Naast Tarot ook Runen leren lezen?

Tarot of Runen?

Tarot en runen zijn allebei hulpmiddelen om inzicht te krijgen in problemen of situaties en eventueel een vooruitblik te krijgen op toekomstige ontwikkelingen.

cursus runen

Wat zijn de verschillen? De tarot is een set van 78 kaarten met daarop afbeeldingen. Die afbeeldingen bepalen mede de betekenis van de kaarten. De kaarten kunnen rechtop en omgekeerd in een legging terechtkomen waardoor er heel veel betekenissen mogelijk zijn.

Een set runen bestaat uit 24 tekens, waarvan slechts een deel een omgekeerde betekenis heeft. De hoeveelheid betekenissen is hierdoor minder dan bij de tarot. Daarnaast is een runenteken simplistisch wat de hoeveelheid associatieve betekenissen beperkt.

Is het werken met runen daarom minder interessant of inzicht gevend? Ik vind van niet. Door de beknoptheid en het strakkere kader, is er minder ruimte om jezelf ‘naar de mond te praten’. Vraag je bijvoorbeeld aan de tarot ‘is hij ook op mij?’ dan zie ik vaak dat de tarotkaarten de situatie en de hoop van de consultant schetst, waardoor de hoop blijft bestaan. Dezelfde vraag gesteld aan de runen, levert vaak een heel duidelijk ‘nee’ op. Hierdoor wordt weliswaar alle hoop de grond in geboord, maar soms is dat beter, want dan kan de consultant verder in plaats van te blijven hangen in hopeloze hoop.

Bij liefdesvragen, zoals hierboven geschetst, trek ik vaak ook één runensteen om te kijken wat het Orakel van de Runen te zeggen heeft over de kwestie. Je kunt de runen opzichzelfstaand gebruiken, net als de tarot, maar ook aanvullend. Andersom kan ook.

De cursus Runen Leren Lezen kun je in zijn geheel vinden op https://runen-cursus.nl.

Heb je nog geen runen, geen nood, in het praktijkdeel van de cursus, kun je een pdf vinden om de runen uit te printen op dikker papier. Knip ze uit en je hebt je eerste set runen. Zo heb ik zelf ook mijn eerste set gemaakt. Het werkt niet zo lekker als runen van hout, steen of halfedelstenen, maar je kunt dan wel kijken of het werken met runen je bevalt, voordat je een set gaat maken of kopen.

Gratis of met begeleiding?

De cursus Runen Leren Lezen staat in zijn geheel online. Je kunt deze zelfstandig bestuderen zonder begeleiding of de cursus kopen zodat je huiswerkbegeleiding per e-mail krijgt of je kunt je aanmelden voor de mondelinge variant via Zoom.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00