Tarotlegging met drie Tarotkaarten uit de Huisvrouwen Tarot

Driekaarten tarotlegging met de Huisvrouwen Tarotkaarten

Onlangs was mijn kleinzoon gevraagd om de unboxing te doen van een Silk Clay en Foam Clay knutselset. Mijn kleinzoon is dol op kleien met Silk Clay en Foam Clay, maar hij werkt niet altijd mee.

Mijn vraag is: Hoe kan ik de unboxing van de FoamClay/SilkClay set begeleiden en sturen zodat het een bruikbare video oplevert?

Dit zijn de getrokken tarotkaarten, uit de Housewives Tarot:

tarotlegging huisvrouwen tarot verleden heden toekomst
De eerste kaart is Kelken Drie. Dat is hoopgevend. Dit is een kaart die duidt op creativiteit. We zien hier twee glazen die samen een derde glas vullen. De vloeistoffen roze (vrouwelijk) en blauw (mannelijk) creëren samen een nieuwe kleur, namelijk paars. Achter de glazen zweeft een baby. Mijn impressie is dat deze kaart te maken heeft met creëren, nieuw begin en geboorte.

Het doet me denken aan het logo van Creativ Company (de fabrikant en groothandel van het knutselpakket) van lichtblauw blokje, rood rondje en geel driehoekje om aan te geven dat je met drie kleuren en drie vormen oneindig veel kleuren en vormen kunt creëren.

logo creativ company

Dus we zitten hier al duidelijk in de knutselhoek en in de creativiteit wat uitstekend past bij de vraag.

De tweede kaart is Kelken 6. Hier zien we een kind met veel limonade glazen. Gaat ze die allemaal opdrinken? Een overvloed aan verrukkelijke limonade. Doet dit denken aan warme zomerdagen en lekker buiten spelen en af en toe naar binnen rennen voor ranja en een koekje? Of de aanloop naar een partijtje, de glazen staan al klaar en zo direct komen de vriendinnetjes binnen rennen met cadeautjes.

Het is in ieder geval voor één kind veel limonade. Uit de kaart spreekt overvloed. Dit doet ook wel een beetje denken aan de knutselset. Het is een grote doos met veel knutselmateriaal.

Een andere gedachte die bij me opkwam heeft te maken met de standaard betekenis van Kelken 6 van jeugdherinneringen. Wij spelen en creëren al met Foam en Silk Clay sinds hij twee jaar is. Het is totaal niet nieuw, maar nog steeds leuk. Dat past misschien bij de ranja. We hebben het al zo vaak gedronken, maar een glas ranja kan nog steeds lekker smaken en mooie herinneringen oproepen naar lang vervlogen tijden.

foam clay silk clay set 98107_1

De laatste kaart is Kracht. Dat past wel bij mijn gevoel. Want zo’n kind van 6 sturen, vrolijk en in ’t gareel houden, valt niet altijd mee. Het eerste wat bij me opkwam was de uitroep ‘Geef mij kracht!’ Misschien ken je dat gevoel dat zo’n kind je tot het uiterste tergt en je hebt kracht nodig om geduldig te blijven en niet te roepen: ‘Doe nou potverdikkie wat ik zeg. Nu meteen en anders ga je maar naar je kamer!’ En meestal sta ik daar een beetje bij te stampvoeten. Uiteraard verhef ik ook mijn stem. Maar dit is meer een associatie op het woord ‘kracht’, dan op de afbeelding en dat mag ook en hoort ook bij het interpreteren van de kaarten.

Die afgebeelde zwarte schrob dingen, die herinner ik me wel van vroeger. Handig om een aangekoekte pan schoon te krijgen, maar dan moet het wel een pan zijn die daartegen kan. Dus in het sturen, genoeg druk uitoefenen, maar ook weer niet te veel.

Conclusie: Ik kan deze kaarten dus wel plaatsen in relatie tot de vraag. Het is een nieuw begin. Kleinzoon mag een unboxing doen. Het heeft duidelijk te maken met creativiteit. Er is veel. Er is misschien ook een nostalgie, zelfs voor mijn nog jonge kleinzoon, naar de tijd dat hij nog ongedwongen kon knutselen. School is toch ergens een nare invloed want hij is nu erg bezig met doe ik het wel goed en het is vast fout. ‘Kruis erdoor,’ roept hij dan. En ook ‘kan ik niet’. Dat ongedwongen creëren is er een beetje vanaf en dat is jammer. En om de unboxing goed te laten verlopen, is het nodig om door te gaan tot de ‘pan schoon is’ (de creatie af is) met genoeg druk, maar niet te veel.

