Intensieve Grote Arcana Tarot Training

Rider Waite Tarotkaart De Wereld

Intensieve Tarot Training (ITT)

Voor Wereld Tarotdag 2019 heeft de TA een soort van intensieve tarot training opgesteld waarbij je alleen de Grote Arcana gebruikt. Je trekt een kaart en voert de bijbehorende taak uit. En als je die gedaan hebt, trek je weer een kaart en doe je de daarbij behorende taak. Je blijft een dag lang kaarten trekken en taken uitvoeren. Het idee is om een connectie te maken tussen de kaart en wat je doet.  Er wordt ook voor gewaarschuwd om niet overboord te gaan met deze workout en ten alle tijden je gezonde verstand te gebruiken.

De Wereld Tarotdag vindt ieder jaar plaats op 25 mei en is een idee van de Tarot Association (TA). Ik heb het niet zo op de TA, maar het idee van een Wereld Tarotdag vind ik wel geinig.

De ITT opdrachten bij de Grote Arcana tarotkaarten zijn breed, maar passen goed bij de betekenissen van de kaarten. Om aan te geven dat je er geen mega-acties van hoeft te maken worden als voorbeelden gegeven om een paar schoenen op te pakken of naar een Tv-programma te kijken. Waar het om draait is de connectie met de kaart en dat wat je doet!

Probeer de ITT

Deze Tarot Training kan natuurlijk altijd gedaan worden en herhaald worden. Heb je een rustige zaterdag of zondag, of vakantie, dan kun je ervoor kiezen om eens een dag lang deze Intensieve Tarot Training te proberen. Je kunt het ook stap-voor-stap doen en af en toe een kaart trekken en de bijbehorende opdracht uitvoeren.  Het lijkt mij een aardige manier om weer op een andere manier met de tarotkaarten om te gaan.

Rider Waite Tarotkaart De Dwaas

Andere taken bij de kaarten bedenken, kan natuurlijk ook. Dat leek me wel een leuke voor als je De Dwaas trekt, die als taak heeft ‘om een vrijheid te zien, die je nog niet eerder gezien had.’ Je kunt dan een andere taak voor De Dwaas bedenken, of wat mij betreft, voor alle 22 Grote Arcana tarotkaarten.

Voel je enorme weerstand tegen een taak, dan lijkt mij dat een teken om er juist wel iets mee te doen. Dat kan enorm bevrijdend werken!

Noteer welke kaarten je hebt getrokken en hoe je de bijbehorende opdrachten hebt uitgevoerd. De volgorde van de getrokken kaarten heeft je misschien ook iets te vertellen. Mogelijk trek je een kaart met een opdracht en heb je geen idee wat je ermee moet. Schrijf het op en laat het rusten. Ik laat het dan aan het universum over om een gebeurtenis op mijn pad te brengen, zodat ik ineens weet hoe ik die opdracht snel en gemakkelijk kan uitvoeren. Dit kan heel erg verhelderend zijn.

Maar goed, hoe je er ook mee om wilt gaan, hieronder is het overzicht van opdrachten bij iedere Grote Arcana tarotkaart. En daaronder kun je een Grote Arcana tarotkaart trekken en dan zie je direct onder je getrokken kaart, wat de bijbehorende taak is.

Tarotkaarten en voorgestelde opdrachten

 1. De Magiër – Ik zal magie zien die ik niet eerder zag.
 2. De Hogepriesteres – Ik zal iets onderzoeken dat voor mij tot nu een mysterie was.
 3. De Keizerin – Ik zal een les uit de natuur zien die ik niet eerder heb gezien.
 4. De Keizer – Ik zal mijn wil in de wereld uitoefenen met een bewuste beslissing of actie.
 5. De Hogepriester – Ik zal iets leren, iemand ergens mee helpen of iets uitleggen.
 6. De Geliefden – Ik zal een toezegging doen om een vriendschap (relatie) te bevorderen.
 7. De Zegewagen – Ik zal vooruitgaan in iets dat vastgelopen of gestopt is.
 8. Gerechtigheid – Ik zal een stap zetten om iets in evenwicht te brengen dat, naar mijn mening, niet in evenwicht is.
 9. De Kluizenaar – Ik zal een moment aan mezelf besteden en iets volledig voor mezelf doen.
 10. Rad van Fortuin – Ik zal iets accepteren en omarmen dat veranderd is of zelf een verandering ingang zetten.
 11. Kracht – Ik zal een angst tegemoet treden en iets doen dat vereist dat ik sterk ben.
 12. De Gehangene – Ik zal proberen een situatie in een heel nieuw licht te zien, vanuit een totaal ander perspectief.
 13. De Dood – Ik zal iets voltooien om iets nieuws te kunnen beginnen.
 14. Matigheid – Ik zal een compromis vinden in een situatie en me eraan houden.
 15. De Duivel – Ik zal iets goeds doen of een verleiding weerstaan ​​- althans, voor nu.
 16. De Toren – Ik zal wat oude dingen opruimen.
 17. De Ster – Ik zal iets vinden dat me inspireert of een geïnspireerde ingeving opvolgen.
 18. De Maan – Ik zal mezelf op mijn pad houden, ondanks dat ik iets niet weet.
 19. De Zon – Ik zal iets plezierigs doen om te groeien of iemand observeren die vreugde en enthousiasme toont.
 20. Het Oordeel – Ik zal vandaag bellen – ik zal de verantwoordelijkheid nemen om iets te doen dat werkt ter verbetering van mezelf en mijn leven.
 21. De Wereld – Ik zal me bezighouden met de wereld, op een manier die te maken heeft met mijn plek in de wereld, of me een idee geeft van mijn plek in de wereld.
 22. De Dwaas – Ontdek een vrijheid die je niet eerder zag.

 

Feedback op Facebook

Wanneer je een taak gedaan hebt, of enkele taken, of allemaal, dan hoor ik graag op Facebook je ervaringen met deze workout!

Tarot leren lezen?

Tarot lezen is veel meer dan toekomst voorspellen. De Tarot geeft inzicht, handreikingen in moeilijke situaties, helpen je oplossingen te zien die je zonder Tarot niet zou zien of pas veel later, Tarot geeft moed en een steuntje in de rug. Het tarotspel is in feite een speels en verrijkend instrument voor zelfontplooiing waar je iedere dag plezier van kunt hebben. En het wordt pas echt leuk, als je zelf tarotkaarten kunt lezen. De online Tarotcursus voor Beginners van Tarot Stap Voor Stap is daarvoor de beste opstap!

Misschien ook interessant voor jou

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00