In Balans met Tarot

Tarotlegpatroon Balans in je Leven

Je kunt de Tarot gebruiken om te kijken hoe het is gesteld met de balans in je leven. Het tarotlegpatroon “Balans in je Leven” is losjes gebaseerd op het Feng Shui-vierkant. Dit vierkant bestaat uit 9 vlakken waarvan er 8 duiden op belangrijke levensgebieden en de middelste duidt op de algehele balans.

tarotlegpatroon balansBetekenis van de verschillende posities:

  1. Persoonlijke groei/spiritualiteit
  2. Vrije tijd
  3. Gezondheid
  4. Vrienden
  5. Carrière
  6. Je huis, huiselijke omstandigheden
  7. Familie/Gezin
  8. Financiën
  9. Balans

Voorbeeldlegging met dit tarot legpatroon

tarotkaarten balans in levenEen vriend, we noemen hem Peter, trok de volgende tarotkaarten: Op persoonlijke groei/spiritualiteit trok hij Ridder van Pentakels. Dit duidt erop dat hij een bepaalde richting is ingeslagen en ook geduldig voortgaat op die ingeslagen weg. Hij is erg grondig en daarom gaat het allemaal niet zo snel maar dat vindt hij niet erg. Bovendien zegt hij dat hij door de opleiding die hij doet rustiger is geworden en waardoor hij ook het gevoel heeft meer tijd te hebben.

Op Vrije tijd heeft hij de Kluizenaar. Het is mogelijk dat iemand aan bergbeklimmen doet en dat die kaart daar op duidt. Voor Peter duidt die kaart op rust en contemplatie. Hij hoeft niet altijd mensen om zich heen. Ook verwijst die kaart waarschijnlijk naar zijn bijbaantje. Hij geeft soms bijles in zijn vrije tijd.

Op Gezondheid trok hij de Ridder van Staven. De Ridder van Staven heeft een goede gezondheid en blaakt van energie. Peter beaamt dit en zegt dat hij aan spinning doet om zijn conditie op peil te houden.

Op Vrienden trok hij de Pentakels Aas. Hij heeft een aantal nieuwe vrienden gemaakt door de opleiding die hij aan het doen is voor zijn persoonlijke groei.

Op Carrière heeft hij Kelken 9. Dit klopt precies omdat hij werk doet wat hij leuk vindt en waar hij veel voldoening uit haalt.

Op Huis en Huiselijke omstandigheden heeft hij de Page van Zwaarden. Hij vindt dit slaan op zijn buren die hem veel te veel herrie maken. Ik wijs hem erop dat de Page van Zwaarden vaak erg op zijn hoede is voor gevaren in zijn omgeving en dat het probleem dan vaak meer in de persoon zelf zit, dan dat er werkelijke zoveel ‘gevaar’ is. Hij komt tot het verrassende inzicht dat dit waar is. De herrie is meer in zijn hoofd aanwezig omdat hij die ergernis regelmatig afspeelt in gedachten.

Op de familiepositie heeft hij Staven 10. Hij vindt soms dat het er thuis nogal moeizaam aan toe gaat met 3 pubers in huis. Nu hij daar zo over denkt vindt hij de Page van Zwaarden ook daar wel mee te maken hebben.

Op Financiën ligt de pentakels 7. Ook dit klopt helemaal want hij verdient niet slecht, maar ja, die kinderen kosten nogal wat.

In het midden ligt de Pentakels 3. Dit is een mooie kaart om balans weer te geven omdat Pentakels 3 duidt op balans tussen Hoger Zelf, Lager Zelf en Midden Zelf. En deze kaart is vooral relevant omdat Peter daar echt mee bezig is, ook in de opleiding die hij volgt.

Voor Peter ziet het er dus goed uit. Hij heeft zelf al gezien dat de herrie van de buren meer in zijn hoofd zit dan werkelijk het geval is. Hier hoeven we dus niet verder naar te kijken. Het enige puntje wat stress geeft is de ‘familiehoek’. We hebben hier nog 3 kaarten op getrokken: Staven 4, De Wereld en Koningin Pentakels.

Staven 4 duidt op een oogstfeest, op een fijne tijd samen. Hij vindt dat ze dat ook hebben. De Wereld ziet hij als een kaart die aangeeft dat zijn kinderen erg in hun eigen wereldje leven. In ieder geval in een andere wereld dan hijzelf. Twee doen er examen dit jaar, wat voor extra stress zorgt. De Derde kaart, De Koningin van Pentakels ziet hij als een kaart die aangeeft dat hij ze maar het beste kan koesteren en liefhebben en dat het eigenlijk allemaal wel meevalt. Hij vindt ook dat de opleiding voor zijn persoonlijke groei eraan bijdraagt dat hij er makkelijker mee omgaat omdat hij nu sneller ziet dat het vaak zijn Zwaarden Page-denken is dat hem parten speelt.

Wanneer je dit tarotlegpatroon voor jezelf gaat proberen, dan zie je vanzelf welke gebieden aandacht nodig hebben. Je kunt op die gebieden 1 of 3 tarotkaarten erbij trekken voor meer inzicht of voor een aanwijzing om het betreffende gebied wat op te krikken. Het is niet altijd even makkelijk te zien hoe je zo’n aanwijzing kunt omzetten in een praktische handeling. Wanneer je het niet direct ziet, laat die tarotkaart dan een tijdje op tafel liggen. Vaak komt er dan vanzelf wel een idee bij je op. Het is ook mogelijk om die tarotkaart te visualiseren, er in te stappen en met de afgebeelde figuur een praatje te maken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00