Tarot hofkaarten geven advies

Advies vragen aan de Tarot Hofkaarten

Stel je voor dat je niet precies weet wat je moet doen en je zou graag advies willen, maar je weet niet aan wie je advies moet vragen. Je weet al wat je moeder en vader gaan zeggen en dat helpt je niet verder. Je beste vriend(in) had ook niets toe te voegen, een coach gaan zoeken kost tijd en geld en je wilt nu je vraag van alle kanten bekijken met iemand die je kunt vertrouwen.

Hofkaarten als persoonlijke coaches

Probeer eens een Tarot Hofkaarten Advies Consult. Je kunt dit heel eenvoudig zelf doen.

Het is wel handig als je al bekent bent met tarot (ik kan mijn Tarotcursus voor Beginners van harte aanbevelen), maar zo niet, dan kun je de betekenissen van alle kaarten opzoeken in het tarotkaarten betekenissen overzicht.

Hoe werkt dit persoonlijke DIY tarotconsult?

Zoek alle hofkaarten uit je spel, schudt goed en met je vraag in gedachten, trek je een hofkaart.  Stel je nu voor dat deze hofkaart tegenover je zit en je advies geeft vanuit hoe hij/zij in het leven staat en zijn/haar normen en waarden.

Adviezen

  • Een Page duidt op boodschappen, op iets leren, op iets beginnen en vooruit kijken.
  • Een ridder duidt op jong en overmoedig, maar ook ambitie en de kracht om je schouders eronder te zetten om vooruit te komen.
  • De Koningin duidt op iemand met veel ervaring en begrip en is goed in het organiseren van zaken zodat je de situatie weer onder controle kunt krijgen.
  • De Koning heeft het al gemaakt, is krachtig en wijs.

Trek een hofkaart voor persoonlijk advies:

Nu dat je weet wie je persoonlijke adviseur is, kun je hem/haar visualiseren en om advies vragen. Als je het lastig vindt, om je op de betreffende hofkaart af te stemmen, kun je die tarotkaart eerst gaan kleuren. Hierdoor kom je tot rust en raak je vanzelf afgestemd op de kaart.

Vervolg tarotlegging

Je kunt een vervolg legging doen voor meer informatie. Je schudt hiervoor alle kaarten en dan zoek je je ‘adviseur’ op in het spel. De kaart eronder en de kaart erboven geven meer info over het advies dat je adviseur je te bieden heeft. Het is van belang om die kaarten te interpreteren met je adviseur in gedachten.

Je kunt je kaarten ook online leggen: Kijk dan welke kaart links en welke kaart rechts van je adviseur ligt. De kaarten worden gelezen van links naar rechts. Dus ligt je adviseur aan het eind van een regel, dan is de eerste kaart op de volgende regel, de rechter kaart. Ligt de adviseur helemaal aan het begin van alle kaarten, dan is de laatste kaart (helemaal aan het eind) de voorliggende kaart. Ligt een kaart aan het eind, dan is de eerste kaart (die helemaal aan het begin) de volgende tarotkaart.

Ik trok de Koningin van Zwaarden als adviseur. Daar ben ik blij mee, zij lijkt mij een prima adviseur. Recht voor zijn raap. Voor meer info heb ik de knop hierboven gebruikt en de Koningin van Zwaarden lag keurig in het midden van een rijtje, met de Zwaarden Acht links en de Pentakels Drie rechts.

Ik voel me inderdaad af en toe een beetje vastgelopen. Pentakels Drie kan duiden op het eigen bedrijf. Het opzetten hiervan in Italië voelt als erg problematisch. Ik moet op dit gebied inderdaad een beslissing nemen, zoals de Koningin van Zwaarden terecht aangeeft. Waarbij ik dat vastgelopen gevoel van tarotkaart Zwaarden Acht goed kan plaatsen. De adviezen lopen erg uiteen en niemand schijnt echt te weten hoe het zit. En dat vind ik zo raar! Ik ga dus verder met advies inwinnen en vragen stellen net zolang tot ik een steekhoudend antwoord heb.

