Haindl Tarot De Ster

Haindl Tarotkaart De Ster – ben jij!

Betekenissen: Vernieuwing. Realiteit en gevoel. Reiniging. Nederigheid.

Keerzijde: Angst voor de toekomst. Eenzaamheid. Spanning of bezorgdheid. Hoop.

Haindl Tarotkaart De Ster

De Hebreeuwse letter op de Haindl Tarotkaart De Ster is Tzadik (Tsade) wat vishaak betekent en tevens duidt op jagen. Met name het “jagen” op de zielenvonk, het zoeken van deze innerlijke vonk van inspiratie. Tzadik wordt gerelateerd aan het smaakzintuig en in het verlengde daarvan het idee van goede smaak en het brengen van schoonheid in de wereld. Tzadik op De Ster geeft aan dat het raadzaam is om te luisteren naar je innerlijke stem of naar je ziel om het juiste pad te bewandelen.

Wanneer we terugkijken naar de Haindl Tarotkaarten De Duivel en De Toren dan zien we hier een logische volgorde. De Duivel geeft aan dat je verstrikt bent geraakt in aardse verlangens en genoegens en het contact met je ziel kwijt bent. De Toren zorgt ervoor dat je weer contact maakt met je ziel. En De Ster duidt erop dat wanneer je de hervonden innerlijke inspiratie blijft volgen, jijzelf zult kunnen stralen als een Ster.

De rune op tarotkaart De Ster is Ehwaz. Ehwaz betekent paard. Paarden werden gewaardeerd om hun kracht, snelheid en loyaliteit. Een paard en zijn ruiter worden gezien als een eenheid. Het zijn afzonderlijke entiteiten die goed kunnen samenwerken en samen veel tot stand kunnen brengen. Een mens is een paard alleen de baas, omdat het paard dat toestaat. Tussen een goed ‘paard en ruiter’- team is wederzijds vertrouwen.

Het bekendste paard uit de Germaanse mythologie is Sleipnir, het paard van Odin. Hij was de snelste van alle paarden. Hij was in staat over water te lopen en te reizen tussen de verschillende werelden van het Germaans-mythische gedachtegoed. In die zin duidt deze rune ook op een innerlijke reis en wordt Ehwas in verband gebracht met sjamanistische vormen van reizen naar bijvoorbeeld de onderwereld om verloren zielendelen van mensen op te sporen en weer terug te brengen. Ehwaz duidt op samenwerking en een eenheidsgevoel met alles om ons heen; met mensen, dieren en de natuur. Ehwaz duidt in deze zin ook op de reis terug naar de oorspronkelijke eenheid, waar we nog steeds deel van uitmaken, ook al hebben we het gevoel een afgescheiden eenheid te zijn.

De rune Ehwaz is uitstekend gekozen voor De Ster omdat Ehwaz evenals de Hebreeuwse letter Tzadik verwijst naar het hervinden van en samenwerken met de innerlijke vonk van inspiratie.

Het astrologische teken op De Ster is Waterman. Watermannen zijn onconventioneel, revolutionair en vrijheidlievend. Ze doen alles graag op hun eigen manier en volgen hun eigen pad. Ook dit past bij De Ster: volg niet het pad van anderen, maar luister naar je innerlijke stem en volg je eigen pad.

Op de afbeelding zien we een dame die staat in een helder meertje met daarachter een waterval. Zij heeft een armoedig uitziende handdoek of kleed om zich heengeslagen en wast haar haren. Het idee van armoede aan de buitenkant duidt op het feit dat de goddelijke Ster niets met onze buitenkant te maken heeft, maar alles met het innerlijk. Deze kaart duidt in esoterisch opzicht op het loslaten van het ego. Paradoxaal genoeg verwarren we het ego met onszelf, terwijl we pas onze ware aard zullen ontdekken wanneer we het ego loslaten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00