Tarot the complete kit – Pentakels

Vertaling van de Tarotkaarten van Pentakels

Ik heb de volgorde van het boekje aangehouden. Deze begint met de hofkaarten van Page tot en met Koning, gevolgd door de getalskaarten van Aas t/m Tien.

Algemeen

De Serie van Pentakels

Pentakels, ook bekend als munten, vertegenwoordigen geldzaken. Deze tarotkaarten spreken over werk, carrière en al het materiële. Dat wat echt en solide is. Als ze rechtop vallen, vertellen Pentakels je dat je de controle hebt. Wanneer ze omgekeerd liggen, suggereren ze verwarring over materiële zaken en gevoeligheid voor intimidatie van degenen die macht over je hebben.

Tarot - The Complete Kit - Pentakels hofkaarten

Page van Pentakels

Je wilt financieel onafhankelijk zijn, dus waarom zou je niet meteen aan de slag gaan? Je moet misschien de kritiek van familie en vrienden verdragen, maar dit is het moment om stappen te zetten en de kwaliteit van je leven te verbeteren!

Omgekeerd: Je bent aarzelend, en twijfelt of je zult slagen. Wees niet bang voor een beetje competitie.

De Ridder van Pentakels

Je hebt je afgevraagd of je ooit genoeg geld zult hebben om de dingen te krijgen die je wilt en nodig hebt. Je voelt je zelden ontmoedigd, maar de laatste tijd heb je geen vertrouwen in de toekomst. Succes is dichtbij, maar eerst moet je leren om beter met je tijd en geld om te gaan.

Omgekeerd: De sleutel tot je toekomstige financiële zekerheid ligt in het ophouden met meer uitgeven dan je hebt. Drastisch bezuinigen is de aangegeven weg. Begin met te kijken met wat je verschuldigd bent en aan wie.

Koningin van Pentakels

Je twijfelt misschien of je je verantwoordelijkheden wel aan kunt. Geloof in jezelf, maar verwacht op dit moment niet te veel goedkeuring van anderen. Je kunt beloningen verwachten wanneer je zelfstandig werkt, op je eigen manier.

Omgekeerd: Wat je mist aan lef, compenseer je met doorzettingsvermogen. Blijf gefocust; laat anderen je energieën niet verstrooien of je van koers doen veranderen.

Koning van Pentakels

Probeer niet een manusje-van-alles te zijn. Specialiseer je. Je hebt op dit moment sterke sensuele en fysieke verlangens. Laat je gevoel voor zelfdiscipline geen blokkade voor je persoonlijke geluk en vervulling zijn.

Omgekeerd: Je bent nu extreem gevoelig en kwetsbaarder voor de suggesties van anderen. Stop er mee! Angst voor concurrentie en groei zal gewenste resultaten alleen maar vertragen. Handel nu om je doelen te bereiken. Vertel je partners wat je doelstellingen en gevoelens zijn. Wees niet bang voor afwijzing.

Nelly: Ik vond die opmerking van het vertellen van je doelstellingen en gevoelens aan partners (ik versta daar ook collega’s onder), super goed. Dan weet iedereen wat je wilt en hoe je je voelt. Als iemand je daar op afwijst, dan is die persoon het niet waard om mee om te gaan.

Tarot - The Complete Kit - tarotkaarten Pentakels 1tm5

Pentakels Aas

Deze tarotkaart voorzegt veel succes met nieuwe zakelijke activiteiten en erkenning voor goed werk. Dit is een goed moment om te solliciteren of promotie te maken. Geniet ervan – en eis – de plezierige kanten van het leven.

Omgekeerd: Laat je niet overmeesteren door twijfel aan jezelf. Geld kan krap worden. Pas op voor roekeloze, onverantwoordelijke mensen. Omring jezelf met collega’s die voor je belangen opkomen.

Pentakels Twee

Laat iets ouds los ter voorbereiding op nieuwe kansen. Houd je oren open voor alternatieve zakelijke voorstellen. Brainstorm met collega’s, ontdek teamwork.

Omgekeerd: Denk goed na over je motieven voordat je met anderen in zee gaat. Werk met integriteit en je kunt er zeker van zijn dat je inspanningen succesvol zullen zijn.

