Housewives Tarot Pentakels Vier

Housewives Tarot Pentakels Vier

Pentakels Vier: Egoïsme, hamsteren, angst voor risico’s

Ook bekend als ‘de vrek kaart’, kan Pentakels Vier worden samengevat als “Niets gewaagd, niets gewonnen.”  Natuurlijk, dat dure porselein is misschien een kostbaar familiebezit, maar wat heb je eraan in je gesloten servieskast, terwijl je familie en vrienden maaltijden serveert op papieren borden? Je zult nooit je verzamelde bezittingen kunnen waarderen als je het niet deelt met degenen die je liefhebt. Haal vanavond, voor de verandering, eens je beste porselein eens tevoorschijn! Maak je er geen zorgen over dat een bord zou kunnen barsten – beter een bord dan een relatie.

Uit het boekje bij de Housewives Tarot

Onlangs trok ik deze Pentakels 4 tarotkaart als dankbaarheidskaart. Ik keek ernaar en dacht: ‘Ik heb vier borden vast. Mijn lijf is de kast. De borden die ik draag, bepalen mijn identiteit. De borden die ik laat zien bepalen mijn identiteit. Ik weet niet wat ik hiermee aanmoet, maar de betekenis van deze kaart is geloof ik dat ik de borden aan mijn familie moet geven om van te eten. Dus delen van mezelf.’

Delen van mezelf is wat ik steeds meer doe. Ik deel mijn angsten, mijn leerprocessen. We hebben allemaal borden die we liever achter in de kast verstoppen en borden die we graag de wereld tonen. Ik deel die van achterin om te laten zien dat je niet de enige bent met bepaalde problemen. 

Ik ben dankbaar dat ik delen van mezelf aandurf. Maar er was nog een ander aspect dat bij me op kwam bij deze kaart. En dat is dankbaarheid voor alle goede eigenschappen die ik heb en alle goede dingen die ik doe. Soms vraag ik me namelijk af wat nu eigenlijk de meerwaarde is van mijn website boven de legio andere websites die er zijn over Tarot. En ik realiseerde mij dat ik wel degelijk een unieke waarde heb omdat mijn site niet aan de oppervlakte van het tarotleggen blijft hangen, maar duidelijk de diepte in gaat en het delen van mijn eigen ervaringen is daarvan een belangrijk onderdeel. Dit was voor mij een eye-opener. En ik voel me daardoor een stuk beter over mezelf.

Die betekenis van ‘trots zijn op jezelf’ zit ook in de Rider Waite Tarot Pentakels Vier. Maar als ik die trek, heb ik nooit de neiging gehad om te kijken waar ik dan trots op ben. Of ik bedenk wat dingen, maar zonder dat ik dat diepe gevoel krijg van tevredenheid over mezelf. En dat mag ik hebben en jij ook. Dat is wat het trekken van tarotkaarten voor dankbaarheid mij brengt, en ik geloof dat het ontzettend waardevol kan zijn voor iedereen! Als je het nog niet doet, probeer het eens.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00