Capibara – Kelken Vijf uit de Animal Totem Tarot

Tarotkaart Kelken Vijf (Capibara) – Vertaling

“Het water is de enige plek waarvan ik weet dat ik veilig kan zijn. In deze koele, stromende plek kan ik alle pijn laten wegspoelen. In het water kan ik loslaten wat ik niet langer nodig heb, en de energie vrijmaken voor iets nieuws om vast te houden. In het water weet ik dat het leven blijft stromen, zelfs als de dood nabij is. Dat wat beschadigd is, kan worden genezen, en dat wat in het heden geen plaats heeft, kan worden weggespoeld met de stroom.” – Bericht van de Capibara

Tussendoortje: De Zuid-Amerikaanse Capibara wordt ook wel Waterzwijn genoemd. Hij lijkt op een varkentje, maar is een knaagdier en familie van de cavia. De Capibara is het grootste knaagdier ter wereld weegt tussen de 33 en 60 kg. Capibara betekent betekent heer van het gras omdat hij een planteneter is en zijn leefgebied wordt gekenmerkt door lange oeverbegroeiing langs moerassen, rivieren en meren, zoals je ook op zijn tarotkaart kunt zien. Meer info: Wikipedia

Deze Zuid-Amerikaanse inboorling ziet er misschien uit als een harig varken, maar er is helemaal geen relatie met het varken. De Capibara is het grootste levende bekende knaagdier ter wereld. Hoewel het een landbewoner is, heeft het affiniteit met het water. Zozeer zelfs dat de Capibare kleine, webachtige structuren aan zijn voeten heeft om hem te helpen bij het navigeren door het water. Water is het toevluchtsoord van dit knaagdier, dat water gebruikt als een vorm van bescherming en genezing. Op deze kaart zien we een eenzame Capibara die het water in gaat nadat het haar speelkameraadje dood op de kust heeft ontdekt. Hoewel er verlies is, is er ook een kans op een nieuw begin. Dit is de energie van de Kelken Vijf. Je zult wat verlies opmerken wanneer deze kaart verschijnt, maar het is niet aan jou om bij stil te staan. Sta jezelf niet toe de kansen te missen die dit verlies met zich meebrengt. Wees als de Capibara en ga in plaats daarvan naar het water en laat het water je genezen en je in veiligheid laten zien waar je volgende stap zal zijn.

Bedrijf en carrière

Veel ondernemers hebben een motto: faal vaak en faal snel. Je zou er goed aan doen om dit ook jouw motto te maken. Zie je, in het bedrijfsleven heb je niet de luxe om gehecht te zijn aan elke klant, elk project of elk account. Als je een verlies of tegenslag hebt, moet je jezelf bij elkaar rapen en verder gaan; anders mis je de zegen die in het kielzog van het verlies is achtergelaten.

Familie en relaties

Kelken Vijf is meestal geen goede kaart om te zien in een relatielezing, omdat het vaak wijst op een diep emotioneel verlies. Maar dat is niet altijd het geval. Het kan je ook laten weten dat je je emoties te lang in het verleden hebt laten stilstaan. Met je blik achter je gericht, mis je wat voor je ligt. Sla acht op deze waarschuwing en pas je punt van bewustzijn dienovereenkomstig aan.

Gezondheid

Laat de mislukkingen van het verleden de prestaties van het heden niet aantasten. Het kan moeilijk zijn om jezelf vreugde te gunnen als je last hebt van schuldgevoelens. De Capibara zegt dat hoewel het moeilijk is om los te laten, je verder moet gaan om het potentieel te zien dat nu op je wacht.

Journal suggesties

  • Welke geesten uit het verleden laat jij je heden beïnvloeden?
  • Waar in je leven ervaar je schuld of schaamte?
  • Hoe gemakkelijk laat jij dingen los?
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00