Paulina Tarot Info en als Tarot Dagkaart

De lichte en luchtige Paulina Tarot om te ontstressen

Cups-3 paulina tarotkaartAfgelopen dagen was er op mijn site in het kade van Halloween, de extra mogelijkheid om een Halloween tarotkaart te trekken. Op zoek naar vervanging voor de Halloween Tarot, en nog steeds in de ban en ijver van de volle maan van vier november 2017, kwam ik uit op de Paulina Tarot, die ik al lange tijd in mijn bezit heb. Ik zocht naar iets gezelligs, iets aparts en luchtigs als tegengif voor de drukte en stress van de voorbereidingen voor Sinterklaas en Kerst. De Paulina Tarot met de overduidelijke New Orleans Mardi Gras invloeden, voldoet, wat mij betreft, aan die behoefte.

Daarom, kun je in deze mooie novembermaand, naast een dagkaart uit de Rider-Waite Tarot, de Osho Zen Tarot, De Moeder Aarde kaarten en de Vogel Tarot, ook een dagkaart trekken uit de Paulina Tarot.

De Paulina Tarot is ontworpen door de Canadese kunstenares Paulina Cassidy. Ze heeft lange tijd in New Orleans gewoond en zegt dat deze plaats een mystieke invloed heeft op haar werk, inclusief op de Paulina Tarot. Andere interesses van Paulina waarvan we ook de invloeden terug zien in deze Tarot, zijn: alles dat met de oceanen te maken heeft, Holistic Healing, droombeelden en het Victoriaanse tijdperk.

Een fijne tarot om op weg te dromen, om je fantasie de vrije loop te laten, voor intuïtief kaartlezen!

Je kunt voor de betekenissen de Rider-Waite betekenissen aanhouden. Maar kijk vooral naar de afgebeelde figuren, dieren, lijnen en kleuren en kijk dan welke gedachten er bij je opkomen.

Ik heb de vertaling van de door Paulina Cassidy zelf gegeven betekenissen, zowel rechtop als omgekeerd, bij de kaarten opgenomen. Ik werk niet met omgekeerde kaarten, maar neem omgekeerde betekenissen wel altijd in overweging bij mijn interpretatie.

Gebruik eventueel de handleiding Een tarotkaart uitspitten om alles uit een Paulina tarotkaart te halen.

Je kunt een kaart trekken als dagkaart, maar ook voor advies. Bedenk eerst je vraag en klik dan op de knop hier onder voor je Paulina Tarot antwoord.

 

Wil je er drie kaarten, bijvoorbeeld voor Verleden, Heden en Toekomst , klik dan op het mooie balkje hieronder.

 

De Paulina Tarot hofkaarten uitgelicht

De hofkaarten brachten mij in de war. En met name omdat twee van de koningen nogal vrouwelijk overkomen. Ik dacht eerst dat Paulina gekozen had voor vrouwelijke koningen! In welk geval het handiger was geweest om andere namen te gebruiken dan koning en koningin. Maar goed, deze verwarring was voor mij reden om mij nader te verdiepen in de hofkaarten. Hieronder mijn gedachten bij de Paulina hofkaarten. Inclusief de toelichtingen uit het kleine witte boekje. Het is niet veel. We zullen het ermee moeten doen. Als je zelf hele andere beelden krijgt of hebt bij deze tarotkaarten, leg dan gerust mijn ideeën bij deze hofkaarten naast je neer.

Ik vind de Koningin van Staven enig! Een dame die zichzelf is, bewust van haar seksualiteit en aantrekkingskracht.

Op haar hoofd heeft zij een boom. Het is mij niet helemaal duidelijk of dit een grappig hoedje moet zijn of dat er daadwerkelijk een boom uit haar hoofd groeit. Sinds de boom op haar hoofd staat, verbeeldt de Koningin zelf de wortels. Je zou kunnen denken dat zij, met haar gedachten en energie voeding geeft aan projecten die kunnen uitgroeien tot fantastische bomen. Zij is dikke vrienden met de kat. De symboliek onderstreept haar eigenzinnigheid en kan ook verwijzen naar haar belangstelling voor magie, hekserij en sjamanisme.

De Staven hebben te maken met vuur en energie en dat doet mij eraan denken dat alles energie is en dat gebeurtenissen eerst ontstaan op energetisch niveau en dan vorm krijgen in onze alledaagse werkelijkheid. Dit geld ook voor negatieve zaken die vaak lastig zijn op te lossen op het niveau van de alledaagse werkelijkheid. Werken op het energetische niveau is dan vaak veel gemakkelijker en effectiever.

