Haindl Tarot De Zegewagen

Haindl Tarotkaart De Zegewagen – Bergen Verzetten

Betekenissen: Wilskrachtig bij het omgaan met problemen. De wil door te zetten. Heel bang om iemand te leiden. Over angst zegevieren.

Keerzijde: Gebrek aan wilskracht. Passiviteit of zwakheid. Het is misschien het beste om alles maar op zijn beloop te laten.

Haindl Tarotkaart De Zegewagen

De Hebreeuwse letter op deze kaart is Chet, de rune is Hagal uit de Armanen Runenreeks en het astrologische symbool duidt op het dierenriemteken Kreeft.

Chet betekent hek. Een hek symboliseert een afscheiding, een grens. Chet duidt echter niet op begrenzen en inperking maar op dynamische levensenergie en het verleggen van grenzen. Chet wordt ook vaak gezien als een opening naar een vorm van krachtige energie. Een van de beelden die samenhangen met Chet is het beeld dat Gods Geest over de wateren zweefde. Chet verschaft een opening naar die universele energie en duidt tevens op het onder bescherming staan van die energie.

Voor Haindl duidt de Zegewagen met name op een dynamische energie en wilskracht om dingen gedaan te krijgen. In de afbeelding van De Zegewagen komt die rusteloze, dynamische energie duidelijk naar voren. De boot is rood geschilderd en heeft aan de zijkanten snel draaiende raderen. Er zit duidelijk snelheid in deze kaart. De afgebeelde persoon is klein vergeleken met de boot en staat er wat vreemd bovenop. Dit duidt erop dat hoewel de situatie, de gebeurtenis groot is, betrokkene die wel onder controle heeft. Het dier op de afbeelding is een fantasiedier dat iets weg heeft van een kruising tussen een wolf en een everzwijn. Haindl zegt hierover dat dit dier diepliggende angsten symboliseert, maar geen angsten die je tegenhouden, maar juist angsten die je aansporen om nog sneller vooruit te gaan.

Het dierenriemteken Kreeft duidt op moederlijkheid, zorgzaamheid. Voor Kreeften is huis en haard belangrijk en een kreeftpersoon zal alles doen om die veilige haven te beschermen. Een kreeft heeft een sterk schild en zo ook de kreeftmens. Hoewel de Kreeft gevoelig en kwetsbaar is, zal hij dit niet aan Jan-en-alleman laten blijken. Daarnaast is hij geen doetje, want met zijn scharen kan hij zich goed verdedigen en anderen verwonden.

De rune Hagal uit de Armanen runenreeks duidt op innerlijke kracht door een weten dat je goddelijke kwaliteiten in je draagt. Dit geeft iemand de kracht en zelfverzekerdheid om bergen te verzetten. Dit komt weer overeen met de Hebreeuwse letter Chet.

Samenvattend kun je zeggen dat Haindls Zegewagen duidt op een krachtige energie om iets gedaan te krijgen. Vaak zal ook een gevoel aanwezig zijn dat iets nu gedaan moet worden voor het te laat is. De Zegewagen kan duiden op iemand die steeds meer bezit wil vergaren en steeds meer wil presteren. Niet zo zeer voor zichzelf maar om zijn gezin alles te geven wat maar mogelijk is.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00