Toelichting op Online Gratis Vogel Tarot

De Geboorte van de Vogel Tarot

Al denkende over Tarot, Associatie en Intuïtie en hoe dat van belang is bij het interpreteren van tarot en voorspellende technieken in het algemeen, moest ik denken aan orakelen door te kijken naar vogels in de lucht.

Ik probeer dat af en toe en meestal is er, net op dat moment, geen vogel te bekennen. Gelukkig wemelt het op internet van foto’s van vogels. En zo is het Vogel Orakel of de Vogel Tarot geboren.

zonsondergang, vogels in de lucht

Ik heb voor de Vogel Tarot, 80 (vrije rechten) foto’s gedownload van internet en weer geüpload naar TarotStapVoorStap.nl. Dat zijn 78 ‘vogel tarotkaarten’ en 2 foto’s van eekhoorns. In navolging van de Simpsons ‘Blije Eekhoorn’ tarotkaart traditie, wilde ik natuurlijk ook zo’n blije eekhoorn in ‘mijn’ tarot.

De eerste eekhoorn die ik tegenkwam zat een vogel op te peuzelen. Niet zo positief vanuit het oogpunt van de vogel, maar wel in overeenstemming met de Simsons suggestie dat de Eekhoorn niet zo schattig is als je zou denken. Dat blijkt te kloppen, zeker als je een kleine vogel bent. Maar ik wilde toch ook een schattige eekhoorn in mijn deck. Vandaar dat het deck twee eekhoorns bevat.

Deze tarot heb ik bedacht als oefening om te leren associëren. Zo’n afbeelding van een vogel roept een gedachte of gevoel op en daar kun je op voortborduren tot je het in verband kan brengen met je vraag. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om geen onderverdeling van van Grote en Kleine Arcana te maken en heb ik dus ook nagelaten om de Kleine Arcana te verdelen in 4 series van 14 fotokaarten. Ik had eerst ook gedacht om geen extra informatie te geven over de soort vogel, zodat je ook niet door een onderschrift beïnvloed zou worden.

Voorbeeld Vogel Tarotconsult

Terwijl ik foto’s met vogels aan het zoeken was, trok ik af en toe een vogelkaart en ik kon daar verrassend veel mee. Vervolgens vroeg ik me af, of de vogeltarot ook zou werken voor een 3-kaarten tarotlegging. Uiteraard, heb ik dat gelijk geprobeerd. Mijn vraag was: Werkt de vogeltarot ook voor een 3-kaartenlegging?

Ik trok onderstaande vogels:

Vogel Tarot 3 kaarten tarotconsult voorbeeld

De eerste kaart is de Gebraden Kalkoen. De vogel is dood, maar wel smakelijk bereid tot een superlekkere kerstmaaltijd. Het geeft een beeld van overvloed. Een rijk verleden; een verleden dat niet meer is (dus dood), maar wel kan duiden op veel ervaring en goede herinneringen. Dat goede lees ik af en het ‘smakelijke’ van de afbeelding. Dit sluit aan bij het feit dat ik de vogel tarot al een aantal keren heb gebruikt met één kaart en dat dat heel goed werkte, dus waarom niet met 3 kaarten?

Op het heden ligt een mooie uil. Hij lijkt te lachen. Voor mij een bemoedigend teken. Aan de andere kant, zou je ook kunnen denken dat hij lacht omdat hij het zo grappig vindt, dat ik denk dat je met deze tarot een drie-kaarten-legging kunt doen.  Toch heeft zijn lachen iets bemoedigends, en een uil duidt op wijsheid, dus volgens mij werkt de Vogel Tarot ook voor een verleden, heden en toekomst legging.

Op de toekomst ligt de paradijsvogel. Die heb ik gekozen als één van de vogels voor deze tarot omdat we dan zo leuk kunnen associëren op het beeld paradijs. Voor mij nog een teken, dat deze tarot je kan helpen om inzichten te krijgen in vraagstukken groot en klein. En het is weer eens iets anders. Soms heb je gewoon een andere invalshoek nodig om een inzicht te krijgen dat je verder kan helpen.

Veel plezier en associeer er op los, maar check wel terug naar je vraag, of je associaties nog wel hout snijden of dat je compleet van het pad geraakt bent. De uiteindelijke waarde van de tarot zit hem in de waardevolle inzichten die je met behulp van tarot kunt krijgen; inzichten die je verder helpen om een vrij, gelukkig, vrolijk en perfect leven te creëren.

Vogel Tarot voor extra informatie

Je kunt zo’n vogel tarotkaart trekken als extra informatie op een tarotkaart uit een gewone tarotlegging wanneer je moeite hebt met het interpreteren van die kaart. Wellicht geeft de vrijheid van het er lustig op los associëren op een vogelkaart, je een aangrijpingspunt.

Tip: Maak je eigen Tarot

Het was een leuke bezigheid om die verschillende afbeeldingen met vogels bij elkaar te zoeken. Het is ook een speelse manier om na te denken over verschillende elementen die een tarot een tarot maken. En je kunt dat natuurlijk ook doen met een andere serie foto’s; honden, poezen, landschappen, architectuur, steden enz.

Een, twee of drie Vogel Tarotkaarten trekken

Wel eerst aan je vraag denken!

Eén Vogel Tarotkaart

De Twee kaarten tarotlegging kun je gebruiken voor inzicht in een situatie en de uitdaging waar je voor staat in die situatie. Maar je kunt de posities natuurlijk ook zelf benoemen.

Twee Vogel Tarotkaarten

De Drie kaarten Tarotlegging kun je gebruiken voor inzicht in het verleden, heden en toekomst, maar ook hier kun je de posities gerust zelf aanpassen.

Drie vogel tarotkaarten

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00