Housewives Tarot – witte boekje

De uitleg uit het boekje bij de kaarten (schuin gedrukt) luidt als volgt:

Kelken Drie: Creatie, verandering, conceptie
Als twee glazen toasten, loopt hun inhoud over in een derde. Welke heerlijke cocktail zullen ze maken? Kelken Drie is een kaart van schepping, het begin van iets nieuws dat is verwekt door het vermengen van twee krachten. Het kan een bruiloft zijn, een geboorte of gewoon een feestelijke gelegenheid om te vieren. Geschud of geroerd, je staat voor een belangrijke verandering in je leven.

Als ik dat lees, wat ik dan nog toe zou voegen aan mijn eerdere opmerking, is dat ik het wel leuk zou vinden als deze unboxing goed gaat en we er meer kunnen doen. Ik zou ook graag een paar lampen en een statief aanschaffen om vaker video’s te maken. Niet van mijn kleinzoon, maar voor tarotleggingen.

Kelken 6: Nostalgie, onschuld, oude liefdes
Op warme zomerdagen gaat er niets boven een glas verfrissende limonade. Kelken Zes roept herinneringen op aan vervlogen tijden, jeugdige expedities en lang verloren liefdes. Deze ‘thuiskom’-kaart, kan een reünie met een jeugdvriend aanduiden of zelfs het opnieuw ontsteken van een oude romantische relatie. Geniet van de zoete en zure smaak van nostalgie!

Ik ben door gewoon naar de kaart te kijken gekomen op “blijde verwachting” die gebaseerd is op eerdere ervaringen, zoals dat opgetogen gevoel in de aanloop naar een partijtje. En dus ook nostalgie en jeugdherinneringen. Maar dat is mede gebaseerd op mijn kennis van de Rider Waite Tarot. Ik vind de gegeven betekenissen moeilijk te zien in deze kaart.

Wat betreft het sleutelwoord ‘oude liefde’ realiseer ik me ineens dat dit niet altijd te maken hoeft te hebben met mensen. We hadden al lange tijd niet gespeeld met Silk Clay. Silk Clay is een ‘oude liefde’. Wanneer een ‘oude liefde’ niet van toepassing is op een relatie, kijk dan eens naar hobby’s, of andere activiteiten.

Kracht: Vastberadenheid, overtuiging, kracht
Housewives Tarot KrachtDe krachtkaart leert je dat ware kracht binnenin ligt – dat brute kracht alleen geen aangekoekt vuil zal verwijderen van je koekenpan. Schuur te hard en je zult alleen jezelf schuren. Met een beetje druk, correct toegepast en met het juiste gereedschap, kun je alles voor elkaar krijgen. Laat vuile vaat inweken, het kan het enige tijd duren voordat deze les inzakt.

De uitleg van Kracht sluit aan bij mijn eigen gevoel bij het woord ‘kracht’ met name zoals ik dat voel wanneer ik aan het oppassen ben. Ik denk dat dit ook in bredere zin toepasbaar is. Op mezelf bijvoorbeeld. Ik ben een groot voorstander van laten inweken. Ik noem dat laten sudderen. Of erop broeden. Ik laat iets even met rust en dan komt er vanzelf wel een ingeving, of de puzzelstukjes vallen op hun plaats.

Tot nu toe heb ik de beste resultaten behaald met de Huisvrouwen Tarot door eerst zelf naar de kaarten te kijken en dan pas de betekenis in het boekje op te zoeken. Wil dat zeggen dat ik ineens voorstander ben van intuïtief tarotkaarten lezen? Nee!!!

Ik vind dat deze kaarten gemakkelijk intuïtief en associërend te lezen zijn, maar dat komt grotendeels omdat deze kaarten gebaseerd zijn op de betekenissen van de Rider Waite tarotkaarten. Doordat de kaarten nieuw voor mij zijn, geven ze me soms ook een nieuwe invalshoek. Het aardige is ook de tijdsperiode waarin de kaarten ‘spelen’, het optimistische Amerika van de jaren ’50, het land van de ongekende mogelijkheden, het Amerika waaraan ik mijn hart verloren heb, heel vroeger. Zwaar geromantiseerd door films en boeken uiteraard.

Tot nu toe heb ik de Housewives Tarot als zeer bruikbaar ervaren. En voor de prijs kun je er echt geen buil aanvallen.

Zelf proberen?

Denk aan je vraag, en klik op de knop voor drie tarotkaarten uit de huisvrouwen Tarot!

Unboxing goed gelukt, zie hier het resultaat

De unboxing verliep supergoed. Met kleine aanwijzingen deed hij ongeveer wat we wilden. Kleinzoon staat nu op youtube en is apetrots! Eindelijk heeft hij ook een echte unboxing video. Hij lust er namelijk wel pap van, van die unboxing video’s.