Cadeaus shoppen met de Tarot

De Tarotkaarten geven Cadeautips

tarot pentakels koningin met geschenkenGeen idee wat je iemand moet geven voor Kerst, Sint, Verjaardag? Misschien dat een tarotkaart je op weg kan helpen.

Hoe werkt het? Denk aan de persoon die je een cadeau wilt geven en trek een kaart uit de Grote Arcanakaarten. Zoek de cadeautips voor die kaart op in het overzicht hieronder. Wellicht dat het je op ideeën brengt. Ik zie dit als een vorm van ‘brainstormen’ met de tarot. De Koningin Pentakels heeft het uitgeprobeerd en vindt het super werken! Haar bevindingen kun je hier lezen.

Ik heb deze lijst op twee manieren samengesteld. In eerste instantie heb ik bedacht welke cadeausuggesties passen bij de betekenissen van de 22 Grote Arcana kaarten. Daarna heb ik 22 categorieën geschenken bedacht en op iedere categorie een tarotkaart uit de grote Arcana getrokken.

In plaats van zelf een tarotkaart te trekken, kun je ook online een tarotkaart voor een cadeautip trekken. De cadeausuggesties staan er dan al bij.

Denk aan de persoon die je iets wilt geven en klik dan op de knop hieronder.

Geef mij een Cadeautip!

Overzicht Grote Arcana Cadeautips

0 De Dwaas houdt van vrijheid. Een dag vrij van alles is een fijn geschenk voor de Dwaas. Je kunt een moeder of vader een dag vrij geven tarot cadeau de dwaasdoor een dag op de kinderen te passen en de Dwaas de deur uit te sturen. Dwazen worden blij van een dagje of weekendje weg. Een citytrip is natuurlijk het toppunt van geluk, maar een NS Er Op Uit wandeling of een dagje Efteling maakt veel Dwazen ook erg gelukkig. Voor de meer avontuurlijke Dwazen valt te denken aan een vliegles of ballonvaart. De meeste Dwazen houden ook van dansen. Neem de Dwaas mee uit voor een dansavond of een dansles. Lekker lang High Tea-en en bijkletsen kunnen, vooral vrouwelijke, Dwazen erg waarderen. Voor de Dwaas denk aan: er even helemaal uit zijn.

Dwazen die veel reizen en nog geen e-reader hebben, en wel van lezen houden, stellen wellicht een e-reader op prijs. Mijn favoriet is de Kindle Paper White, want deze kan ik in de felle zon goed lezen. Is er geen zon, dan lees ik mijn boeken gewoon op mijn telefoon.

I De Magiër houdt ervan zijn vaardigheden te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan cursussen op het gebied waar de Magiër in kwestie interesse voor heeft. Een schrijfcursus voor een Magiër die zijn schrijftalent verder wil ontwikkelen, een taalcursus voor reislustige Magiërs, een cursus Tarot, Runen of Astrologie voor Magiërs met belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling. Een cursus te duur? Denk dan aan een workshop. Magiërs zijn vaak in voor iets nieuws. Er zijn heel veel leuke dagworkshops. Bijvoorbeeld koken, wijn/ whiskyproeverijen, sieraden/kaarsen/zeep maken. Een andere mogelijkheid is een goed boek dat de Magiër kan helpen een bepaalde vaardigheid waar hij belangstelling voor heeft, te ontwikkelen. Of gereedschap. Voor creatieve en DIY Magiërs kan dat een ponsenset zijn, een houtbrander, een goede schaar of een mooie boormachine.

Andere mogelijkheid: Pretpark/Efteling uitje

II De Hogepriesteres heeft als kernwoord intuïtie. Dit kan erop duiden dat het belangrijk is dat jij je intuïtie gebruikt voor het kiezen van een cadeau voor de persoon waar je deze kaart voor getrokken hebt. Andere mogelijkheden zijn een dagje Spa/Sauna, een mandje Spa-artikelen, een massage of een boek over intuïtieve ontwikkeling.

