Haindl Tarot Het Universum (De Wereld)

Haindl Tarotkaart Het Universum – Zet je Stempel

Betekenissen: Succes, Gelukkiger en tevredener worden. Herstel van ziekte. Een veelbelovende toekomst. Bevrediging. Gerechtvaardige trots. Het leven begint.

Keerzijde: Stagnatie. Gebrek aan wilskracht en vertrouwen. Zelf opgelegde beperkingen. Weerstand of oppositie.

Haindl Tarotkaart Het Universum (De Wereld)

De hebreeuwse letter op de Haindl Tarotkaart is Tav en betekent handtekening of stempel. We zijn dan direct weer terug bij het idee dat God in de hele schepping aanwezig is. Hij drukt als het ware zijn stempel op de wereld. En net zoals God zijn stempel op de wereld drukt, wil ieder mens dat eigenlijk ook. Je wilt je plek in de wereld vinden en misschien iets tastbaars nalaten voor het nageslacht. Maar hoe je het ook went of keert, we drukken allemaal op onze eigen manier een stempel op de wereld. Je kunt dit ook vertalen naar kleinere situaties, waarbij een enkele zuurpruim de sfeer van een bijeenkomst kan verzieken of hoe een vrolijk iemand een saai feestje kan doen opleven.

De rune op deze kaart is Gebo in zijn Armanen-runenvorm. Deze Gebo, dit geschenk, duidt ook op de wisselwerking tussen schenker en ontvanger, maar nog belangrijker, op de eenheid van schenker en ontvanger. Wanneer je iets aan een ander geeft, geef je eigenlijk aan jezelf. Wanneer je een ander uitscheldt, scheld je eigenlijk tegen jezelf.

Het astrologische teken op deze kaart is het symbool voor de planeet Saturnus.

Saturnus duidt op afbakenen en beperken of inperken. Op de kaart Het Universum zien we bovenaan de aarde en eronder allemaal andere werelden. Je zou kunnen zeggen dat we konden kiezen uit een heel universum, maar ons hebben beperkt tot de aarde als ons speelterrein om ervaringen op te doen. Mellie Uyldert zegt over Saturnus het volgende:
“Saturnus sluit de ontwikkeling van alle menselijke eigenschappen en vermogen af. Hij maakt de gewetensmens, die alle harde lessen van het aardse leven geleerd heeft, die zichzelf volkomen beheerst, de geboden gehoorzaamt en de verboden in acht neemt en zijn eindexamen van de aardse levensleerschool heeft afgelegd. Dan is hij klaar om in de daarop volgende werelden en bewustzijnstoestanden, die van de zogenaamde mysterieplaneten, binnen te gaan. Daarom wordt Saturnus ook wel genoemd: De Wachter op de drempel.”

De symboliek op de kaart Het Universum sluit aan bij de esoterische gedachte, leer of verwachting, dat wanneer je alles hebt gedaan om je open te stellen voor God, alle pantsers en belemmeringen hebt afgelegd, God de laatste stap doet en naar jou toekomt. Andersom kan niet.

De vuurspuwende slang/draak op de kaart spuwt het vuur van goddelijke inspiratie. Dit sluit aan bij Het Universum als kaart voor artistieke inspiratie. De slang speelt een belangrijke rol in verschillende scheppingsmythen, vaak als legger van het kosmische ei. Het kosmische ei kan gezien worden als de eerste vonk van inspiratie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00