Haindl Tarot- Aas van de Staven

Aas van de Staven in het Oosten

Globale betekenissen: Het geschenk van het vuur. Energie, optimisme, vertrouwen. Verlangen. Het begin.

Keerzijde: Gebrek aan richting Verschillende of verwarde pogingen. Pessimisme.

Haindl Tarotkaart Staven Aas

Het aan de Staven toegeschreven element is vuur, wat verwijst naar vuurkracht, passie en energie in brede zin. Haindl koos voor de serie van Staven voor stokken met vlammende speerpunten waardoor het element vuur extra nadruk krijgt. Een stok of staf zoals we die zien in de Rider Waite Tarot kan als wapen gebruikt worden, ter verdediging of ter aanval. Een speer, zoals we zien op de Haindl Tarot, geeft het idee van Staven als wapenen, extra nadruk. Je kunt hierbij denken aan je met vuur en vlam verdedigen, of je ‘wapenen’ met energie of passie.

De Haindl Staven Aas heeft als toevoeging “in het Oosten” meegekregen. Hiermee wordt gerefereerd aan India (wat met name tot uiting komt op de hofkaarten van Staven) en aan de opkomende zon, de lente, en een begin van iets.

Op de Staven Aas zien we alle vier de alchemistische elementen vertegenwoordigd; lucht, water, aarde en vuur. Dit duidt erop dat alles aanwezig is om een bepaald doel te bereiken. De mogelijkheid om iets te creëren wordt nog eens extra benadrukt door de schelp en de fallische steen achter de staf, die refereren aan de yoni en lingam en in het verlengde daarvan aan de Indiase goden Shakti en Shiva. De yoni is het Indiase symbool voor het vrouwelijke geslachtsorgaan dat meestal in combinatie met de lingam, een fallussymbool, wordt afgebeeld. Samen zijn ze een symbolische weergave van het bekendere Chinese Yin/Yang symbool. Door de samenwerking van deze twee oerprincipes (mannelijk-vrouwelijk, Yin-Yang) werd de wereld geschapen.

Zoals Pollack aangeeft duidt deze kaart in positieve zin op “het geschenk van vuurkracht in je leven.” In het verlengde hiervan liggen de betekenissen: energie, optimisme, vertrouwen en verlangen. Alles is aanwezig om iets nieuws te ondernemen op welk gebied dan ook. Het scheppingsproces kan beginnen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00