De Hogepriesteres is ook van de bordspellen. Een avondje spelletjes spelen of een nieuw bordspel is dus het overwegen waard. Ik vroeg me af waarom, en de Hogepriesteres keek betekenisvol richting de witte pilaar en toen naar de zwarte pilaar. Na die stille, doch overduidelijke hint, viel het me op dat die zwarte en witte pilaar net schaakstukken zijn.

III De Keizerin houdt van alles dat groeit en bloeit. Te denken valt aan een kruidenset voor in de keuken of als de Keizerin houdt van tuinieren van tuingereedschap, zaden en bloembollen. Ook een boswandeling kan in de smaak vallen. De Keizerin houdt ook van lekker eten, en dat kan in een restaurant zijn of gewoon thuis, maar het liefst in de vorm van een kookworkshop waarbij natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Keizerinnen hebben vaak een overvloed aan ideeën en soms een gebrek aan daadkracht. Een sieraad dat aardend werkt kan de Keizerin helpen om die ideeën te gaan uitvoeren. Creatieve Keizerinnen worden blij van hobbyartikelen. Als je niet weet welke, dan is een mooi ingepakte cadeaubon geen enkel probleem.

Notitieboekjes en pennen – om haar creatieve ideeën op te schrijven.

IV De Keizer is daadkrachtig en houdt van orde. Het is waarschijnlijk dat de Keizer een wensenlijst heeft. Geef iets uit die lijst. Dit lijkt misschien saai, maar de Keizer wordt er blij van. Geen lijst? Geef iets traditioneels. Lekkere fles whisky voor de whisky liefhebber. Super bonbons van The Australian of gewoon een bon voor iets waar de Keizer belangstelling voor heeft. Vaak hebben Keizers, omdat ze van orde houden, ook iets met notitieboekjes. Er zijn supermooie notitieboekjes te koop.

Kleding kan de Keizer ook waarderen. Als je weet waar de Keizer van houdt, kun je iets voor hem/haar kopen. Zo niet, speel op veilig en geef een Bijenkorf bon of zo.

V De Hogepriester is van de tradities, moraal, het huwelijk en leraarschap. Je doet een hogepriester meestal een groot plezier met een mooi boek. Weet je niet precies waar de Hogepriester van houdt, geef dan gewoon een boekenbon cadeau. Liefst van Bol.com of Amazon.com zodat hij ook kan kiezen voor een e-boek.

Andere mogelijkheid: Workshop koken/bakken. Gevulde kerstkalkoen, Sushi’s maken, bonbons etc.

VI De Geliefden duidt op perfectie, op het paradijs, op keuzes maken. Plan voor partnerlief een romantische dag/avond uit. Trek je deze kaart voor je moeder/vader/beste vriend/vriendin dan is het mogelijk dat je de band aan kunt halen door een dag samen op pad te gaan.

Een mooi sieraad is ook het overwegen waard. Als je niet zeker bent, koop dan geen oorbellen, want die mogen meestal niet geruild worden. Geef een juweliersbon en ga samen iets uitzoeken na de kerst.

VII De Zegewagen duidt op beweging. Misschien houdt deze Zegewagen van sporten, hardlopen etc. Een stappenteller is een mogelijkheid, maar ook nieuwe sportkleding. Reisjes doen het ook goed.

De Zegewagen kan ook een voetreflex of andere massage waarderen om de spieren weer te ontspannen na de beweging of in plaats van fysieke beweging.

VIII Gerechtigheid duidt op afwegen en balans opmaken. Je kunt hierbij denken aan een personen weegschaal, een keukenweegschaal, een brievenweegschaal of een symbolische weegschaal. Eventueel een mooie serveerschaal.

Gerechtigheid waardeert ook drogisterij/parfumerie artikelen, bijvoorbeeld in geschenkdoos of leuk opgemaakt in een mandje.

