Tarotlegpatroon De Hogepriesteres

Legpatroon Hogepriesteres ontworpen door Hajo Banzhaf

Hajo Banzhaf heeft een legpatroon ontworpen – Het geheim van de hogepriesteres – dat is gebaseerd op, je raadt het al, de tarotkaart De Hogepriesteres.

Het is een superleuk legpatroon vanwege de 9de kaart die dicht blijft liggen tot je de eerste 8 kaarten hebt gelezen. Dan pas wordt de 9de kaart opengedraaid. Altijd een spannend moment. Wanneer de 9de kaart een Kleine Arcana kaart is, dan doet deze niet mee. Maar tot nu toe, is het mijn ervaring dat, ook als de negende kaart een kaart uit de Kleine Arcana betreft, deze toch altijd wel in het verhaal past.

Het Geheim van de Hogepriesteres - Leeg-Hogepriesteres (versie2)Posities 1 en 2 representeren het kruis op haar borst en duiden op de kern van de vraag, net zoals in het Keltisch Kruis.

Posities 4, 3 en 5 duiden op de drie maanfasen van haar kroon en tonen de krachten die op de kern van invloed zijn.

Positie 3 is plek van de volle maan en staat voor de belangrijkste invloed in het heden.

Positie 4 is de toenemende maan en duidt op de invloed die aan kracht gaat winnen.

Positie 5 is de afnemende maan en toont de invloed die in kracht afneemt.

Posities 6 en 7 representeren de zuilen aan weerszijden van de Hogepriesteres. Zij staan voor donker en licht.

Positie 6 duidt op wat in het duister is, wat verborgen is, dat wat niet bewust wordt waargenomen.

Positie 7 duidt op dat wat zich in het licht bevindt, dus dat wat al duidelijk wordt gezien en meestal ook op de juiste waarde geschat wordt.

Positie 8 is geïnspireerd door de halve maanvorm aan haar voeten en laat zien waar het toe leidt, wat er in de toekomst staat te gebeuren.

Positie 9 is geïnspireerd op de boekrol die de Hogepriesteres op haar schoot heeft. De kaart die op deze positie komt te liggen symboliseert geheime kennis en mag pas omgedraaid worden nadat alle andere kaarten zijn gelezen. Is het een kaart uit de Grote Arcana, dan vertelt zij ons iets over de diepere motieven, over het waarom en waartoe. Betreft het een kaart uit de Kleine Arcana, dan houdt de Priesteres haar geheim nog voor zich en wordt zij weer gesloten neergelegd. Maar ook al heeft de negende kaart in het laatste geval geen betekenis, het verhaal van de andere kaarten wordt er niet minder door.

Zelf een legpatroon ontwerpen?

Je kunt ook zelf een tarotlegpatroon ontwerpen. Heb je een bepaalde vraag, dan kun je daarop een tarotkaart trekken en vervolgens een tarotlegging ontwerpen op die kaart. Je kunt ook gewoon een kaart trekken zonder vraag en die kaart gebruiken als je uitgangspunt voor een tarotlegpatroon. Of kies een kaart die je mooi vindt, of juist niet, om je legpatroon op te baseren.

Naast het voorbeeld van Banzhaf hierboven, kun je op deze site nog andere voorbeelden vinden om je op weg te helpen:

Veel plezier met het ontwerpen van je eigen legpatroon.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00