Haindl Tarot Kelken Drie

Haindl Tarotkaart Kelken Drie – Overvloed

Globale betekenissen: Geweldige emotie. Van buitengewone vreugde tot diep verdriet.
Keerzijde: opgekropte gevoelens. Onevenwichtigheid.

Haindl Tarotkaart Kelken Drie

Op Kelken Drie zien we uiteraard drie kelken afgebeeld. De bovenste kelk wordt gevoed door een onzichtbare bron. Deze kelk stroomt over en voedt de twee onderliggende kelken die op hun beurt ook weer overstromen waardoor het water terugkeert in het meer, symbolisch voor de oerzee. Hiermee is de kringloop weer rond. Het begrip oerzee komt voor in veel scheppingsmythen en duidt op de bron van alle leven. Het leven komt voort uit de oerzee en keert er ook weer in terug.

Het hexagram op Kelken Drie is hexagram 28, Ta Kwo/Het Overwicht van het Grote.

Het oordeel bij dit hexagram luidt: “De nokbalk buigt door. Het is bevorderlijk een plaats te hebben, waar men heen kan gaan. Welslagen.”

Wing heeft de titel van dit hexagram vertaald als Kritische Massa. Wanneer een kritische massa wordt bereikt dan buigt iets door of in het geval van de kelken, wanneer een kelk vol is, kan er geen water meer bij en stroomt deze over. Een bijkomende betekenis is dat wanneer je ergens vol van bent, je dat wel moet delen! Denk maar aan het spreekwoord “waar het hart vol van is, stroomt de mond van over.”

Een diepere betekenis van Kelken Drie is dat wil je de overvloed van het universum ervaren, je moet delen vanuit de overvloed die je hebt. Je moet de natuurlijke stroom niet indammen door alles voor jezelf te willen houden. De natuur is gebaseerd op cyclische bewegingen en tegen de natuur- en kosmische wetten in gaan betekent een verstoring van deze cycli.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00