Housewives Tarot Staven Twee

Housewives Tarot Staven Twee

Staven Twee: Kruispunt, beslissing, keuze

Je moet kiezen waar je je energie op zult richten. Blijf je het vuil opvegen, of is het tijd om die vloer naar een sprankelende glans te dweilen? Staven Twee symboliseert een kruispunt en je moet beslissen of je op je huidige koers wilt blijven of verder wilt gaan naar de volgende fase van je reis.

Uit het boekje van de Huisvrouwen Tarot

Ik snap bovenstaande uitspraak een soort van. Maar in feite zou het toch mogelijk moeten zijn om op je huidige koers te blijven om de volgende fase van je reis te bereiken. Maar als je nu in loondienst bent, en je volgende fase is eigen baas zijn, dan kan ik me voorstellen dat een koerswijziging noodzakelijk is.

Ik trok deze kaart op positie 12, hoe de omgeving mij ziet, in de Martini tarotlegging die ik had gedaan om de Martini tarotlegging uit te proberen. Ik vond dat behoorlijk confronterend en een aanwijzing dat het de hoogste tijd is om van mijn sloofjes mentaliteit af te komen.  Dat haal ik uit het slonzige uiterlijk van deze dame.

Maar je kunt vast nog veel meer halen uit deze kaart. Deze dame heeft twee paar armen. We kennen allemaal wel de uitdrukking ‘ik heb maar één paar handen!’ Deze dame heeft vier handen. Dat lijkt helemaal niet zo handig te zijn, want volgens mij zit dat extra paar haar in de weg. Ze heeft ook een bontjas aan, wat toch op goede komaf wijst. Maar haar sokken, en onderjurk die onder de jurk uitsteekt, doen vermoeden dat ze een tikkeltje aan lager wal is geraakt en haar personeel opzij heeft moeten zetten en nu alles zelf moet doen. Daarbij komt ook nog dat ze erbij staat en kijkt alsof ze geen flauw idee heeft hoe je een bezem en een mop moet gebruiken.

Als je dat vergelijkt met de dame in Pentakels Zeven die in haar tuin werkt, dan zie je het verschil in uiterlijk. Die dame in Pentakels Zeven doet misschien wel iets in die tuin – voor de goede sier en om indruk te maken op de buren (dat hoorde er echt bij in die tijd) –  maar het lijkt me toch dat ergens op de achtergrond een tuinman heel hard aan het werk is.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00