De blokkade – tarotlegging

Een beperkende overtuiging achterhalen met de Wat-te-doen-tarotlegging

In dit tarotconsult is de Wat-te-doen tarotlegging gebruikt om een beperkende overtuiging te achterhalen. De zesde plek is nu niet ‘doen’ maar ‘beperkende overtuiging’ of ‘blokkade’. Verder is gebruik gemaakt van de Pandora Kaarten, kleine duiveltjes, die heel verhelderend kunnen zijn!

Hieronder een uitgewerkte vraag van een werkeloze jongeman, wij noemen hem Bernard. Hij formuleerde zijn vraag als volgt:

“Het lukt me niet om een baan te vinden, wat is mijn beperkende overtuiging?”

Zelfs zonder kaartleggen leek het mij duidelijk dat zijn beperkende overtuiging “het lukt mij niet om een baan te vinden” is. Waarop Bernard tegenwierp dat dit niet zijn overtuiging was maar de werkelijkheid. Dit is de valkuil van overtuigingen. We zien ze als werkelijkheid en vergeten dat er overtuigingen aan ten grondslag liggen.

Na wat heen en weer gepraat werden we het eens dat “het lukt mij niet om een baan te vinden” niet noodzakelijkerwijs waar is en zeker niet in het huidige moment. Ook in het verleden is het niet waar geweest, want hij heeft een aantal banen gehad, maar die waren ‘niet leuk’. Uiteindelijk kwamen we uit op de volgende vraag:

“Wat is de beperkende overtuiging die mij tegenhoudt een leuke baan te vinden?”

Bernard trok de volgende tarotkaarten:

beperkende overtuiging tarotconsult
Leeswijzer
Ik lees meestal eerst de kaarten die iets zeggen over het verleden en heden. Vervolgens kijk ik naar de kern en dan naar de invloeden daarop. Dit schetst de situatie. In relatie tot deze situatie dient de ‘gedachte-kaart’ gelezen te worden. De gedachte-kaart duidt op de beperkende gedachte of overtuiging.

Uitwerking Tarotconsult voor Bernard

Schildknaap van Kelken in het verleden kan erop duiden dat Bernard verbaasd is over het feit dat hij nog geen baan heeft. Hij solliciteert best wel veel en hij wil echt werken. Dit wordt bevestigd door de Staven Aas in het heden. Al zijn aandacht is nu gericht op het vinden van werk. De Magiër in de kern geeft aan dat hij aan de slag wil, er klaar voor is en zijn individualiteit tot uitdrukking wil brengen. Hij zegt zelf dat hij zich als ‘werkeloze’ inderdaad niet prettig voelt. Hij wil laten zien wat hij kan, dat hij iets in zijn mars heeft. Dit wordt bevestigd door de invloeden. De drie van Pentakels duidt op samenwerking en laten zien wat je kunt. De Koning Staven is een harde werken die zijn onderwerp beheerst en passie heeft voor zijn vakgebied. Deze koning lijkt iets naar binnen gericht, wat zou kunnen aangeven dat hij tijdens sollicitaties misschien iets te passief is en niet overkomt alsof hij er echt zin in heeft, misschien enigszins arrogant lijkt omdat het werk voor hem gesneden koek is.

De beperkende overtuiging heeft te maken met de Koningin van Staven. Deze koningin is een optimistisch type, zelfstandig en weet haar eigen boontjes te doppen. Ze is heel goed in staat voor zichzelf te zorgen. De uitkomst wordt weergegeven door Pentakels Tien. Wanneer hij zijn beperkende overtuiging weet te overwinnen, dan zal hij moeiteloos de juiste baan vinden.

Laten we nog eens kijken naar de Koningin van Staven. Rechtop, in positieve zin, is dit een optimistische dame, die graag haar eigen toko heeft. In negatieve zin is deze dame niet optimistisch, ze ziet de toekomst somber in. En dat klopt met het gevoel van Bernard, dat hij geen werk zal kunnen vinden. Dus of we het nu over leuk werk hebben of gewoon werk, zijn beperkende overtuiging is dat hij gelooft geen werk te zullen vinden. Daarnaast is er nog een belangrijke aanwijzing en dat is dat Bernard graag zelfstandig werkt en zoveel mogelijk zijn eigen baas wil zijn. Voor werk om ‘leuk’ te zijn, is dat een belangrijk element.

Bernard vond dat omdraaien van die Koningin van Staven te gemakkelijk en ziet niet zo goed, dat zijn beperkende overtuiging te maken heeft met zijn gedachte dat er gewoon geen werk is. Dit is logisch! Voor veel mensen zou dat onmiddellijk duidelijk zijn, zoals het voor mij ook zonder legging duidelijk is. Maar omdat dit Bernards  beperkende gedachte betreft, is het voor hem veel moeilijker om te zien. En dat geld voor ons allemaal, wat betreft onze eigen beperkende gedachten.

Pandora kaarten

pandora kaarten bezorgdheidDaarom heb ik Bernard een Pandorakaartje laten trekken op zijn vraag. Pandorakaartjes zijn duiveltjes en kunnen heel verhelderend werken op blokkades.  Hij trok “Bezorgdheid”. Dit mediterende duiveltje heeft een hoofd vol negatieve toekomstscenario’s. Op de afbeelding zien we het duiveltje geraakt worden door de bliksem, betrokken bij een auto-ongeluk en zijn huis staat in lichterlaaie. Dit hoefde geen verdere toelichting .

Nu is het aardige van deze blokkadelegging dat de Koningin van Staven ook gelezen kan worden in het licht wat hij dan kan doen om de blokkade te doorbreken. Doe als de Koningin van Staven. Wees optimistisch, zie geen spoken en beren waar die niet zijn. Zie een positieve toekomst, vul je gedachten met beelden van een nieuwe baan enz.

engelenkaarten engel van integriteitEngelen Kaarten

Na het trekken van een ‘duiveltje’ laat ik meestal ook een engelenkaartje trekken voor de positieve kracht die hem behulpzaam kan zijn om het duiveltje te overwinnen. Hij trok Integriteit. Hier kon hij wel wat mee omdat hij doordat hij zich een beetje ten einde raad voelt, zijn ideeën over de ideale baan aan het bijstellen was en zich daar inderdaad niet prettig bij voelde.

Na wat heen en weer gepraat te hebben over de Koningin van Staven heeft hij ook bedacht dat de kern wellicht aangeeft dat hij maar op één manier solliciteert en nu ook eens andere mogelijkheden gaat proberen zoals open sollicitaties en dan met name bij bedrijven waar hij graag zou willen werken.

Het is ook mogelijk met deze kaartencombinatie dat hij eigenlijk wel iets zou willen doen in de vorm van een eigen bedrijf. De Drie van Pentakels wijst vaak op een eigen bedrijf en de zelfstandige Staven Koningin, de individualistische Magiër en de Staven Koning lijken dit te bevestigen. Bernard zegt wel met de gedachte gespeeld te hebben maar daar nog niet aan toe te zijn. Zijn ‘bezorgdheid’ speelt hem parten. Maar een detachering zou wel weer een mogelijkheid zijn. Hij zegt zelf dat hij door deze legging zijn situatie weer iets positiever ziet en dat hij het gevoel heeft weer wat meer ‘ruimte’ te hebben.

Op de pagina Tarotlegpatronen, vind je meer legpatronen voor allerlei situatie en meestal met uitgewerkte voorbeelden.

Maak je tarotlezingen ‘af’ met een duiveltje (Pandorakaart) of engel

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00