Haindl Tarot Zwaarden Aas

Haindl Tarotkaart Zwaarden Aas in het Zuiden

betekenissen: Intelligentie. Helder denkend. Een krachtige persoonlijkheid of emoties.
Keerzijde: Toorn. Agressie. Verwrongen denkend.

Haindl Tarotkaart Aas van Zwaarden in het Zuiden

Op de Haindl tarotkaart Zwaarden Aas zien we alleen het blad van een zwaard. Het heft is niet zichtbaar. Hierdoor wordt het zwaard uitvergroot. Het wijst naar beneden naar iets dat de top van een berg zou kunnen zijn, die boven de wolken of het water uitsteekt. Dit geeft het zwaard een duidelijk goddelijke kwaliteit. We hebben hier niet te maken met zomaar een zwaard dat Jan en alleman zou kunnen hanteren. Alleen een krachtige persoonlijkheid kan dit zwaard hanteren.

In de symboliek duiden wolken op gedachten. De ronde vormen van de wolken op de Aas van Zwaarden van Haindl doen denken aan een stormachtige lucht of sterke emoties. Er is heel wat gaande in het hoofd van de persoon die deze kaart trekt. Dit kan verwijzen naar intelligentie en helder denken maar net zo goed naar verwrongen denken. Welke interpretatie de juiste is zal sterk afhankelijk zijn van de positie van deze kaart in een legging en de andere kaarten in de legging.

De wolken verwijzen naar gedachten en zoals we weten volgen emoties op gedachten. Het is in dit opzicht interessant dat de wolken en de golven zo met elkaar verbonden zijn en elkaars bewegingen lijken te volgen. Het zwaard deelt de kaart als het ware in tweeën. We kunnen door intelligent nadenken onderscheid maken tussen gedachten die op werkelijkheid berusten en gedachten die op illusie berusten, waardoor we onze gedachten, ons hoofd, tot rust kunnen brengen.

De top van de berg zou je ook als je kruin kunnen zien en het zwaard als de verbinding met het universum en de flitsen van inzicht die via die lijn van boven naar beneden komen.

De toevoeging ‘in het Zuiden’ op de kaart verwijst naar de kennis en inzichten van de oude Egyptenaren. Meer hierover bij de Hofkaarten van de Haindl Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00