Everyday Witch Tarot – charmant en bruikbaar

Witch Tarot voor iedere dag

Let op: Met uitgewerkt Tarotconsult met de Everyday Witch Tarot helemaal onderaan.

Al een tijdje in huis, maar nog niet aan toegekomen: Everyday Witch Tarot. Deze mooie, bruikbare, grappige en charmante tarot is het geesteskind van Deborah Blake en de kaarten zijn geïllustreerd door Elisabeth Alba.

Everyday Witch Tarot is gebaseerd op het Rider Waite Spel en daarom gemakkelijk te interpreteren, wanneer je al tarotkaarten kunt leggen met de RW, maar Deborah Blake heeft ook vaak een eigen invulling. Leuk en handig vind ik Blake’s korte samenvattingen van de betekenissen die geplaatst zijn onder iedere kaart en bovenaan de toelichting op iedere kaart. Zie voor een voorbeeld de pagina over de Hogepriesteres hieronder. Onder de kaart staat: “Higher wisdom is available to us all.” En bovenaan de toelichting staat: “Seek knowledge from within and without.”

Witch Tarot Hogepriesteres

Trek je de Hogepriesteres, dan wil de Hogepriesteres graag dat je je herinnert dat hogere wijsheid je ter beschikking staat. Het idee dat de Hogepriesteres ook wijst op het zoeken buiten je en niet alleen van binnenuit, vond ik heel bruikbaar en heel goed passen bij de dualistische aard van de Hogepriesteres.

Gezien mijn bijzondere band met de Tarot Koninginnen, besloot ik om maar direct hun kaarten op te zoeken.

De eerste Koningin waar mijn blik op viel was de Koningin van Kelken.

Everyday witch tarot koningin kelken

Ze ziet er nogal zwanger uit, wat ik vreemd vond, maar mijn innerlijke Koningin van Kelken, knikte tevreden. Ze zag zichzelf wel staan op een tropisch strand, dartelende vissen, gezellige katten en met een prachtige schelp vol water in haar handen. En dat zwangere moet je, volgens de Koningin van Kelken, overdrachtelijk zien. Zwanger van ideeën, maar ook liefdevolle gevoelens zoals voor je nog ongeboren kind, je partner en andere mensen in je leven. En zeer beslist ook liefde voor jezelf.

De volgende kaart was de Koningin van Zwaarden.

Everyday witch tarot koningin van zwaarden

Het commentaar van mijn innerlijke Koningin van Zwaarden was: “Ja, leuk.”
Ze vond vooral die veer in haar hand leuk gevonden en het deed haar denken aan het gezegde: “De pen is machtiger dan het zwaard.” Zo heeft ze twee wapens, twee manieren om aan te vallen.

“En twee middelen om je te verdedigen,” merkte ik op. Dat leverde me een minachtende blik op, want aanvallen is de beste verdediging, aldus de Koningin van Zwaarden.

Na nog even verder bladerend, vond ik eindelijk de Koningin van Pentakels.

Everyday Witch Tarot Koningin van Pentakels

De eerste opmerking van de Koningin van Pentakels was: “Nogal magertjes.” Waarmee ze doelde op het figuur van de Koningin van Pentakels. De schatkist naast haar, onder de boom, lijkt rijkelijk gevuld, maar leverde geen commentaar op. Ze vindt dat ze er een beetje ontevreden en kleurloos uitziet.

Dit maakte mij benieuwd naar de Koning van Pentakels.

Everyday witch tarot Koning van Pentakels
Dat verklaart veel. Hij heeft de chocoladetaart en de wijn.

Last, but not least, de Koningin van Staven!

everyday witch tarot koningin staven

Haar opmerking: “Welke malloot heeft dit bedacht? Best een aardige jurk, maar een draak als troon? Geen wonder dat ik zo ongemakkelijk kijk! Nou ja, even poseren voor de foto hoort bij mijn koninklijke status. Nu snel naar het bal! Die schoenen zijn gemaakt om op te dansen!”

De Kracht van Drie

Ooit, lang geleden, ben ik begonnen met het vertalen van de teksten van de Green Witch Tarot. Ik heb besloten om daar een toelichting op de Old Path Tarot en Everyday Witch Tarot aan toe te voegen. Leek me leuk. Of het ooit afkomt, is nog maar de vraag. Ik trek op die vraag drie Everyday Witch tarotkaarten:

Tarotconsult met Everyday Witch Tarot kaarten

Op het verleden zien we Zwaarden Tien. Standaard RW Betekenis: Iets moet eindigen om ruimte te maken voor iets nieuws.

Volgens Blake duidt deze kaart erop dat het gevecht over is, het is je niet in de koude kleren gaan zitten, maar je staat weer op, trekt de zwaarden uit je lijf en je leert van de ervaring.

Op het heden ligt de Zwaarden Aas. Deze kaart kan duiden op een inzicht of het doorhakken van knopen.

Blake’s toelichting komt daarmee overeen. Zij zegt dat wanneer je deze kaart trekt dit erop kan duiden dat je ineens een idee krijgt, in een flits – een nieuw plan van aanpak, terwijl je dacht dat je vast zat. Een nieuwe manier van kijken naar een oude situatie. De Aas van Zwaarden is een aansporing om open te staan voor zulke inzichten.

Voor de toekomst heb ik Matigheid getrokken. Deze kaart duidt op alles in de juiste verhoudingen.

Blake zegt over Matigheid dat wanneer deze kaart in je legging verschijnt dit erop kan duiden dat het belangrijk is om je innerlijke kracht aan te boren, diep adem te halen en dan je leven op order te brengen: alles in de juiste verhoudingen: werk en spel, tijd met anderen en tijd voor jezelf, streven en rusten, toegeeflijkheid en zelfdiscipline. Probeer met de stroom mee te gaan … en gun jezelf, van tijd tot tijd, een cupcake.

Maar, komt het af?

Of het afkomt, is natuurlijk aan mij. Iets waar de kaarten mij ook fijntjes op wijzen.

Zwaarden Tien duidt op een beslissing genomen in het verleden. Ik heb onlangs mijn werktijd anders ingedeeld, met meer tijd voor Tarot.

Zwaarden Aas duidt op de productiviteitsinzichten die ik op het bureaublad van mijn laptop heb staan. Ten eerste het inzicht om me te richten op systemen, en niet op het eindresultaat. Hiermee wordt bedoeld het systeem om bijvoorbeeld op maandag en donderdag een kaart te vertalen. Als ik dat zou doen, ben ik in 39 weken klaar. Zo’n systeem met iets kleins en met regelmaat, is gerichter en gemakkelijker te behappen dan het doel om binnen een jaar alle kaarten te vertalen.

De andere productiviteitsregel die ik op mijn bureaublad heb staan is: De Regel van Drie. En dat komt weer leuk overeen met De Kracht van Drie. De Regel van Drie zegt dat het handig en verstandig is om in ieder geval dagelijks de drie belangrijkste dingen van je To Do lijstje te identificeren en te doen (met nadruk op doen), en om ook de drie belangrijkste dingen voor de week, de maand en het jaar vast te stellen.

Matigheid vat eigenlijk het voorgaande samen: houd alles in balans, vind de kracht in jezelf, haal diep adem en laat het universum ook zijn steentje bijdragen en dan komt het uiteindelijk wel af.

Maar verwacht het niet morgen al. Het komt erg overeen met een zwangerschap. Geef me 40 weken.

Conclusie Everyday Witch Tarot

Supertarot! Ik kan het iedereen aanraden. En je hoeft er geen heks voor te zijn. Je kunt het deck snel en gemakkelijk bestellen op bol.com.