Tarot inspiratie voor Pasen

Het Tarotkaart Kelken Tien-gevoel

Tarotkaart Kelken Tien voor PasenVoor Pasen hebben we tarotkaart Kelken 10 een beetje aangepast. Mijn kleinzoon was zo vriendelijk om voor deze aanpassing op een kip te gaan zitten in het Zuiderpark, waar we rondjes rijden met de mini stroomtrein en genieten van de weldadige energie van de bomen, planten en bloemen. Met paashaasoren (gefotoshopt) en één paasei, zijn wij klaar voor Pasen. Eén ei, er zitten er toch 3 in ‘t bakje? Ja één paasei, want ‘één ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei.” 

Waarom Kelken 10? Ik vind Kelken 10 goed passen bij de paassfeer, en niet geheel onbelangrijk, er was gemakkelijk plek te maken voor mijn kleinzoon op kip. Daarbij is Kelken Tien ook een kaart van hoop voor een mooie toekomst en dat past goed bij Pasen. En liefdevol omarmen wat je hebt – past goed bij mijn gevoel voor mijn kleinzoon.

Tarotlegging 1 – drie tarotkaarten voor Pasen

Bij zo’n prachtige paaskaart, hoort natuurlijk een prachtige tarotlegging. Die legging heb ik gebaseerd op de drie eieren, rechtsonderaan. 

Pasen heeft te maken met opstanding, ontwaken en hoop voor de toekomst. In de Paaslegging komt dit naar voren als een boodschap van je Hoger Zelf. Als je niets mee hebt met ‘hoger zelf’, kun je ook denken aan je innerlijke wijze zelf, God, het universum of wie of wat dan ook.

Trek gewoon drie tarotkaarten (je kunt hiervoor het online tarotprogramma gebruiken) voor een bemoedigende boodschap van je Hoger Zelf:

  1. De eerste kaart toont je pad,
  2. de tweede kaart duidt op de volgende stap en
  3. de laatste kaart duidt op waar het toe leidt.

Voorbeeld tarotlegging voor Pasen

Ik heb deze legging voor mezelf gedaan en ik trok de Koning van Staven, Pentakels Negen en de Ridder van Staven.

Tarot Koning Staven, Pentakels 9, Ridder Staven

Ik kan daar wel iets mee. Mijn pad is om op mijn doel gericht te blijven, in mijn vrije tijd en ik zal op die manier meer momentum gaan ervaren. Het zal sneller gaan.

Ik kan het ook anders of uitgebreider interpreteren. De Koning van Staven blijft werken aan zijn doelen, er komt van alles tussen, dus het duurt allemaal wat langer, maar hij blijft er mee bezig tot het af is. Ik zie de Koning van Staven ook als een bevestiging van mijn Hoger Zelf dat ik op de juiste weg ben.

Pentakels Negen kan ook duiden op neem rust, maak je hoofd leeg, of neem er de tijd voor, maak er tijd voor vrij. Ik vond dat idee van rust aantrekkelijk omdat ik onlangs een blogpost las van iemand die beschreef dat we leven in een jachtige maatschappij en we jagen mee en de tijd vliegt. Het lijkt tegengesteld, maar door meer rust te nemen en dagelijks te mediteren, lijkt het alsof de tijd langzamer gaat en je krijgt meer voor elkaar. Het gekke is dat ik dit zelf ervaren heb in de tijd dat ik de 1 minuut meditatie iedere ochtend deed. Maar daar is de klad in gekomen en nu heb ik nergens meer tijd voor en de tijd vliegt voorbij. Nu zou je denken, dat het lezen van die blogpost mij onmiddellijk doet besluiten om die 1 minuut ochtendmeditatie weer te gaan doen. Niet dus. Daar heb ik geen tijd voor. Kortom, wat we hier bespeuren is een enorme hoeveelheid weerstand. 

Mijn Hoger Zelf zegt mij niet wat ik moet doen, maar brengt mij vriendelijk in herinnering dat het plan om weer te gaan mediteren een goed idee is. En voegt daaraan toe dat ik daar energie van ga krijgen en dat er momentum door zal ontstaan waardoor ik meer voor elkaar krijg (Ridder van Staven).

Wat als je rottige kaarten trekt?

Nu had ik toevallig mooie kaarten, maar wat nu als je van die negatieve kaarten trekt? Wat dan? 

Tarot Toren-Zwaarden3-Zwaarden8

Stel je hebt de Toren op je pad. Dat is loslaten, dingen achter je laten, uit je ivoren toren komen. Met als volgende stap bijvoorbeeld Zwaarden Drie. Dan zou ik zeggen, dat zaken loslaten (Toren), je helpt te helen. En dat leidt natuurlijk naar een Kelken Aas of Kelken Tien gevoel. Maar stel nu dat je Zwaarden 8 trekt voor de uitkomst. Dan zou ik zeggen, dat deze uitkomst bevestigt dat door bepaalde zaken los te laten, je jezelf bevrijdt van knellende banden. Deze legging die er niet vrolijk uitziet, is toch een boodschap die je kan helpen om vrijer en blijer in het leven te staan. Als je er niet uitkomt, stuur mij dan gerust een e-mail

Tarotlegging 2 – Trek drie Engelen voor Pasen

Ook heel geschikt voor Pasen, vind ik het trekken van 3 Engelenkaarten.

Ik heb dat ook voor mezelf geprobeerd en ben erg tevreden over mijn Engelen: Humor, mededogen en ontwaken.

Engelen kaarten-Humor-Mededogen-Ontwaken

Humor houdt het leven smeuïg.

Mededogen is ook mededogen met mezelf. Mezelf niet teveel op de kop zitten. En ook mededogen voor anderen. Ik zie mededogen als een vorm van liefde. En dus niet als medelijden en mee gaan lijden met de ellende van iemand anders.

De laatste kaart vind ik super. Ontwaken past natuurlijk bij Pasen. Het sluit ook mooi aan op mijn 1 minuut ochtendmeditatie. Direct na het wakker worden de aandacht naar de ademhaling brengen, zodat al die gedachten die mij willen besluipen niet ongecensureerd toegang krijgen tot mijn dag. De gedachte ‘ik heb er zin in’ is prima. Maar de gedachte ‘Bleh, het regent, wat een rotdag,’ is geen goed begin voor mijn dag.

Mijn Engel van Ontwaken, strekt zich heerlijk uit en heeft duidelijk zin om aan de dag te beginnen. Het vrolijk zingende vogeltje en de zon versterken dit beeld!

Veel plezier met deze leggingen en vrolijk Pasen.

Kom je er niet uit? Je kunt mij je eigen legging voorleggen met het Tweede Opinie Tarotconsult.

Meer tarot legpatronen kun je vinden op de pagina Tarot Kaart Leggen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00