Paulina geeft in het witte boekje nog de volgende informatie: De rode kleding van de zelfverzekerde koningin wijst op energie en creatieve passie. Het oog op haar middenrif is haar emotionele centrum. De kat in de vruchtbare tuin duidt op onafhankelijkheid en moed.

De Koning van Staven is een raadselachtige kaart. Zij komt vrouwelijk op mij over, met name door die jurk. Misschien is De Koningin van Staven modeontwerpster en draagt hij één van haar creaties. Hij heeft wel zo’n blik van ‘wat ik al niet voor mijn vrouw doe’. Of hij draagt graag vrouwenkleding. Misschien is hij zelf ontwerper. Misschien is hij toch een zij en zijn ze lesbisch. Dat mag ook wel eens een keer. De tarot wordt erg gedomineerd door blank en standaard relaties en meer mannen dan vrouwen. Dit is niet zo vreemd. Immers, de tarot is ontstaan in de 15de eeuw in Italië, een door blanke mannen gedomineerde tijd. Deze eerste tarots ontwikkelde zich tot de Marseille Tarot en hierop baseerde Arthur Waite rond 1910 in Engeland zijn tarot. Paulina heeft aangegeven dat de Rider Waite haar inspiratiebron is, en dat is duidelijk te zien.

Als we nu teruggaan naar de Paulina Koning van Staven in zijn baljurk, dan denk ik dat deze kaart aangeeft, dat het belangrijk is is dat we ons eigen ding doen, maar ook om je in een ander te verplaatsen (hoe het is om zo’n jurk te dragen) en bovenal om iedereen in zijn waarde te laten.

De New Orleans invloeden, kunnen ook duiden op de Koning van Staven als drag queen. Het bruisende New Orleans heeft een grote, belangrijke, indrukwekkende drag scene. Het is big business en kunst. Het bruisende van de optredens komt goed overeen met de vuurkrachtige energie van de staven.

Uit het boekje: De koning heeft een zelfverzekerde, hartstochtelijke aard. De cobra die uit de doos tevoorschijn komt, staat voor goddelijk gezag. Sprites (kleine natuurwezens) aan de voeten van de koning, werken voor hem en entertainen hem. Zijn uitdrukking heeft een verleidende intensiteit.

De Page van Staven is verkleed in een soort van clownachtig page kostuum met een grote veer op zijn hoofd en een een staf met een bal erop die giga veel energie uitstraalt. Hij staat voor een soort van fabeldier,dat mij doet denken aan een combinatie draak en uit de kluiten gewassen worm, met te veel poten en de snavel van een lepelaar. Het idee van carnaval of Mardi Gras wordt onderstreept door het carnavalsmasker dat deze page draagt. Hij lijkt te zeggen “ik ben er klaar voor en heb energie voor 10.” 

Uit het boekje: De charmante heer barst van creatieve inspiratie en nieuwe ideeën. De draak deelt zijn enthousiasme en moedigt hem aan om zijn ijver in daden om te zetten.

De Ridder van Staven rijdt op een fabeldier met 8 poten. Sleipnir, het paard van Odin, had ook 8 benen. Van Sleipnir weten we dat hij het snelste paard ter wereld was en ook moeiteloos andere werelden in kon rijden. De Ridder van Staven is blijkbaar ook klaar voor een weekje Mardi Gras vieren en plezier maken.

Als je deze tarotkaart trekt kun je denken aan de standaard Rider Waite betekenissen van iets doen waar je hart naar uit gaat, je passie volgen. Een geliefde vraag voor Staven Ridder is: “Waar loop je warm voor?” Bij de Paulina Staven Ridder kun je ook vragen:  “Waar ga je (of wil je) op hoge snelheid heen en wie zijn je helpers?” Achterop zijn paard zitten namelijk twee dieren: een soort van armadillo en een grote haas of kleine kangoeroe. De armadillo is niet zo snel, maar wel gepantserd en de haas of kangoeroe heeft de snelheid. Dit komt leuk overeen met het idee van een Ridder (beschermd door ridderuitrusting) die met hoge snelheid zijn hart volgt.

Uit het boekje: De toorts-achtige staf van de ridder kanaliseert zijn wilde, impulsieve aard. Hij kiest zijn eigen richting; zijn vrienden hebben weinig in te brengen. De vele poten van de vogel bieden kracht om vooruit te komen, maar hij kan struikelen als hij wordt overhaast.

