Tarot en de Bloedmaan 27 juli 2018

Bloedhete zomeravond met goed zichtbare bloedmaan

Vrijdagavond 27 juli vanaf 21.30 uur vindt er een totale maansverduistering plaats. De totale eclips duurt tot ongeveer tot 23.14. Hiermee is deze maansverduistering de langste van deze eeuw! Kortom, een natuurverschijnsel dat je moet zien. Als het een beetje meezit, en de wolkjes blijven nog even weg, dan is deze bloedmaan ook supergoed te zien.

Terwijl je daar op je balkon of elders zit te wachten tot de eclips begint, kun je net zo goed nog even een Bloedmaan tarotlegging doen. Wie weet levert je dat nog een mooi inzicht op.

Tarotlegpatroon Bloedmaan

Nu had ik al een tarotlegging gemaakt voor de Blauwe Super Bloedmaan van 31 januari jl. En die gebruik ik gewoon weer, maar dan roodgekleurd.


Betekenissen van de tarot posities

De eerste kaart heeft te maken met de zon. Wat wordt in het licht gezet, waar wil je licht op laten schijnen, wat speelt er in je leven?

De tweede kaart is de Aarde en duidt op jezelf, hoe je tegen de vraag aankijkt, waar je mee worstelt.

De derde kaart is de bloedmaan die aangeeft wat het probleem is. Ik denk hierbij aan een wond en bloed. Maar als je er andere associaties bij hebt, mag dat ook.

Vraag stellen of juist niet?

Ik heb geen vraag gesteld omdat ik die niet kon bedenken. Je krijgt dan vanzelf te zien wat op dit moment het meest relevant voor je is. Wel zo handig.

Mijn bloedmooie bloedmaan tarotlezing

Ik trok achtereenvolgens de Hogepriesteres, de Kelken Twee en de Duivel.

In eerste instantie was ik hier helemaal niet blij mee. Dat van die emotionele schommelingen en de innerlijke conflicten van de Hogepriesteres en de Kelken Twee kon ik gemakkelijk plaatsen. Hierop had ik in de bloedhitte van afgelopen nacht al gemediteerd, want ik kon toch niet slapen. Mijn reactie: “Fijne legging, maar niet heus. Wat schiet ik hiermee op?”

De Duivel is de kaart die je laat zien waar je aan vasthoudt. Ineens ging het licht aan! Ik denk verkeerd! Tijdens mijn meditatie (dat was nog voordat ik deze legging deed) probeerde ik mijn intuïtieve bron te bereiken voor inzichten over zaken waar ik niet goed raad mee weet op dit moment (De Duivel op de bloedmaan). Nu zie ik dat ik zelf het probleem ben. Ik zet geen heldere visie neer. Ik probeer uit een berg incomplete en beschadigde puzzelstukjes van verschillende puzzels, één nieuwe puzzel te creëren.

Ik loop hier wel vaker tegenaan, en blijkbaar heb ik nog steeds niet helemaal door hoe het werkt en gebeurt het weer. Je hebt van die situaties in je leven die een gegeven lijken te zijn. Iets dat vaststaat en niet te veranderen is, en het beperkt je in je keuzevrijheid. Van die “omdat ik dit niet heb, kan dat niet”-situaties. Stel, je hebt een bos vol kastanjebomen, maar je wilt eigenlijk kerstbomen. Ik ga dan zitten bedenken, hoe ik van kastanjebomen kerstbomen kan maken en dat gaat gewoon niet lukken. Nu zul je denken, je kapt alle kastanjebomen en dan plant je kerstbomen. Maar zo eenvoudig is dat niet. Hier kleven problemen aan. Ik heb geen geld om al die bomen te kappen. Zelf kappen is echt geen optie. Nieuwe aanplant is ook een probleem. Ik zie me dat ook niet zelf doen. Kortom, ik heb eigenlijk een wonder nodig.

Wat deze legging mij heeft laten inzien (en ik hoop dat ik deze les nu echt geleerd heb!) is dat ik niet moet proberen dat wat er is te veranderen. Wil ik een bos vol kerstbomen, dan is het zaak om een bos vol kerstbomen te visualiseren en dat beeld los te laten als wens voor het universum om mee aan de slag te gaan. Op die manier krijgt de Hogepriesteres de ruimte om ideeën aan te reiken, mensen op mijn pad te brengen en wat nog meer nodig is, om dat kerstbomenbos te manifesteren. Misschien is er wel iemand met een bos vol naaldbomen, die liever kastanjes heeft en dan kunnen we ruilen. Maar als ik totaal gespitst ben op het omtoveren van mijn bestaande kastanjes naar naaldbomen, waarvan ik zelf niet geloof dat het mogelijk is, dan kan mijn innerlijke Hogepriesteres daar niks mee, behalve zich de haren uit het hoofd trekken omdat ik zo hardleers ben.

Wet van Aantrekkingskracht

In principe is dit ongeveer de eerste les op het gebied van de Wet van Aantrekkingskracht. Zet een visie neer, en laat het universum haar werk doen om die visie te manifesteren. Werk mee, als je impulsen aangereikt krijgt. Maar verwacht niet van het universum dat zij van kastanjebomen naaldbomen gaat maken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00