Tarotlegpatroon Het Hoefijzer

Het Hoefijzer tarotleggingtarotlegpatroon hoefijzer

Het tarotlegpatroon ‘Het Hoefijzer’ lijkt wel iets op het Wat-te-doen-tarotlegpatroon. Het Hoefijzer is geschikt voor alle vragen.

Positie vier, de juiste weg, geeft in principe aan wat de vrager het beste kan doen.

De tarotkaart op  hindernissen (positie 6) geeft aan wat hij nog op zijn pad zal tegenkomen. Dit kan heel nuttig zijn; een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Extra toelichting op tarotlegpatroon het Hoefijzer

De eerste drie kaarten duiden op het verleden, heden en toekomst met betrekking tot je vraag. Dit geeft aan waar je op aan koerst, wat gezien de huidige gang van zaken de logische toekomst is. Dus als je gaat leren jongleren met eieren, is het risico groot dat je met heel veel kapotte eieren komt te zitten.

De juiste weg-tarotkaart (positie 4) zegt dan iets over wat een betere weg zou zijn om te volgen. Bijvoorbeeld met ballen leren jongleren voordat je gaat beginnen aan eieren.

De 5de kaart zegt wat de invloed of uitwerking is als je de ‘juiste weg’ gaat volgen.

Op die weg kun je ook hindernissen tegenkomen en die worden weergegeven door de kaart op positie 6. En dan krijg je als laatste de uitkomst als je de ‘juiste weg’ gaat volgen en de hindernissen weet te overwinnen.

Als je eerste 3 kaarten negatief zijn, en vooral negatief op de toekomst-positie, dan is het van belang om te kijken of ‘de juiste weg’ een aanwijzing geeft die anders is dan je gewend bent. Dus iets is dat je niet automatisch zou doen. Het is een inzicht waarbij je denkt: Ja, dat is misschien een beter idee! In mijn voorbeeld van het jongleren dat je dat niet gaat leren met eieren, maar met zachte ballen.

Als je niet blij bent met je werk, zou De Koningin van Staven of de Pentakels 3 op de juiste weg kunnen aangeven om te gaan freelancen of anderzijds voor jezelf te beginnen. Pentakels 10 zou kunnen aangeven om door te leren waardoor je door kunt groeien naar een betere positie.

Stel nu dat de tarotkaart op de juiste weg mij op het idee brengt om te gaan jongleren met ballen, dan zou de invloed/uitwerking daarvan kunnen zijn dat ik meer plezier heb in het oefenproces (kelken 3) of dat ik snel vooruitga (staven 8). Ik hoef nu immers niet steeds die rotzooi van die kapotte eieren op te ruimen.

Hindernissen op mijn weg kunnen zijn dat ik al dat oefenen al snel zat ben. Staven 5 bijvoorbeeld. Ook de Keizer zou in dat plaatje kunnen passen. De Keizer is overwegend positief, maar op de positie is het ook van belang om naar het negatieve te kijken, net zoals je zou doen bij de dwarsligger in het Keltisch Kruis.

De uitkomst van dit geheel, kun je dan vergelijken met de ‘toekomst’ op positie 3.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00