Op de kaarten van de Koningin en Koning van Zwaarden is het druk en alles lijkt door elkaar te lopen en om aandacht te vragen. Te midden van die drukte zien we de onverstoorbare Koning en Koningin van Zwaarden. Zij laten zich niet afleiden door wat er allemaal gebeurt, kunnen alles keurig in hun hoofd op een rijtje houden, weten waar ze mee bezig zijn en zijn in staat alles af te wegen en beslissingen te nemen. Petje af, zou ik zeggen. Mijn hoofd loopt om.

De Koningin van Zwaarden straalt energie uit, gedachtekracht en ze is niet bang om het zwaard te hanteren.De energie om haar hoofd doet denken aan zonnestralen. Zij wordt er blij van als er een beroep op haar intellect wordt gedaan. Dit is eigenlijk een belangrijk punt, want ik hoor vaak mensen zeggen dat ze meer moeten voelen, moeten gronden en dat hoofd, daar moet je uit! Ik denk dat een evenwicht belangrijk is en wanneer je blij wordt van leren en denken en diep ongelukkig van tuinieren (ook als is het nog zo aardend), ga dan vooral door met denken en nieuwe dingen leren.

Uit het boekje: De waakzame koningin houdt haar zwaard ter verdediging. Uit haar vingers brandt een vlam, die in een bloem verandert, die dynamische energie en verandering vertegenwoordigt.

Wat mij opvalt bij de Koning van Zwaarden, zijn alle gezichtjes op de kaart. Innerlijke stemmen, gedachten. Invloeden van buitenaf. Maar op zijn hoofd zien we de planten rechtop groeien, allemaal naar bovengericht, ongemoeid door het nest vogels op zijn hoofd. Hij laat zich niet afleiden, zijn gedachten zijn gericht op zijn wensen en doelen.

Uit het boekje: Als geboren leider regeert de koning alle wezens in het gebladerte om hem heen. De vogels vertegenwoordigen communicatie en waakzaamheid.

De Page van Zwaarden heeft een geniepige blik in zijn ogen. In vergelijking met de Rider Waite Page van Zwaarden heb ik het idee dat de Paulina Page van Zwaarden niet zo angstig is uitgevallen als de RW-versie en zijn mannetje wel staat. Hij kan alles aan.

Uit het boekje: Hoewel gekleed in een flamboyant kostuum, neemt de page de houding van een krijger aan. De gevleugelde kat vertegenwoordigt zijn rationele gedachte en gratie, terwijl het andere eigenaardige schepsel zijn sluwe manieren vertegenwoordigt.

Het hoofddeksel van de Ridder van Zwaarden doet mij denken aan een kruising tussen een ceremoniële helm van een samoerai ridder en de kroon van de boze koningin uit Sneeuwwitje.

Ook dat scherpe opgestoken vingertje van de Ridder van Zwaarden en die vleermuis geven hem een gevaarlijke uitstraling en creëren een beeld van een nietsontziende ridder. Het kleed dat hij draagt doet mij denken dat hij nogal vol is van zichzelf.

Uit het boekje: Het soepele gewaad van de rusteloze ridder illustreert zijn voortdurende waakzaamheid en beweging. De haan op zijn gewaad staat voor zijn moed en agressie.

De Koningin van Pentakels en de Koning van Pentakels vind ik niet zo erg bij elkaar passen. Misschien hebben ze ieder zo hun eigen ideeën over welvaart en talenten.

De Koningin van Pentakels is afgebeeld als een ondeugende fee. Ze heeft haar handen achter haar rug en ik vraag me dan af wat ze nu weer gekocht heeft. Ze is als een mooie bloem en geniet van haar weelde en al haar mogelijkheden. Maar heeft ze wel oog voor anderen? Het is goed mogelijk dat ze niet iets voor zichzelf achter de rug houdt, maar een geschenk om je mee te verblijden.

Uit het boekje: Met een verwelkomende glimlach en een open hart, staat de koningin vol zelfvertrouwen in haar exotische tuin. Pronkend in extravagante kledij, geniet zij van elk kostbaar moment van het leven.

De Koning van Pentakels lijkt een zwaan als vervoermiddel te gebruiken. Hij heeft een klein zonnetje in de hand, waarmee hij blijkbaar alles in goud verandert. De zwaan denkt volgens mij: “wanneer is het mijn beurt?” En dat kan leiden tot revolutie of muiterij. Dit is misschien een aandachtspunt voor de Koning van Pentakels. Zijn fortuin heeft hij echt niet gemaakt met dat kleine toverstafje, maar over de ruggen van zijn hardwerkende onderdanen. Aan zijn voet heeft hij een stevige schoen met belletjes eraan en ook een gemene punt om in de buik van de zwaan te kunnen prikken om hem aan te sporen.

