Haindl Tarot Gerechtigheid

Haindl Tarotkaart Gerechtigheid – Afweging

Betekenissen: Bekijk je leven, weeg de dingen tegen elkaar af. Een relatie gaat slecht. Onderzoek. Neem een evenwichtig standpunt in.

Keerzijde: Handel niet uit gewoonte. Onevenwichtigheid. Je zou oneerlijk kunnen handelen. Je probeert een eerlijke evaluatie te ontlopen.

Haindl Tarotkaart Gerechtigheid

Op Haindl tarotkaart Gerechtigheid zien we de Hebreeuwse letter Lamed, de rune Naudiz en het astrologische teken voor de Weegschaal uit de dierenriem.

De Hebreeuwse letter Lamed duidt op leren en onderwijzen en met name op de wijsheid van het hart. Dit verwijst naar een warm begrip en compassie voor jezelf en anderen en niet op een koud en hard oordeel.

De rune is Naudiz. Naudiz betekent nood en behoefte. Deze rune verwijst vaak naar het leed dat we vrezen, op angst voor de toekomst. In deze betekenis zijn zowel Naudiz als Gerechtigheid een aanwijzing om zaken te beoordelen vanuit het nu. Dit sluit aan bij de globale betekenis om niet uit gewoonte te handelen.

De rune Naudiz is mythologisch gezien verbonden met de Norn Skuld. Skuld betekent toekomst en het is mijn ervaring dat Gerechtigheid vaak wordt getrokken wanneer iemand bang is voor wat de toekomst brengen gaat en bang is om verkeerde beslissingen te nemen. Wanneer je een beslissing neemt gebaseerd op gegevens die je nu hebt, vanuit je hart met compassie, dan kan dat niet verkeerd zijn.

Het astrologische teken is Weegschaal. Een Weegschaalmens is niet altijd in balans maar zoekt wel altijd naar balans. Dit heeft ook te maken met Gerechtigheid. De waarheid is dat we niet in balans zijn en niet kunnen zijn omdat we steeds weer heen en weer geslingerd worden tussen yin en yang. Daarom moeten we de balans steeds weer opzoeken. Het teken Weegschaal vind relaties met anderen ook erg belangrijk en ook daarin zoekt de Weegschaal steeds weer de balans.

De gedachte van de balans zoeken is door Haindl uitgebeeld door de weegschaal op de kaart. Boven de weegschaal hangen de bekende zeep- of luchtbellen die Haindl op meerdere kaarten heeft gebruikt. Deze luchtbellen duiden eerder op gedachten dan op concrete zaken en hiermee geeft Haindl aan dat, ongeacht de situatie, onze gedachten over de situatie het verschil uitmaken tussen wanhoop en innerlijke blijdschap. Wanneer je niet in uitersten vervalt, kun je boven beiden uitstijgen.

Ook de Pauwenveren duiden hierop. We hebben de pauwensymboliek ook gezien op de Haindl tarotkaart Staven twee. Wanneer je niet in uitersten vervalt, wanneer je niet oordeelt, kun je altijd in het paradijs zijn. Dit doet mij denken aan de opening van de soetra van Soshan,  door Osho toegelicht in Het boek van Niets:

“Het juiste pad is niet moeilijk,
voor hen, die geen voorkeur koesteren.
Wanneer liefde en haat beide afwezig zijn
wordt alles helder en onverbloemd.
Maar zodra je het geringste onderscheid maakt
raken hemel en aarde oneindig ver
van elkaar verwijderd.
Indien je de waarheid wilt zien
wees dan nergens voor of tegen.
Het conflict van voorkeur en afkeer
is de kwaal van het denken.”

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00