Housewives Tarot De Dood

housewives tarot de dood

 

De Dood: Een onvermijdelijk einde, verlies, noodzakelijke verandering

Er is iets verrot. De houdbaarheidsdatum is verstreken en het eten is bedorven! Je kunt het misschien zonde vinden om het weg te gooien, en je kunt jezelf proberen te overtuigen dat een klein beetje schimmel niet erg is, maar alleen een dwaas eet voedsel met salmonella. Het maakt niet uit hoeveel conserveringsmiddelen zijn toegevoegd, alles wordt uiteindelijk oudbakken. De kaart De Dood lijkt misschien grimmig, maar de boodschap is positief: dit einde is nodig om een nieuw begin met een smakelijkere toekomst voor te bereiden.

Tekst uit het boekje bij de Huisvrouwen Tarot

Dat beeld met die pot waar Salmonella op staat, vind ik werkelijk meest verschrikkelijk. Heb ik afgeleerd om bij tarotkaart De Dood te schrikken, omdat ik wéét dat deze kaart duidt op een onvermijdelijk en eigenlijk welkom einde met een daarop volgend nieuw begin van iets moois, dan krijg je dit! Mijn angst voor Salmonella wordt hier behoorlijk door getriggerd. Maar goed, om een ieder gerust te stellen, met soortgelijke gevoelens, ik heb deze kaart al een aantal keren getrokken en het heeft niets te maken met een fysieke dood, noch met salmonella of voedselvergiftiging, Het is echt een kaart die erop duidt dat je af en toe oude zaken en onbruikbare gedachten gedag moet zeggen om ruimte te maken voor iets nieuws.

Het is wel een krachtige boodschap. Doe geen dingen die slecht voor je zijn! Je eet toch ook geen beschimmeld brood? En daarom trek ik hem natuurlijk zo vaak. Ik eet niets dat beschimmeld is, maar verder valt er nog best het een en ander te verbeteren aan mijn levenswijze.

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00