Tarot Keuzelegpatroon De Tweesprong

Kiezen tussen A en B kan lastig zijn

De Tarot biedt een helpende hand

Wanneer je staat voor een keuze A of B, dan kun je daarvoor het het Tarot keuze legpatroon De Tweesprong  gebruiken.

Bijvoorbeeld: Zal ik naar Spanje gaan of thuisblijven? Zal ik deze baan houden of die andere aannemen? Zal ik met die persoon in zee gaan of niet?

Als je het blogbericht over het formuleren van tarot vragen hebt gelezen, dan denk je waarschijnlijk gelijk, maar zal-vragen zijn toch open-deur-vragen? Je beslist toch zelf of je naar Spanje gaat of thuisblijft?

Je hebt helemaal gelijk, maar bij het twee-keuze-legpatroon maakt dat niet uit. Iemand twijfelt en wat het twee-keuze-legpatroon doet, is je meer informatie geven over beide keuzes waardoor de twijfels, kansen en gevaren tegen elkaar afgezet worden en je duidelijker kunt zien wat de beste keuze voor je is.

Het twee-keuzes-tarotlegpatroon

Keuzelegpatroon

De kaarten 1 en 2 vormen de kern, net zoals in het Keltisch Kruis. De eerste kaart duidt op wat je wil en de tweede kaart geeft aan wat je wens dwarsboomt.

De kaarten boven de kern geven informatie over de ene mogelijkheid en de kaarten onder de kern over de andere keuze.

Het is wel noodzakelijk om van tevoren te bedenken welke kant welke keuze voorstelt, zodat je niet boven de kern prachtige kaarten hebt liggen maar niet weet of dat nu keuze A was of juist keuze B.

Ik ga meestal als volgt te werk. Terwijl ik aan mijn vraag denk, trek ik twee kaarten voor de kern. Vervolgens denk ik aan de ene keuze en trek drie kaarten en leg die boven de kern. Daarna denk ik aan mijn andere keuze en trek drie kaarten die ik onder de kern leg. Ik schrijf ook altijd op een papiertje, wat keuze A is en wat keuze B. Want soms, nadat je de kaarten hebt getrokken, kun je dat op slag vergeten zijn.

Voorbeeld tweesprong tarotlezing

Deze tarotlezing heb ik gedaan voor een vriendin van een vriendin. Ik ken deze dame niet. Zij heeft toestemming gegeven om het tarotconsult te plaatsen.

De vraag luidt: Ik ben benaderd door bedrijf B of ik daar wil komen werken. Ze beloven me gouden bergen en dat maakt me onrustig. Ik moet steeds denken aan de uitdrukking: “Als iets te goed is om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo.”
Ik werk voor bedrijf A en heb het daar goed naar mijn zin, maar mijn carrièrekansen zijn miniem. Ik vraag me ook af, of ik wel wil veranderen. Ik heb nu een goede balans tussen werk en privé. Ik twijfel of ik bij A zal blijven of toch zal kiezen voor B.

Keuzelegpatroon tarotconsult Bedrijf A of B

Interpretatie van de tarotkaarten

Op de kern ligt de Ridder van Zwaarden. Deze kaart duidt op snelheid en halsoverkop op pad gaan, soms zonder goede voorbereiding. Dat is hier niet aan de orde, want je hebt Matigheid als dwarsligger. Normaal duidt Matigheid op alles met mate en de gulden middenweg zoeken. In dwarse toestand kan Matigheid erop wijzen dat alles met mate juist niet aan de orde is. Daarbij kan Matigheid er ook mee te maken hebben, dat je nu vindt dat je een goede balans hebt tussen werk en privé en dat niet kwijt wilt.

Boven bedrijf A

Kelken Drie is een kaart van ongedwongen plezier met anderen. Dit sluit aan bij je opmerking dat je het bij Bedrijf A naar je zin hebt. Je hebt goed contact met collega’s, het werk bevalt je.

Kelken Drie wordt gevolgd door de Dood, een kaart die duidt op het einde van een situatie en een daaropvolgend nieuw begin. Het lastige van situaties waar De Dood naar verwijst, is dat we nooit precies weten hoe dat nieuwe er precies uitziet want we hebben nog geen ervaring met dat nieuwe.

In de verte zien we op tarotkaart De Dood een soort gouden zon tussen twee pilaren. Dit verwijst naar betere tijden, maar ik moest gelijk denken aan die ‘gouden bergen’ die je door bedrijf B zijn beloofd. Het fijne van De Dood is dat deze kaart eigenlijk altijd doelt op betere tijden.

