Vertaling Grote Arcana Tarotkaarten – Tarot the Complete Kit

Tarot The Complete Kit Vertaald – Grote Arcana Tarotkaarten

De Tarot The Complete Kit is een alleraardigste tarot, met vriendelijke plaatjes en goed advies. In het boekje worden de kaarten niet beschreven, alleen een soort betekenis gegeven. Ergens is dat jammer, want nu weten we niet wat de tekenares bedoelde met bepaalde symbolen, maar het geeft wel weer veel ruimte voor eigen invulling.

Mijn manier van werken met deze tarot is om in eerste instant naar de afbeeldingen te kijken. Daarna vergelijk ik afbeelding, Rider Waite Tarot en Complete Kit betekenissen met elkaar en kijk ik hoe dat antwoord geeft, of aansluit op de gestelde vraag. Het is tijdrovend, maar een legging blijft mij wel langere tijd bij, en in die tijd krijg ik ook vaak nog inzichten waar ik iets aan heb.

Voor Meer info over deze tarot:

Intro op de Tarot, the Complete Kit + Tarotlegging ‘even voorstellen’

Vertalingen van de Grote Arcana Kaarten Teksten

Tarot - The Complete Kit - taotkaarten 1t

I De Magiër

Voel je de adrenaline door je aderen stromen? Dit is het moment om iets verder te gaan en je grenzen te verleggen. Wees avontuurlijk, strijdlustig en toon lef – maar overdrijf niet. Succes en erkenning zullen volgen. Het is een uitstekend moment om nieuwe projecten te starten.

Omgekeerd: Let op regels en denk twee keer na voordat je handelt. Sluit jezelf niet af van de hulp en leiding van anderen. Pas op voor arrogantie. Maak vrienden, geen vijanden.

II De Hogepriesteres

Vertrouw meer op je intuïtie dan op je verstand; Neem je gevoelens en niet de feiten als leidraad voor je handelen. Neem de tijd om na te denken over je opties. Pak moeilijkheden aan met enthousiasme – dit zijn kansen om van te leren. Als je wilt winnen, trek je dan niet terug.

Omgekeerd: Zaken gaan niet zo gemakkelijk als je verwacht. Geef niet gelijk op. Je voelt een verlangen om te ontsnappen, om je terug te trekken in jezelf. Schud je huidige gebrek aan focus van je af en werk ijverig om je doelen te bereiken.

III De Keizerin

Geef uitdrukking aan je ideeën en neem berekende risico’s. Krijgen wat je wilt, is je eigen verantwoordelijkheid. Je passies zijn nu voor jou van primair belang. Er komt nieuws over een huwelijk, zwangerschap of kinderen.

Omgekeerd: Voel je je minderwaardig over je intellectuele, educatieve of communicatieve vaardigheden? Stop er mee! Overdrijf je angsten niet en weerhoud jezelf er niet van om actie te nemen. Er is een verhoogt risico op problemen met je moeder en andere vrouwen waar je een band mee hebt.

IV De Keizer

Speel volgens de regels en sla geen stapjes over. Gebruik gezond verstand bij het beheer van je hulpbronnen. Dit is het moment om orde op zaken te stellen en plannen te maken. Zorgvuldig gebruik van logica en rede levert succes op.

Omgekeerd: Ondanks je overduidelijke talenten, komt succes op dit moment langzaam. Respecteer het verleden en leer ervan. Frustraties, obstakels, vertragingen of tegenslagen zullen je doorzettingsvermogen testen. Reageer niet te snel; neem geen beslissingen op alleen emotionele gronden. Evenwicht tussen werk en spel.

Nelly: Bij deze kaart moet ik steeds denken aan Nancy Sinatra’s These boots are made for walking.  Het lijkt mij dat de Keizer stevig in zijn laarzen staat. Goed, degelijk werk verricht, maar plezier in het leven niet uit het oog verliest. Doordat zijn ene oog ooghaartjes heeft en het andere niet, heb ik altijd het gevoel dat ik een knipoogje van hem krijg en niet zo zwaar moet tillen aan zaken. Een beetje doorzetten en alles komt goed.

