Haindl Tarot De Geliefden

Haindl Tarotkaart De Geliefden – Liefde

Betekenissen: Het belang van de liefde. Afhankelijk van de plaats in de legging, de stand van zaken in een relatie.

Keerzijde: Moeilijkheden in een relatie. Ontberen van liefde. Onzekerheid, eenzaamheid. Verlies van stabiliteit.

Op de Haindl tarotkaart De Geliefden zien we de Hebreeuwse letter Zain, de rune Cen en het astrologische teken voor het dierenriemteken Tweelingen.

Het Hebreeuwse woord Zain betekent zwaard en duidt op de verbintenis tussen een man en een vrouw wat uiteraard heel passend is voor De Geliefden. Op de kaart zien we een speer indalen in een kelk om de vereniging van man en vrouw te symboliseren.

In eerste instantie had Haindl een zwaard geschilderd in plaats van een speer, maar bij nader inzien vond hij een speer beter passen omdat de speer gerelateerd is aan het element vuur. De Kelk/Speer duidt op de samenwerking of vereniging van water en vuur, de twee oorspronkelijke alchemistische element die de grondslag vormen van de schepping, van de geschapen wereld.

De rune Cen of Ken betekent toorts en duidt op licht in de duisternis waarmee ook kennis wordt aangeduid. Wanneer we dit gegeven koppelen aan Zain in de betekenis van ‘zwaard’ dan begrijpen we dat kennis noodzakelijk is om beslissingen te nemen. Dit komt overeen met een van de oudste betekenissen van De Geliefden, namelijk die van keuzes maken.

Het dierenriemteken Tweelingen duidt op een levendige en beweeglijke geest. Tweelingen zijn verbaal erg sterk, nieuwsgierig en leergierig. Wanneer ik het teken Tweelingen moet relateren aan De Geliefden dan denk ik dat dit teken deze kaart een leergierig en nieuwsgierig tintje geeft. Nieuwsgierigheid is niet altijd negatief. Het kan een prima eigenschap zijn. Nieuwsgierigheid leidt tot onderzoek, leren en uitvinden. Nieuwsgierigheid en keuzes maken hebben ook met elkaar te maken. Kies ik voor het vertrouwde en bekende of kies ik voor het onbekende avontuur en nieuwe ervaringen?

Wat betreft de alledaagse betekenissen voor de Haindl tarotkaart Geliefden, ligt de nadruk op liefde tussen twee mensen. Spiritueel gezien duidt de kaart op éénwording, op het heilige alchemistische huwelijk. Haindl benadrukt dit door de speer/kelk symboliek en de alchemistische roos op de kaart.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00