Het is  interessant dat we hetzelfde gouden licht van De Dood, ook zien op tarotkaart Matigheid. Daar zien we dat licht op de achtergrond boven twee bergtoppen. Ook hier verwijst het naar betere tijden, wat dus aansluit bij die beloofde gouden bergen.

De laatste kaart in het rijtje over bedrijf A is de Koningin van Staven. Je hebt nu een redelijk solistische functie met veel zeggenschap hoe je de zaken aanpakt. Deze kaart duidt er ook op dat je goed zelfstandig kunt werken, optimistisch en vrolijk bent en doorwerkt tot het werk af is. Die karaktereigenschap, die ik prijzenswaardig vind, heeft mogelijk als valkuil dat je balans privé en werk erdoor in gedrang komt. Dat is een aandachtspunt voor jezelf om ervoor te waken dat dit niet gebeurt.

Als ik de kaarten zie die liggen op blijven bij bedrijf A, dan krijg ik door Zwaarden Ridder in de kern en De dood in het midden van de serie van Bedrijf A, het idee dat je in gedachten al vertrokken bent.

Onder bedrijf B

Voor overstappen naar bedrijf B hebben we de tarotkaarten Zwaarden 9, Pentakels Aas en de Page van Keken.

Zwaarden 9 duidt op wakker worden uit een nachtmerrie. Er komen betere tijden aan. Het was zwaar, maar nu kun je het licht aan het eind van de tunnel zien. Ook dit sluit verrassend goed aan bij het gouden licht dat we zien op tarotkaarten De Dood en Matigheid. Ook wekt deze kaart bij mij de indruk dat je huidige werk niet echt is wat je wilt.

Pentakels Aas duidt op een nieuw begin, op een nieuwe stap zetten, op nieuwe mogelijkheden en nieuwe dingen leren. Het is een kans om aan te grijpen.

En de Page van Kelken is meestal verwonderd over wat hem overkomt. Je bent verbijsterd dat een bedrijf je zomaar heeft benaderd en je een goed aanbod heeft gedaan. Dit is niet alleen vlijend maar je had dit totaal niet verwacht.

Bij bedrijf A heb je het naar je zin, maar je zit op een dood spoor. Bij bedrijf B kun je vooruitkomen en jezelf verder ontwikkelen.

Conclusie

Deze legging zegt in feite niets over je twijfel of bedrijf B die beloofde bergen wel of niet gaat waarmaken. Wat ik er wel in lees is dat je het naar je zin hebt bij A, maar eigenlijk dat je allang weet dat je daar niet nog 30 jaar wilt blijven werken. Je bent hard toe aan verandering. En of je werk bij B nu wel of niet goed uitpakt, maakt in feite niet uit. Het is gewoon de hoogste tijd om te veranderen. Als B niks blijkt te zijn, dan ga je naar C. Als lichtpuntje duidt het gouden licht op Matigheid en De Dood er meestal wel op, dat er betere tijden zullen aanbreken.

Feedback

De vraagster was verrast door deze uitkomst, omdat ze inderdaad allang wist dat ze niet bij A moest blijven. Haar huidige werk heeft niets te maken met haar opleiding. Na haar studie kon ze geen baan vinden die aansloot op haar studie en heeft ze haar wensen naar beneden toe bijgesteld. Nu het iets beter gaat op de arbeidsmarkt, heeft een functie die aansluit bij haar opleiding háár gevonden. Ik zie dat als een invloed van Matigheid. Matigheid is voor mij ook een soort beschermengel die je bijstaat en helpt om daar te komen waar je heen wilt.

De vraagster zelf merkte op: “Ik heb nog nooit iets met tarot gedaan. Ik ben super blij met deze lezing en de schop onder jeweetwel die ik van de tarot kreeg. Ik had die hard nodig.”

Een Variant op de consult

Op runen-cursus.nl kun je een interessante variant vinden op de keuzelegging.

cursus tarot variant keuze tarotlegpatroon

Je benoemt eerst wat Keuze A en wat Keuze B is. Dan trek je 6 tarotkaarten en legt die uit volgens bovenstaand schema. Kaart 1 is de kern van Keuze A. Tarotkaart 2 laat zien wat negatief is aan deze keuze en kaart 3 laat zien wat positief is aan de keuze. Idem voor Keuze B. De kaart op positie 4 zegt iets over de kern van deze keuze. De kaart op 5 laat zien wat er negatief aan is en de kaart op 6 wat positief is. Dit helpt zeker om meer inzicht te krijgen in de twee keuzemogelijkheden en het kiezen gemakkelijker te maken.

Professioneel E-mail Tarotconsult

Dit tarotconsult is ook verkrijgbaar als e-mail tarotconsult! Je kunt die hier bestellen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00