Tarot the Complete Kit – Zwaarden tarotkaarten

Vertaling van de Tarotkaarten van Zwaarden

Ik heb de volgorde van het boekje aangehouden. Deze begint met de hofkaarten van Page tot en met Koning, gevolgd door de getalskaarten van Aas t/m Tien.

Algemeen

De Serie van Zwaarden

Zwaarden hebben betrekking op intellectuele bezigheden, sociale interacties en agressie. Ze kunnen op twee manieren snijden. Soms vertegenwoordigen ze doorbraken in communicatie; andere keren, op verstoringen. Als de kaarten rechtop staan, bent je waarschijnlijk zegevierend. Wanneer ze omgekeerd vallen, duiden ze op verwarring en de noodzaak om dingen objectiever te bekijken.

Tarot - The Complete Kit - Swords hofkaarten

Page van Zwaarden

Vind je dat anderen te veel inbreuk op je leven maken? Breek los. Wees assertief. Degenen die echt van je houden zullen je blijven bijstaan.

Omgekeerd: Je verandert vaak je manier van werken terwijl je naar je doelen toe werkt. Dit is niet per se slecht, zolang je maar je doelen duidelijk in focus houdt. Vrienden kunnen te hoge eisen stellen. Weiger vriendelijk maar beslist.

Ridder van Zwaarden

Je bent een begripvolle luisteraar en je weet precies wat je moet zeggen om anderen te behagen. Maar zorg dat je niet zo dichtbij komt, dat je niet meer voor jezelf kunt denken. Vertrouw op je eigen vermogen om problemen op te lossen.

Omgekeerd: Onruststokers omringen je. Ga open en kordaat met ze om, om te voorkomen dat ze jouw denken domineren en je talenten blokkeren.

Koningin van Zwaarden

Laat anderen zelf opdraaien voor de gevolgen van hun acties. Wees jezelf en je zult je niet branden.

Omgekeerd: Er wordt veel van je gevraagd en dit brengt je aan het twijfelen. Loyaliteit is bewonderenswaardig, maar hang niet te veel aan het verleden. Je hebt een eigen mening – laat die horen! Je hebt geen toestemming van iemand anders nodig.

Koning van Zwaarden

Je verbeeldingskracht helpt je onafhankelijkheid te bereiken. Ontwikkel je talenten. Zoek het gezelschap van degenen die echt om je geven.

Omgekeerd: Er is veel Jaloezie; of je bent zelf jaloers of de mensen om je heen zijn jaloers. Pas op voor bekrompen gedachten en vooroordelen. Ontwikkel je intellectuele vaardigheden; geef gehoor aan je ingevingen.

Tarot - The Complete Kit - Swords 1tm5

Zwaarden Aas

Je hebt een krachtige pioniersgeest. Laat je ego niet in de weg zitten. Dit is een goed moment om ideeën, contractonderhandelingen en andere juridische zaken voort te zetten. Korte termijndoelen zijn nu beter dan lange termijndoelen.

Omgekeerd: dingen zijn uit balans. Oefen geduld en doorzettingsvermogen. Het is nu beter alleen te werken. Verdraai de feiten niet, in je omgang met anderen.

Zwaarden Twee

De spanningen nemen af. Hulp is onderweg. Doe het rustiger aan en relax – je komt in een ontspannen fase. Maak jezelf beschikbaar voor anderen, maar onthoud dat je niet overal tegelijkertijd kunt zijn.

Omgekeerd: Je vermogen om in alle argumenten wel iets zinnigs te zien, maakt het moeilijk om beslissingen te nemen. Niet weifelen. Streef naar samenwerking, niet naar confrontatie.

Zwaarden Drie

Je interpreteert de intenties van een ander verkeerd. Dit kan een tijd van spijt of scheiding zijn, maar kop op, ga op zoek naar het licht aan het eind van de tunnel. Laat je nervositeit of zorgelijkheid niet je vermogen om helder te denken en handelen, overschaduwen.

Omgekeerd: Zaken gaan maar langzaam vooruit, vertragingen zijn onvermijdelijk. Kijk je eerlijk naar zaken? Zoek naar manieren om de situatie onder controle te krijgen.

Zwaarden Vier

Om onenigheden te temperen, is het verstandig om een conservatieve, middenweg positie in te nemen. Oppositie neemt af als je je realiseert dat mensen kunnen veranderen. Ongeduld is je grootste obstakel richting succes.

Omgekeerd: Dit kan een tijd zijn waarin communicatie met anderen moeizaam verloopt. Laat collega’s een handje helpen. Kom niet vast te zitten in het verleden. Familie, vrienden en collega’s zullen snel met antwoorden komen.

Zwaarden Vijf

Je voelt je overweldigd en niet zo geestdriftig. Dit is het moment om prioriteiten opnieuw te stellen. Je bent niet zo machteloos als je je misschien voelt.

Omgekeerd: pas op voor pessimisme en een laag zelfbeeld. Je zult harder moeten werken en het succes komt misschien niet snel, maar de zaken zullen snel beginnen te keren. Verwaarloos je gezondheid en dieet niet. Gun jezelf ook tijd voor plezier.

Tarot - The Complete Kit - Swords 6tm10

Zwaarden Zes

Om veiligheid en geluk te bereiken, moet je je doelen nu zorgvuldig plannen. Door te weten wanneer je nee moet zeggen, kun je je integriteit bewaren. Neem ook tijd voor jezelf.

Omgekeerd: Je grootste prestaties komen door competitie. Leer van de oppositie. Kijk buiten jezelf naar alternatieve handelwijzen. Oplossingen worden duidelijk als je afstand neemt van je dagelijkse verplichtingen.

Zwaarden Zeven

Plannen maken wordt problematisch. Vrienden kunnen je teleurstellen. Vertrouw niet teveel op anderen. Je kunt niet verliezen wat om te beginnen al niet van jou is. Krijg alles zwart op wit.

Omgekeerd: De druk neemt toe. Neem niet te veel hooi op je vork. Leer van de successen en mislukkingen van anderen.

Zwaarden Acht

Roddel hangt in de lucht. Blijf relaxt wanneer je tegenstand ondervindt van koppige mensen. Stel geen ultimatums. Accepteer niet alles als feit. Werk je cv bij en sta open voor nieuwe zakelijke deals. Denk aan huidige en toekomstige financiële behoeften.

Omgekeerd: Dit is een langzame periode die opties biedt en beperkingen kent. Het duurt even voordat je resultaat zal zien.

Zwaarden Negen

Depressie, achterdocht en twijfel aan jezelf vertroebelen je doelbewustheid. Verlies je focus niet.

Omgekeerd: Verwarring en slechte besluitvorming hangen in de lucht. Door weifelende stappen te zetten, wordt voortgang vertraagd. Een goed moment om van gedachten te veranderen.

Zwaarden Tien

Problemen met persoonlijke relaties hebben je aandacht in beslag genomen. Je vermogen om problemen op te lossen kan alleen worden bepaald als je toepast wat je weet en voelt.

Omgekeerd: Iemand waar je van houdt en respecteert, geeft je binnenkort de stimulans die je nodig hebt om je talenten werkelijk te gaan gebruiken. Je angsten en het twijfelen aan je zelf, zitten je in de weg. Als je die weet op te lossen, zul je snel je capaciteiten kunnen bewijzen.