Voorbeeld tarot hofkaart advieslegging

Vraag van een kennis, wij  noemen haar Marianne: Hoe kan ik het beste het beoordelingsgesprek ingaan volgende week?

Dit is extra belangrijk voor haar want haar contractverlenging hangt af van het gesprek.

Rider Waite Tarotkaar Pentakels Koning

Als hofkaart trok zij de Koning van Pentakels. De Koning van Pentakels duidt erop dat het van belang is om je ‘waarde’ te kennen en die niet onder stoelen en banken te steken. Dit wil niet zeggen dat je moet gaan opscheppen. De Koning van Pentakels is zeker van zijn waarde, hij hoeft daar niet over op te scheppen. Het kan dus verstandig zijn voor Marianne om hier even rustig over na te denken en vooral te voelen dat ze waarde heeft. Op dit moment voelt ze zich erg onzeker en klinkt ze alsof ze ervan overtuigd is dat ze ontslagen gaat worden. Dat is dus niet de manier om het gesprek in te gaan. Want waarom zou ze ontslagen worden als ze duidelijk goed is in haar werk en met iedereen kan opschieten?

Voor nog meer informatie hebben we ook de volgende legging gedaan. De Koning lag aan het eind van een regel. Links lag Pentakels Aas en rechts lag De Dwaas. Alle andere kaarten doen niet mee. Het gaat alleen om tarotkaarten links en rechts van de adviseur. In dit voorbeeld dus de Pentakels Aas en de Dwaas.

positiekoningp

Pentakels Aas duidt op nieuwe dingen, op iets aangereikt krijgen. We zien hier allebei het contract in, maar Marianne ziet hier ook haar maandelijkse salaris in. Maar op werk waren ook nieuwe ontwikkelingen en ze heeft een nieuwe manager en die kent ze nog niet zo goed. Wat ze eigenlijk zou willen is om zelf manager te zijn, maar omdat ze nog jonge kinderen heeft, wil ze nog niet fulltime werken.

De Dwaas duidt op onbevangen je levenspad bewandelen en genieten van iedere dag en het uitzicht onderweg, zonder je druk te maken over zaken die niet aan de orde zijn. Dat genieten doet ze ook. Ze is zo’n persoon die fluitend naar haar werk gaat en het echt naar haar zin heeft. Dus volgens mij is het van belang dat ze zich voelt als een Koning van Pentakels, weet dat ze haar werk goed doet en dat het dus nergens op slaat om haar geen contractverlenging te geven. Het is ook mogelijk dat De Dwaas erop duidt dat ze nu alvast kan kijken wat ze moet doen om op termijn manager te kunnen worden.

Marianne voelt zich gerustgesteld, maar vind dit hele gebeuren met constante contractverlenging toch zenuwslopend. Ik vraag haar of het bij dat bedrijf normaal is om mensen eruit te gooien die goed werk leveren? Ziet het eruit als een loterij? Ze denkt even na, en zegt dat dit niet het geval is. Ze kent één persoon die geen verlenging heeft gekregen, maar dat vond ze volkomen terecht. Het is ook niet zo dat ze een overschot aan personeel hebben, dus volgens mij kan dit alleen maar goed gaan. En zo was het ook. Tijdens het gesprek heeft Marianne ook aangegeven dat ze graag manager zou worden en dat werd door haar manager goed ontvangen. Als Human Resources het ook goedkeurt, kan ze volgend jaar starten met trainingen. Dit is een bedrijf met veel afdelingen en het is dus niet zo dat ze door ook manager te worden, een bedreiging is voor haar huidige manager.

Wellicht ook interessant voor jou

Hofkaarten uit de Tarot moeilijk?

Tarot Hofkaarten: Wie ben ik?

Tarotlezing: Advies van je jongere en toekomstige zelf.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00