Tarot Kennis Quiz en betekenissen ‘zien’

Tarotkaarten kennisvragen – hoe goed ken je je tarotkaarten?

In het kader van tips en trucs om tarotkaarten te leren lezen, heb ik een kennisquiz gemaakt. Als je al deze vragen moeiteloos kunt beantwoorden, is je kaartenkennis uitstekend! Kun je een groot aantal redelijk moeiteloos beantwoorden, dan is je tarotkaarten kennis al heel goed te noemen.

De links in de vragen zijn gekoppeld aan de betreffende tarotkaarten-pagina’s.

Moeiteloos je tarotkaartenkennis uitbreiden

Wanneer ik een boek over tarot ‘lees’, dan denk ik na over de gegeven betekenissen en probeer ik die betekenis te ‘zien’ in de kaart. Dat maakt het voor mij gemakkelijker om die kaart te onthouden.

tarotkaart pentakels vijf ware liefdeVoorbeeld Pentakels Vijf

Als we nu kijken naar de betekenis van tarotkaart Pentakels Vijf dan duidt die vaak op armoede en ellende. Ik heb daaraan toegevoegd ‘met name de angst daarvoor’ omdat in mijn ervaring die kaart het meest getrokken wordt wanneer mensen bang zijn dat iets negatiefs gaat gebeuren en in werkelijkheid gebeurden die situaties waar men bang voor was helemaal niet.

Arthur Waite zegt over deze kaart: Twee bedelaars in een sneeuwstorm passeren een verlicht kerkraam. Voorspellende Betekenis: De kaart voorzegt materiële problemen vooral in de op de kaart geïllustreerde vorm – te weten, armoede – of anderszins. Voor sommige kaartenleggers, is het een kaart van de liefde en geliefden – vrouw, man, vriend, maitresse; Ook overeenstemming, affiniteiten. Deze alternatieven kunnen niet worden geharmoniseerd. Omgedraaid: wanorde, chaos, ondergang, tweedracht, losbandigheid.

Door na te denken over Pentakels Vijf als kaart van liefde en geliefden en te proberen die betekenis ‘te zien’, vond ik dat eigenlijk best gemakkelijk om te zien. We zien twee mensen samen op stap. Allebei zijn ze er niet best aan toe, maar je kunt je gemakkelijk voorstellen hoe ze elkaar helpen en bijstaan in de moeilijke tijd die ze doormaken. En dat is een betekenis van Pentakels Vijf die ongeveer in 20% van de leggingen met Pentakels Vijf erin, ook inderdaad van toepassing is.

Denken over en zien

Door het nadenken over, en het ‘zien’, blijft zo’n betekenis vanzelf hangen en hoef ik niks uit het hoofd te leren. Wanneer ik de kaarten lees voor iemand, komt zo’n betekenis ook gemakkelijk ‘als vanzelf’ naar boven wanneer die van toepassing is.

Als je je kennis wilt verdiepen, kun je kiezen voor de Cursus Tarot de Verdieping, of een tarotboek pakken en iedere dag (of met enige regelmaat) een beschrijving van een kaart lezen en alles wat je zelf nog niet gezien had in een kaart in je hoofd laten rondgaan om te kijken of je die betekenis kunt zien in de kaart. Op die manier kun je gemakkelijk en plezierig je kaartenkennis uitbreiden.