versie van zichzelf wel en ziet de afbeelding als een goed gevonden weergave van haar innerlijke heks. Een verrassende opmerking, vond ik.

pentacles-queen
Uit het boek:
Deze kaart duidt erop dat financiële plannen bij elkaar komen. Er is een gevoel van rust en vrede, bevorderd door financiële zekerheid en plannen die positief in gang gezet zijn.

Hier zit de Koningin van Pentakels comfortabel in haar vruchtbare Pecannoten plantage. Overvloedige natuur biedt stabiliteit en ze voelt de vriendelijke invloed van de natuur-energieën die met haar werken.

Wanneer deze kaart in een lezing verschijnt, heeft de vrager de mogelijkheid om plannen die leiden tot economische zekerheid en welzijn tot bloei te brengen. Je wijden aan praktische ambities geeft vertrouwen en maakt je zelfvoorzienend. Je hebt misschien een hang naar luxe en sociale status, maar dit wordt getemperd door vrijgevigheid.

Deze kaart suggereert dat vooruit plannen en het hebben van die plannen een goede zaak is en dat de plannen zullen uitwerken zoals gehoopt. Financiële middelen zijn onder controle. Geld wordt met rustige wijsheid beheerd en verstandig besteed.

Er is welvaart en ook onafhankelijkheid. Wanneer deze kaart verwijst naar een eenoudergezin, dan zullen daar de financiën zorgvuldig gemonitord worden. Mogelijk duidt de kaart op een kleiner, tweede inkomen dat gebruikt kan worden voor luchthartige entertainment, vakanties of extra luxe.

Pecannoten duiden op welvaart en overvloed. Hier zien we dat de Koningin van Pentakels een mand vol heeft.  Een witte duif, een symbool van welvaart, harmonie en wijsheid zit op een boomtak.

Betekenissen: Financiële plannen worden of zijn gerealiseerd, vruchtbaarheid, onafhankelijkheid, beloning voor werk, stabiliteit, waardigheid, praktische ambities, het bereiken van fysieke doelen, zelfvoorzienend, in staat om voor zichzelf en anderen te zorgen, maatschappelijke positie en succes.

Omgekeerd: Financiële nalatigheid, geeft gemakkelijk geld uit/gat in de hand, genotzuchtig, wantrouwend.

Sleutelwoorden: Financiële plannen realiseren

Conclusie en vergelijking met Rider Waite Tarot Koningin van Pentakels:

De Koningin van Pentakels kan zich vinden in zowel de omschrijving als in de afbeelding, met toevoeging dat ze er zo in het echt niet uit ziet, maar er wel haar innerlijke heks in kan zien.

Mijn Koningin van Pentakels moest diep zuchtten bij de opmerking dat een Koningin van Pentakels wellicht een hang naar luxe en sociale status heeft, maar dat dit getemperd wordt door vrijgevigheid. ‘Beperkende overtuigingen kunnen zo hardnekkig zijn,’ verzuchtte zij. Om daar vervolgens aan toe te voegen: ‘Schrap het woord “wellicht” maar. Het is een kenmerk van Pentakels om ons te richten op aardse overvloed en dat te ambiëren.’

Kortom, je kunt probleemloos de Rider Waite betekenis aanhouden bij het interpreteren van de Koningin van Pentakels van de Green Witch Tarot. Waarbij je ook kunt kijken of zij duidt op een innerlijke drang, die je naar buiten toe niet toont. Mogelijk duidt het trekken van de GW Pentakels Koningin op het advies om je innerlijke materialistische heks te omarmen en niet af te wijzen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00