Haindl Tarot Het Rad van Fortuin

Haindl Tarotkaart Het Rad van Fortuin – Acceptatie

Betekenissen: Verandering van omstandigheden. Je leven en je lot in eigen hand nemen. Het is tijd om dat wat het leven je gegeven heeft te aanvaarden.

Keerzijde: Moeite om je aan veranderingen aan te passen. Je tegen veranderingen verzetten.

Haindl Tarotkaart Rad van Fortuin

De Hebreeuwse letter is Kaf en betekent handpalm. De kabbalistische of esoterische betekenis van Kaf is dat God ieder moment de schepping vormt. Zou God dit niet doen, dan zou de schepping in een oogwenk verdwenen zijn. Deze gedachte hangt nauw samen met de gedachte dat er alleen maar ‘nu’ is en het belang om in en vanuit het nu op situaties te reageren. Dus het lijkt wel alsof er zoiets als tijd is, maar voor je handelingen geldt dat niet. Je kunt alleen in het hier en nu handelen.

Haindl heeft een hand in het midden van het Rad geschilderd om aan te geven dat wanneer je niet overgeleverd wilt zijn aan het lot, het belangrijk is om je leven in eigen hand te nemen.

De rune op Het Rad van Fortuin is Jera. Jera betekent jaar en duidt daarmee op de universele cyclische beweging die in alles aanwezig is.

Jera is de rune van de hoop en belichaamt het idee dat er morgen weer een dag is. Niets staat stil, er is altijd een betere toekomst mogelijk.

Jera verwijst tevens naar de oogst, naar de resultaten van je handelingen uit het verleden. Dit is ook waar Het Rad van Fortuin naar verwijst. Alles is cyclisch en wanneer je het zaad op de juiste manier verzorgt dan komt er vanzelf een tijd van oogsten. Alles heeft zijn tijd nodig, probeer de dingen niet te overhaasten, maar wanneer je de juiste handelingen verricht, is het resultaat zeker. Het is wel belangrijk om te wachten tot de tijd rijp is en niet te willen oogsten in de lente of te willen zaaien in de winter.

Het astrologische teken is Jupiter. Jupiter is de planeet die duidt op expansie en horizon verbreding. Hamaker zegt over Jupiter dat deze planeet psychologisch gezien duidt op de drang tot uitbreiding, vergroting en verbetering. Tevens is Jupiter de planeet die te maken heeft met succes, vreugde, overdaad en uitspattingen. Dit benadrukt dat Het Rad van Fortuin in kaartleggingen meestal duidt op een positieve verandering. Leken de zaken niet zo goed te gaan, dan komt daar in de nieuwe cyclus verandering in.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00