Haindl Tarot Zwaarden Vader

Haindl Tarotkaart Zwaarden Vader in het Zuiden – Ra

Globale betekenissen: Een dominant en autocratisch persoon. Het gezag aan anderen overdragen. Een goed en creatief verstand. Rechtvaardig.

Keerzijde: Tiran. Iemand die jaloers is op persoonlijke macht.

Haindl Tarot Zwaarden Vader

Haindl Tarotkaarten Zwaarden Vader in het Zuiden (Zwaarden Koning)Ra is het meest bekend als de Egyptische zonnegod. In heel Egypte werd hij vereerd als de koning van de goden. Hij was het hoogste gezag en farao’s regeerden in zijn naam.

Ra werd oppergod omdat zowel de rijken als armen met hem uit de voeten konden. De zon komt immers op voor iedereen. Hij werd gezien als een uiterst rechtvaardige en zorgzame god.

De Egyptische goden regeerden niet voor eeuwig. Net als iedereen werden ze oud en gaven ze de heerschappij over aan de jongere garde. Ra benoemde Osiris tot zijn opvolger.

Het is onduidelijk hoe Ra geboren is en er wordt wel gesuggereerd dat hij zichzelf tot bestaan heeft gedacht. Als Ra-Atoem, die als een berg uit de oerzee omhoog rees, werd hij vereerd als de alvader, als de oerschepper.

Nadat Ra zijn macht had overgedragen aan Osiris, verliet hij de aarde op de rug van Nut. Daarna verliepen zijn dagen volgens een strak stramien. Iedere dag werd hij uit Nut geboren en ’s avonds werd hij weer door haar opgeslokt. In zijn boot voer hij met de zon langs het hemelgewelf en ’s nachts verdween hij in de onderwereld. Hij werd vaak afgebeeld als mestkever. Mestkevers rollen balletjes mest voor zich uit en dit deed de Egyptenaren denken aan Ra die de zon voortduwde.

Haindl heeft Ra geschilderd in de gedaante van Re-Harachte, de ochtendzon. In deze gedaante is hij nog jong en vitaal en in de kracht van zijn leven. De zon zelf werd vaak gelijkgesteld aan het alziend oog van Ra. Niets ontging hem.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00