IX De Kluizenaar blikt terug en houdt van licht! Denk aan een nieuwe lamp, een leuke lantaarn of kaars. Wat betreft het terugkijken, kun je denken aan een digitale (video)camera om alle (belangrijke) momenten vast te leggen.

Een kluizenaar kan ook vaak een creatieve workshop waarderen. Eventueel een alternatieve workshop waarbij gekeken wordt naar waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat of een workshop meditatie of healing technieken. Of een workshop om meer te halen uit zijn camera.

X Het Rad van Fortuin duidt op veranderingen in omstandigheden en vaak is het van belang om daar zelf iets voor te doen. Je kunt hierbij denken aan een boek over de Wet van Aantrekking, een dvd van de film The Secret etc. Te denken valt ook aan een doos krasloten met geluksmuntje. Ik weet dat Primera die heeft.

Ik trok het Rad van Fortuin op de categorie elektronica zoals een nieuwe telefoon, laptop of tablet.

Ik trok deze kaart als cadeausuggestie voor mijn dochter. Zij zegt dat ze een nieuwe telefoon nodig heeft, dus in zoverre sluit deze kaart wel aan bij haar wensen (niet dat ik die ga geven). Maar de link tussen dit soort elektronica en het Rad van Fortuin is voor mij een beetje vaag. Misschien omdat je die apparatuur nodig hebt om bij te blijven? Mijn dochter doet wel alles op haar telefoon. Rekeningen betalen, Facebook bijhouden, foto’s maken, mail, en zelfs solliciteren.

XI De Kracht duidt op kracht, liefde en doorzetten. Je kunt hierbij denken aan iets dat de persoon waar je deze kaart voor getrokken hebt, kracht kan geven. Krachtvoer, een sieraad met symbool om kracht uit te putten, een massage of zonnebank, een daglichtlamp.

De Kracht wordt ook blij van een dagje dierentuin.

XII De Gehangene hangt relaxed op zijn kop en duidt op zaken van een andere kant bekijken. Wat bij mij op komt is een make-over of een voorstelling waar de Gehangene normaal niet naartoe zou gaan, maar die wel bij de Gehangene in de smaak kan vallen. Een film of boek die zijn blik kan verruimen.

De Gehangene gaat ook graag uit eten, en kies dan voor een smaak die hij/zij nog niet kent of een gezellige lunch of high tea. Te denken valt ook aan eten in het donker, bijvoorbeeld bij CTaste in Amsterdam. https://www.ctaste.nl/

XIII De Dood duidt op het einde van iets waardoor ruimte komt voor iets nieuws. Heb je dit voor iemand getrokken met veel rommel, geef die persoon een boek over opruimen, Feng Shui of een Feng Shui workshop.

Een dagje Sauna/ wellness/spa valt ook in de smaak. Waarom dit bij De Dood past? Zeg nou zelf, wie voelt zich niet herboren na een dagje Spa?

(Dachten we daar toch altijd dat die koning daar dood op de grond ligt. Ligt hij gewoon in een modderbad!)

XIV Matigheid duidt op een beetje van dit en een beetje van dat en niets overdrijven. Het verwonderde mij niet dat ik op de categorie koken/bakken de kaart De Matigheid trok. Je kunt iemand waarvoor je Matigheid hebt getrokken dus iets uit die categorie geven of een mandje/kerstpakket samenstellen met de perfecte spullen, inclusief ingrediënten om de perfecte appeltaart te bakken, liefst een gezonde appeltaart, of iets dergelijks. Er zijn ook leuke sets voor tapas of voor cocktails maken.

XIV De Duivel duidt op verleiding. Voor je partner? Waar denk je dan aan? Doe of geef iets verleidelijks.

Op de categorie sportieve workshops/uitjes trok ik De Duivel. Te denken valt aan snowboarden, wildwaterbaan toestanden e.d. En Duivelsplan, als je het mij vraagt.