V De Hogepriester

Volg het vertrouwde pad. Dit is een goed moment om te laten zien hoe conventioneel je kunt zijn. Je publieke imago en status met vrienden of in je gemeenschap, zijn nu van groot belang voor jou. Geef je overtuigingen over vrijheden niet op voor status. Blijf alert op de buitenwereld.

Omgekeerd: maak dingen mogelijk door voor details te zorgen. Verzand niet in orde en routine – het ritueel moet niet meer voor je betekenen dan het resultaat. Persoonlijke groei komt door bescheidenheid en mededogen.

Nelly: Wanneer ik deze kaart zie denk ik iedere keer: Je bent gezegend! En dat geeft mij een gevoel van dankbaarheid en zekerheid dat alles wel goed zal komen.

Tarot - The Complete Kit - grote arcana tarotkaarten 6tm10

VI De Geliefden

Geliefden en goede vrienden staan centraal. Neem de tijd om mensen die je na staan te vertellen wat ze voor je betekenen. Onderzoek je relaties die nergens naartoe gaan – elimineer ongewenste en overbodige relaties.

Omgekeerd: Overdreven overdaad, emoties lopen hoog op – vooral jaloezie. Pas op voor genotzucht en hebzucht. Vertragingen. Laat niemand je haasten of een bepaalde richting op duwen.

VII De Zegewagen

Overwinningen liggen in het verschiet. Beperk de omgang met negatieve mensen, maar veroordeel ze niet te hard. Doe een beroep op het eerlijkheidsgevoel van anderen. Dit is een goed moment om te reizen, een pauze te nemen, weg te gaan.

Omgekeerd: Mensen kunnen zich op dit moment erg defensief gedragen. Geef niet toe aan intimidatie of druk. Niemand wil tijd verspillen. Verwacht last minute annuleringen van plannen.

Nelly: Grappig dat de tekenares voor een Fiets heeft gekozen voor tarotkaart De Zegewagen. De fietser kent zijn fiets en is in staat er acrobatische toeren op te doen. Hij heeft controle (evenwicht) over zichzelf, zijn lichaam en zijn voertuig. Dat hij zal zegevieren heeft duidelijk te maken met zijn eigen ontwikkeling en net even dat stapje verder gaan om boven de middelmaat uit te stijgen.

VIII Gerechtigheid

Je oogst wat je zaait. Accepteer de consequenties van je handelen. Zoek advies van deskundigen. “Wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten. Zoek juridisch advies, vraag advies aan ouderen. Je bent misschien verwikkeld in onderhandelingen of saaie bureaucratische systemen. Doe gezonde dingen – geestelijk en fysiek.

Omgekeerd: Vertel de waarheid of bereid je voor om de prijs voor je daden te betalen. Je vrienden zijn nu zwak. Neem je verantwoordelijkheid om te zeggen wat echt is, wat goed is en hoe je je voelt. Laat het verleden los en besluit om een nieuwe bladzijde om te slaan.

IX De Heremiet

Doorbreek een slechte gewoonte. Neem stappen om ongezonde sleur en routines te elimineren. Word je gek van sommige vrienden? Dit is een goed moment om ze uit je leven te krijgen. Zorg dat je niet vastloopt door mee te gaan in verwachtingen van anderen.

Omgekeerd: Breng tijd door met iemand van wie je houdt. Rond onafgemaakte zaken af. Laat je niet door je verantwoordelijkheden naar beneden trekken. Blijf weg van alles dat tegen de stroom ingaat.

X Rad van Fortuin

Je hebt zelf je huidige situatie veroorzaakt. Neem verantwoordelijkheid voor je acties en verantwoordelijkheden – of lijdt onder de gevolgen. Wees eerlijk tegen jezelf. Probeer iets nieuws. Omgekeerd: Het geluk staat nu niet aan jouw kant. Raak niet verwikkeld in iets waar je spijt van zult krijgen – blijf constructief zelfzuchtig. Dit is echter geen goed moment om alleen te zijn. Stel vragen, zoek antwoorden, probeer opties.