Uit het boekje: De koning vliegt over een tuin op een betoverde zwaan en vertegenwoordigt het ultieme succes. Ze vliegen gracieus de gouden zonsopgang tegemoet.

De Page van Pentakels draagt een typisch victoriaans mardi gras kostuum. En deze page is een meisje! Het pentagram duidt op haar interesse van dit moment, en duidt voor mij op het met aandacht bezig zijn met iets dat je belangstelling heeft, dat je verwarmt als de zon. Zij zweeft door de lucht. Een mogelijke interpretatie is zweverigheid, maar het kan ook aangeven dat iets gemakkelijk haar aandacht vasthoudt, iets dat moeiteloos gaat. Het gevleugelde haasje of konijn duidt op snelheid. 

Uit het boekje: Glimmend van inspiratie zweven een meisje en een gevleugeld konijn door de lucht. Het pentagram schijnt in haar hand als de zon.

De Ridder van Pentakels staat er volgens mij een beetje suffig bij. Maar hij heeft duidelijk groene vingers. De kaart geeft me wel een gevoel van vruchtbaarheid, maar alles is nog een beetje klein, en dat geeft mij het idee dat we nog even geduldig moeten zijn. En dat suffige, is misschien geen suffigheid, maar geduldigheid.

Uit het boekje: Een plant groeit uit de gouden bol van de ridder en vertegenwoordigt de constructieve ondernemingen die vorm krijgen. Hij wordt vergezeld door een loyaal wezen dat overeenkomt met zijn doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen.

De Koningin van Kelken is een schatje. Zij draagt de hele oceaan in zich. De vissen zwemmen naar boven. Dit duidt volgens mij op haar goede intuïtie. Het is ook een constante stroom van intuïtie die haar ter beschikking staat.

Uit het boekje: De koningin voedt een rustige oceaan vol leven. Vissen die de lucht in vliegen vertegenwoordigen triomfen die mogelijk gemaakt worden door verbeeldingskracht en inzicht.

De Koning van Kelken vaart op een vogel met een klein lijf en enorme vleugels! Hij maakt golven, maar is samen met zijn vogel (symbool voor zijn onderbewustzijn?) ook alle golven de baas.

Uit het boekje: De medelevende koning berijdt de wilde golven op de rug van een kalme watervogel. De gespreide vleugels suggereren vrijheid en de bereidheid om te leiden.

De Page van Kelken wordt ‘omarmt’ door een zeepaardje. Een angstig zeepaardje of een beschermend zeepaardje? De stroom van sterren kunnen uit de hand van de page komen en met een mooi boogje de beker vullen. Of de sterren komen uit de beker en stromen in een boogje naar zijn hand. Hoe dan ook, hier is iets magisch aan de hand. Hij is een goochelaar, een illusionist, een tovenaar. Hij staat op een hoofd, maar van wie of wat is mij niet duidelijk. Het hoofd lijkt mij vriendelijk en welwillend en er geen bezwaar tegen te hebben dat de page op hem staat.

Bij de RW Page van Kelken heb ik altijd het gevoel dat hij verbaasd is over die vis in zijn kelk. Bij de Paulina Page van Kelken heb ik het idee dat hij bewust die sterren tevoorschijn tovert en heel tevreden is over zijn kunsten.

Uit het boekje: Zeesterren, die berichten vertegenwoordigen, stromen vanuit de kelk van de page. Sprites komen tevoorschijn uit een paar lotusbloemen, net zoals nieuwe ideeën opwellen.

De Ridder van Kelken kwam bij mij vanaf de eerste blik, onpraktisch over. Ik moest even goed naar de kaart kijken, waarom ik dat vond. Hij gaat duidelijk carnaval vieren. Maar hij rijdt op een zeepaard. En dat is het onpraktische. Carnaval wordt op land gevierd. Uit zijn beker stromen hartjes, dat is wel weer heel lief.

Uit het boekje: Een charmante ridder komt omhoog uit de golven op een wezen dat deels vis is en deels hert. Dit vertegenwoordigt verandering en beweging. Harten komen uit zijn beker en symboliseren zijn liefhebbende, emotionele persoonlijkheid.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00