Green Witch Tarot – De Crone of Wijze Vrouw

8 De Heks in haar gedaante van Wijze Vrouw

De achtste grote arcana tarotkaart van de Green Witch Tarot is de Crone of Wijze Vrouw.

Vertaling van de tekst uit het boek

Deze kaart toont de godin in haar aspect van Wijze Vrouw, oftewel Crone. Ze wandelt in het licht van kennis en ervaring en legt haar hand op de manen van de leeuw, het symbool van het sterrenbeeld Leeuw, geregeerd door de zon. De Crone laat zien dat men de innerlijke kracht heeft om obstakels te overwinnen door pure wilskracht en vastberadenheid. Met moed en zelfbeheersing kunnen de grootste moeilijkheden worden overwonnen.

Dit is een kaart van kracht en energie, die zelfvertrouwen en overtuiging aanmoedigt van iemands eigen vermogen om de situatie onder controle te krijgen en deze tot een gunstige oplossing te brengen. Door standvastig en zelfverzekerd te zijn, kan men tegenstand en obstakels beheersen en overwinnen. Elke duisternis is een voorbijgaande zaak, en elke moeilijke periode kan spoedig worden opgelost door een standvastige oplossing om de noodzakelijke wedergeboorte te bereiken. Door de overgangstijd met innerlijke kracht te doorstaan, zullen betere tijden zich manifesteren.

Deze kaart laat ook zien dat liefde alles overwint. De Crone en de leeuw lopen samen op hun gemak als metgezellen, sterk en wijs, ze kijken uit voor elkaar, op de weg van het leven, dus er is een indicatie van toewijding en kracht die met voorzichtigheid wordt toegepast. Als zodanig kunnen innerlijk vertrouwen en standvastigheid iemand in staat stellen een vredestichter te zijn of een aura van rust uit te stralen die aanmoediging biedt aan anderen die met tegenspoed worstelen. Door trouw te zijn aan jezelf, blijf je kalm als je met moeilijkheden wordt geconfronteerd. Wanneer deze tarotkaart in een lezing verschijnt, herinnert de Crone iemand eraan dat deze innerlijke kracht een bron is binnen het individu, dat deel uitmaakt van die persoon en nooit zal worden opgebruikt, maar kan worden aangesproken wanneer dat nodig is. Net als de cirkel van de Heksen, waarin energie wordt verzameld en onder controle wordt gehouden, voordat deze wordt vrijgegeven om een ​​doel te bereiken of negatieve invloeden te verdrijven, laat de interactie van de Maan Crone en de Zonneleeuw de vereniging van wijsheid en innerlijke kracht zien, die iemand op een rustige en vredige manier door elke moeilijkheid heen zal helpen. De Crone heeft een staf waaraan een boeket van engelwortel is vastgemaakt. Engelwortel vertegenwoordigt macht, kracht en het teken van Leeuw. Naast haar loopt de leeuw die autoriteit, macht en kracht symboliseert.

Betekenissen: standvastigheid, innerlijke kracht, zelfvertrouwen, moed, obstakels overwinnen, doorzettingsvermogen, controle, wilskracht, zelfdiscipline.

Omgekeerd: zwakte, emotioneel gedrag, compromis, opscheppen, aanmatigend zijn.

Sleutelwoorden: standvastigheid, wilskracht.