Tarot - The Complete Kit - grote arcana tarotkaarten11tm15

XI Kracht

Liefde overwint alles. Vermijd kleingeestigheid en vooroordelen. Probeer een vredestichter te zijn. Neem alle kanten van iedere situatie in overweging. Aandacht voor details is goed, maar vergeet niet het grotere geheel te kijken. Koppigheid is jouw uitdaging op dit moment.

Omgekeerd: Iedereen verwacht het beste van jou en vice-versa. Er is nu een verhoogde kans op argumenten met je geliefde of naaste medewerkers. Geef niet toe aan intimidatie of druk, en ga nooit boos slapen. Blijf realistisch. Zie je de dingen zoals ze werkelijk zijn? Wacht even een dag voordat je tot actie overgaat.

XII De Gehangene

Stijg uit boven materiële zorgen en de manier waarop dingen altijd zijn geweest. Probeer een andere weg. Ontspan en heroverweeg. Blijf zuiver en open. Sta anderen toe van mening te veranderen en naar nieuwe opties te kijken. Overdenk zaken, ga geen oproer zaaien.

Omgekeerd: stop met zo ruimdenkend te zijn. Er zijn tal van alternatieven en oplossingen voor je problemen. Probeer iets nieuws. Dit is geen tijd om lui of melancholisch te zijn.

XIII De Dood

Je gaat een fase van groei in. Erkenning komt langzaam. Niemand zal een helpende hand bieden, tenzij je erom vraagt. Neem geen genoegen met “nee” als definitief antwoord. Vermijd zelfmedelijden. Reken af met enkele oude gewoonten. Stop met iets te doen dat niet goed voelt voor jou.

Omgekeerd: Deze kaart suggereert dat je egocentrisch bent. Wees erop voorbereid om iemand je schouder te lenen om op uit te huilen. Vraag om een gunst – en bied er ook een aan. Tegenvallers en vertragingen zijn waarschijnlijk. Dit is een geweldige tijd voor gezond escapisme. Eerlijkheid brengt beloningen met zich mee.

XIV Matigheid

Een compromis brengt geluk. Misschien bekijk je de zaken wel objectief genoeg? Probeer de andere kant van het verhaal te zien. Gebruik gezond verstand en goed management. De mensen om je heen zijn gehecht aan hun eigen manier van dingen doen en hun eigen overtuigingen. Stel argumenten en debatten uit, totdat ze hun geest kunnen openen.

Omgekeerd: De mensen om je heen spelen om te winnen. Wees niet dwaas of egocentrisch en geloof niet alles dat je hoort. Er wordt veel op de borst geklopt. Accepteer gunsten en wees vriendelijk, maar luister altijd naar je hogere zelf.

XV De Duivel

Materie overmeestert de geest. Verlangens regeren. Pas op voor je duistere kant. Het najagen van materialistische of sensuele genoegens kan je vermogen om helder te denken aantasten. Reinig jezelf van gedrag en gewoonten die je geen goed doen.

Omgekeerd: Zaken zijn nu onduidelijk voor je. Laat je niet intimideren en oordeel niet te hard over anderen. Anderen lijken gespannen, en vastgeroest in hun manier van doen. Geld dat ook voor jou? Laat problemen uit het verleden, de vooruitgang van vandaag niet belemmeren.

Tarot - The Complete Kit - grote arcana tarotkaarten 16tm20

XVI De Toren

Iedereen wil bewonderd worden. Anderen verfraaien de waarheid, maar wat nodig en echt is, zal zegevieren. Illusies zullen worden verbrijzeld, vijanden worden ontmaskerd. Wees niet boos als dingen niet gaan zoals gepland. Probeer een compromis te sluiten en bekijk de standpunten van anderen.

Omgekeerd: Vertragingen zijn onvermijdelijk. Mogelijk val je van je voetstuk. Wees voorbereid om van richting te veranderen in het midden van een project of plan. Samenwerking is minimaal; opdringerigheid is er in overvloed. Ontmoet de tegenstand met compassie en sympathie.

