Haindl Tarot Zwaarden Drie

Haindl Tarotkaart Zwaarden Drie – Rouw

Globale betekenissen: Deprimerende situaties. Rouw. Verdriet.
Keerzijde: Moeite hebben om verlies te accepteren. Het natuurlijke verloop zal vernieuwing brengen.

Haindl Tarotkaart Zwaarden 3, Rouw

De Haindl tarotkaart Zwaarden Drie laat een beeld zien van twee zwaarden, dan een traan of waterdruppel en nog een zwaard. De titel van de kaart is Rouw.

Het hexagram is hexagram 33, T’oen/De Terugtocht. Dit hexagram geeft aan dat wanneer het niet verstandig is om verder te gaan, het geen schande is te stoppen of terug of om te keren. Wanner je als leger tegenover een veel sterkere vijand staat, is het alleen maar dom de strijd aan te gaan.

De achtergrond van deze kaart is afkomstig van het schilderij De Vleermuis dat we ook op tarotkaart Staven Tien gezien hebben. Met dat schilderij wilde Haindl zijn afkeer van oorlog weergeven en tevens de angst en het verdriet die een oorlog op een grotere schaal dan alleen het persoonlijke vlak veroorzaakt. Het is een gevoel van verdriet om het leed in de wereld en met name leed dat we elkaar berokkenen. Achter de traan is een wond zichtbaar. De traan die loskomt uit de wond kan gezien worden als een reiniging, een loslaten van emoties. Dit is een onderdeel van het rouwproces.

Wanneer we voortborduren op de gedachtegang dat Zwaarden Twee een periode laat zien van rust waarin vruchtbare ideeën kunnen ontstaan dan laat Zwaarden Drie de fase in het scheppingsproces zien waarin een keuze gemaakt moet worden welke ideeën bruikbaar zijn en welke niet.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00