De Duivel duidt ook op humor. Dit biedt wat mij betreft meer perspectief. Een avond cabaret, een leuke film of boek.

XVI De Toren duidt op een donderslag bij heldere hemel en is iets totaal onverwachts. Dit kan duiden op iets spontaans, iets wat iemand nog nooit gedaan heeft, iets dat je uit je comfort zone haalt.

De Toren kan ook duiden op serieus gereedschap of een klusbon.

Ik moest hier wel om lachen, want ik vind klussen zó verschrikkelijk, dat ik in een DIY zaak spontaan in huilen uit kan barsten.

XVII De Ster duidt op jezelf zijn, op stralen als een ster. Plaats de Ster in het middelpunt. Een fotoshoot is hiervoor heel geschikt! Maar ook een flonkerend sieraad is een mogelijkheid en alles met veel glitter. Een dagje glamour, erop uit met een limousine, champagne drinken, dineren in een restaurant met ster etc. Een make-up of kleurenanalyse workshop. Of een dagje racen op Zandvoort of voor een dag een Lamborghini huren. ‘t Kost wat ( zo’n 2400 euro voor 8 uur), maar dan heb je ook wat.

XVIII De Maan duidt op diepe angsten, op wisselende gevoelens en op creativiteit. Het aspect ‘nacht’ doet mij denken aan nachtwandelingen, spoorzoeken in het donker (altijd spannend), dineren in het donker, een moorddiner of romantisch dineren bij kaarslicht. Voor creatieve Manen kun je ook denken aan knutselspullen!

XIX De Zon duidt op de zon opzoeken (weekje Bahama’s, Florida etc.) of een uurtje zonnebanken. Lekker Paardrijden over de Veluwe al dan niet met huifkar. De zon heeft te maken met warmte en in winterse dagen, kan dat ook duiden op een lekker warm kledingstuk, pantoffels die je in de magnetron kunt opwarmen, een kruik voor in bed etc.

Op de categorie stedentrip trok ik De Zon. Persoonlijk ben ik dol op stedentrips. Heerlijk ronddwalen in een nieuwe omgeving, musea bezoeken, lekker eten en drinken. Ontspannen door inspanning: uren lopen om het programma af te werken, want in één zo’n weekend wil ik dan wel alles zien wat die stad te bieden heeft.

XX Het Oordeel duidt op oordelen en vooroordelen. Op de kaart zien we mensen in drijvende kisten. Dit doet mij denken aan rondvaarten, een Rijnreisje of cruise. Daar zijn ook veel vooroordelen over. Bijvoorbeeld dat alleen ouderen Rijnreisjes maken. Dit is beslist niet waar.

Ik trok het Oordeel op de categorie ‘de nieuwste gadgets’. Daar heb ik ook vooroordelen over. Totaal niet nuttig! Maar wel leuk. Een basketbalring voor op de prullenmand? Belachelijk. Maar wel lekker speels.

XXI De Wereld duidt op afronding, op compleet maken, op je plekje in de wereld vinden. Heeft iemand zijn plekje gevonden, dan wil hij/zij wellicht iets ontvangen om zijn plekje te verfraaien. Dit kan van alles zijn. Iets voor aan de muur, of een mooi beeld om neer te zetten. Een mooie vaas of sierschaal. Of een aanvulling voor iets dat die persoon aan het verzamelen is. Ik moest ineens ook denken aan een goede koptelefoon of oordopjes zodat je Wereld zich even terug kan trekken in eigen wereld.

Ik trok De Wereld op de categorie uiterlijke verzorging, zoals nagels laten doen, schoonheidsspecialiste, kappersbezoek. Voor al dit soort activiteiten zijn handige cadeaubonnen te koop. En is het niet zo dat je de hele wereld aan kunt, als je haar maar goed zit?

Klik voor een  Tarot Cadeautip!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00