XVII De Ster

Dit is de tarotkaart van optimisme en hoop. Je hebt de kans om opnieuw te beginnen in langlopende situaties. Pas op voor trots; streef naar samenwerking en innovatie.

Omgekeerd: Blijf nederig. Je hebt nu verbeeldingskracht nodig voor het bedenken van uitvoerbare opties. Onderzoek en evalueer problemen zorgvuldig.

XVIII De Maan

Mensen handelen vanuit emotie en groepsgevoel. Sluit je niet aan bij de menigte. Lees tussen de regels. Je intuïtie is nu erg sterk, maar je zult nog steeds worden misleid. Dit is niet het moment om iets nieuws te beginnen. Heb geduld.

Omgekeerd: Iedereen wil dingen op zijn of haar manier gedaan hebben, dus doe het rustig aan. Neem een dag vrij voor je geestelijke gezondheid en om even afstand te nemen van je verantwoordelijkheden. Weer terug, is het zaak om de klappen zo goed mogelijk op te vangen. Wees niet te goed van vertrouwen of bereid om die extra mijl te gaan – of je moet het je kunnen permitteren.

XIX De Zon

Elke persoonlijke groei die je nu bereikt, is gekoppeld aan zelfexpressie. Zeg wat je voelt, wanneer je het voelt. Accepteer kritiek en geef fouten toe. Enthousiasme en zelfverzekerdheid brengen resultaten. Een promotie is aan de horizon.

Omgekeerd: Problemen in relaties zijn waarschijnlijk. Raak niet zo strak in jezelf verstrikt dat je de behoeften van je partner of die van anderen negeert. Stop met al te dramatisch te zijn. Stel realistische doelen en probeer te doen wat goed is voor alle betrokken partijen.

XX Het Oordeel

Goed werk levert veel beloningen op; luiheid wordt afgestraft. Sticht vrede – zit niet te fitten – oordeel niet te hard over jezelf en anderen. Geduld brengt succes. Wees niet wreed. Gezondheid verbetert, maar kan wel de nodige inspanning kosten.

Omgekeerd: je verlangen om te ontsnappen is sterk. Houd je oren open en je mond gesloten. Luister. Lees alle kleine lettertjes. Zelfrespect is laag en heeft een oppepper nodig. Handel nu zonder angst – schakel naar een hogere versnelling.

Nelly: Deze kaart noem ik de Vrouw Holle kaart. Je weet wel dat sprookje waarbij het ijverige meisje door Vrouw Holle met goud wordt beloond omdat ze hard gewerkt had. En het luie meisje, die gewoon die put in ging, omdat ze goud wilde maar daar niets voor wilde doen, kreeg als ‘beloning’ een ton pek op haar kop.

XXI De Wereld

Kijk naar beide kanten van elke situatie en omring jezelf met mensen die echt van je houden. Sta niet toe dat anderen je vertrouwen in je sterke punten en vaardigheden ondermijnen. Beloningen en terugbetalingen liggen binnen handbereik. Geef niets op voor iemand anders.

Omgekeerd: wees niet te goed van vertrouwen. Heb vertrouwen in jezelf! Verwen jezelf en het onderwerp van je genegenheid. Zoek intimiteit en persoonlijk geluk bij alles wat je doet. Besluiten worden langzaam genomen, maar eenmaal genomen, zullen ze de moeite waard zijn.

0 De Dwaas

Neem de dingen zoals ze zijn. De zaken verlopen zoals gepland. Doe jouw deel om bestaande meningsverschillen te beslechten. Wees overdreven vriendelijk tegen mensen die onaardig tegen je zijn, ze zullen toch wel boeten voor hun daden. Dit is een goed moment om je investeringen op te bouwen of je huis te verbouwen.

Omgekeerd: Agenda’s zitten vol, tijd is schaars. Neem de tijd om te genieten van de geneugten van het leven. Stel zakelijke beslissingen tijdelijk uit. Gebruik discretie en geduld.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00