Tarotlezing “Is dit een goede tijd voor …”

Op de juiste plek, op de juiste tijd

Het tarotlegpatroon “Is dit een goede tijd voor …,” is op zich niet zo heel spannend. Nogal doorsnee eigenlijk, en er zijn veel varianten op. De reden dat ik deze legging publiceer is vanwege het consult dat ik ermee gegeven heb, dat ikzelf heel verrassend vond.

Dit is een tarotlegging die ontworpen is, met name om te kijken of bedrijfsuitbreiding een goed idee is en waar bij ook gekeken wordt naar wat vóór spreekt en wat tegen, factoren om in overweging te nemen en of succes te verwachten is.

Je hoeft je bij deze legging niet te beperken tot bedrijfsuitbreiding, je kunt het gerust gebruiken voor andere soorten ontwikkelingen met bijvoorbeeld als vraag: Is het een goed idee om …? en dan om het even wat, in te vullen waar je over twijfelt of meer over wilt weten.

Het legpatroon heeft maar 5 posities, dus is lekker kort. De posities zijn:

  1. Is dit een goede tijd voor bedrijfsuitbreiding?
  2. Huidige positieve invloeden
  3. Huidige negatieve invloeden
  4. Andere factoren om in overweging te nemen.
  5. Zal de bedrijfsuitbreiding succesvol zijn?

Voorbeeld Tarotlezing op bedrijfsuitbreiding

Ik heb deze legging gedaan voor Peter op zijn vraag: Is dit een goede tijd voor bedrijfsuitbreiding? En de reden dat ik gevraagd heb, of ik deze legging op mijn blog mag plaatsen, is dat ik het zo’n  verrassende legging vond, die mooi aangeeft dat je als tarotlezer, gewoon moet lezen en niet moet proberen de boel in te vullen, maar wel moet luisteren naar ingevingen. Ik beschrijf hieronder hoe ik de kaarten las, én Peters reacties daarop.

Peter trok de volgende kaarten:

De Zegewagen op de positie ‘is dit een goed tijd om uit te breiden?’ lijkt mij een volmondig ja! Peter kijkt bedenkelijk.

De Wereld op ‘huidige positieve invloeden’, lijkt mij ook positief. Je wilt uitbreiden, de wereld veroveren. Ik denk ook dat de Wereld aangeeft dat er markt is voor je product, ook buiten onze grenzen. Peter knikt voorzichtig.

De Ridder van Zwaarden ligt op de negatieve invloeden. Je hebt er zin in, maar je bent misschien te gehaast? Je wilt teveel tegelijk? Je bent bang dat het te snel zal gaan? Peter knikt van nee.

Op de positie van andere factoren om rekening mee te houden, ligt de Gehangene. Hij hangt, zoals altijd, lekker ontspannen ondersteboven en duidt vaak op de zaak van een andere kant bekijken. De Gehangene kan ook een aanwijzing zijn dat je niet te veel moet doen. Misschien dat het geld je de zak uitvliegt? Of laat het geld, de inkomsten, niet door je vingers glippen, door te lang te wachten? Want het lijkt er echt op, dat het nu de juiste tijd is, om te gaan uitbreiden. De gehangene hangt ook aan wat hij gelooft. Dus je beperkende overtuigingen, kunnen factoren zijn om rekening mee te houden. In dit geval bijvoorbeeld, dat je vraagt of het een goede tijd is om uit te breiden, en je weet al dat dat zo is en dan wil je toch een tarotlezing? Ben je misschien bang dat uitbreiding je leven op zijn kop gaat zetten? Het was allemaal lekker rustig en vertrouwd? Peter kijkt bedenkelijk.

Ik heb niet het gevoel dat we ergens op uit gaan komen. En een beetje ten einde raad stel ik voor om een Pandorakaart te trekken om er achter te komen wat het Duiveltje is, in deze kwestie. Peter vindt het een goed idee.

We trekken Onwetendheid.

Hier zit een duiveltje op een tak, die hij aan het afzagen is. Een grappig beeld, maar het zei mij niets in relatie tot de legging.

“Dat is precies hoe ik me voel!” zegt Peter opgetogen. Ik snapte dat niet, maar was blij met zijn opgetogenheid want daardoor veranderde de energie. Ik stel voor naar de laatste kaart te kijken.

Op de uitkomst, of de bedrijfsuitbreiding succesvol zal zijn, ligt Staven Twee. Staven Twee duidt op stapje voor stapje verder gaan. Er is veel potentieel, als je je horizon kunt verbreden en dit grotere kunt omarmen.  Peter knikt bedachtzaam. Ik zie aan hem, dat hij het voor zich begint te zien. En ik begreep ineens dat zijn probleem was, dat hij het niet zag.

Eerst was er het een verstandelijk verhaal, een stappenplan, theorie. Hij had het me allemaal uitgelegd, en ik vond het plan goed in elkaar zitten.  Maar blijkbaar ‘zag’ Peter het niet. Nu ziet hij het wel. Het eindresultaat heeft vorm gekregen in beelden en gevoel. Dat gevoel is ook heel belangrijk. Het verstandelijke verhaal begint nu een ‘weten’ te worden.  En dat sluit prachtig aan bij het duiveltje van onwetendheid. De Gehangene is nu ook een stuk duidelijker. Want de andere kant, is in deze legging, het eindresultaat. 

Ik vond dit een interessante legging, omdat mijn benadering eigenlijk altijd andersom is. Ik zie éérst het eindresultaat en ga dan de stappen er naar toe bedenken.  Ik zou er daarom zelf niet opgekomen zijn om te vragen ‘kun je het wel voor je zien?’

Het trekken van de Pandorakaart was een gelukkige ingeving en ik ben blij dat ik daar gehoor aan heb gegeven. Je zou denken dat het trekken van de Pandorakaart niet nodig was, dat dacht ik in eerste instantie eigenlijk ook. Want het waren de woorden: ‘als je je horizon kunt verbreden en dit grotere kunt omarmen’ waardoor Peter ineens het eindresultaat ging ‘zien’ en voelen. Maar, als de energie niet was veranderd door de herkenning van ‘onwetendheid’, hadden die woorden waarschijnlijk geen effect gehad.

Ik heb, eerlijk gezegd, bij de Gehangene nog nooit ‘de andere kant geïnterpreteerd als het eindpunt. De Gehangene toont meestal dat het verstandig is om te kijken hoe iemand anders tegen de situatie aankijkt, dus te kijken vanuit het standpunt van de ander. Maar eindpunt kan natuurlijk ook.

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00