Pentakels Drie

Een zakelijk succes ligt binnen handbereik, vooral omdat je beschikbaar bent. Maar wees voorzichtig met omkoperij – dit zal alleen maar tot wrok leiden.

Omgekeerd: Pas ervoor op dat je eigen onzekerheden je niet te vrijgevig maken voor mensen die vastzitten in armoede-denken en altijd hulp nodig hebben. Uiteindelijk zul je daardoor minder energie en minder geld hebben.

Pentakels Vier

Beheer je geld op ethische wijze. Respecteer machthebbers, maar accepteer geen intimidatie. Je ideeën zijn overvloedig maar hebben nog steeds ontwikkeling nodig.

Omgekeerd: Het verlangen naar persoonlijke veiligheid is groot op dit moment. Verwarring en verlies zijn waarschijnlijk als je hebzucht of onzekerheid de boventoon laat voeren. Je kunt uitdaging en oppositie verwachten. Ga die niet uit de weg.

Pentakels Vijf

Je harde werk en toewijding aan anderen zullen misschien niet de moeite waard zijn. Laat anderen weten wat je ervan verwacht. Je kunt binnenkort te maken krijgen met gezondheids- en financiële problemen, maar die zijn van tijdelijke aard.

Omgekeerd: Leer de deugden van zelfdiscipline en teamwerk – deze zullen beloningen opleveren. Anderen proberen misschien je in een standaard keurslijf te dwingen. Behoud het recht om jezelf uit te drukken zoals je wilt. Het is mogelijk dat een uitstaande lening wordt terugbetaald en/of dat je een nieuwe inkomstenbron weet aan te boren.

Tarot - The Complete Kit - tarotkaarten Pentakels 6tm10

Pentakels Zes

Je zult snel profiteren van de extra inspanningen die je hebt geleverd. Stop met al te gevoelig te zijn voor de behoeften van anderen op het werk. Pas ervoor op niet al te toegeeflijk te zijn.

Omgekeerd: Laat je onzekerheden je niet dwingen om je te gedragen als een workaholic. Kies duidelijk omschreven doelstellingen die groei zullen brengen. Doe dingen rustiger. Probeer nu geen geld te lenen – nieuwe verplichtingen zullen de wind uit je zeilen halen.

Pentakels Zeven

Ben je te hard van stapel gelopen? Geduld en hard werken, brengen succes. Probeer naar anderen te luisteren en beslissingen uit te stellen totdat je helemaal op de hoogte bent. Je hebt er een hekel aan blut te zijn, maar overbelast jezelf niet om rond te komen.

Omgekeerd: misschien wil je het laatste woord hebben, maar dat neemt niet weg dat advies vragen handig kan zijn. Neem de tijd om weloverwogen beslissingen te nemen.

Pentakels Acht

Je wilt wat het beste voor je geliefden en collega’s, en je hebt de kracht om dat te bieden. Maar je hebt veel te leren. Als je informatie mist, wees dan vastberaden in het vinden daarvan.

Omgekeerd: je zult snel erkenning krijgen voor prestaties. Vergeet de mensen niet die je succes mogelijk hebben gemaakt. Je wilt mensen helpen, dus wees een toegewijde luisteraar.

Pentakels Negen

Zoek naar mogelijkheden om je creatieve potentieel te ontwikkelen en te bewijzen wat je kunt doen. Begin nu! De tijd voor terugbetalingen en beloningen nadert snel, maar het komt alleen als je naar succes streeft.

Omgekeerd: Plan zorgvuldig wat je op dit moment hoopt te bereiken. Ga er niet van uit dat alles zal verlopen zoals verwacht, en wees niet bang om hulp te vragen.

Pentakels Tien

Je verbeelding is ongeëvenaard, geef hier uitdrukking aan. Er is veel vraag naar je talenten. Wanner je één doel bereikt, zal er een ander opduiken. Wees voorzichtig en zelfverzekerd. Maak plannen en weiger afgehouden te worden van je nieuwe doel.

Omgekeerd: Je bent druk bezig geweest anderen te helpen. Geef prioriteit aan je eigen doelen. Vrienden laten hun ware kleuren zien. Wees op je hoede voor juridische verwikkelingen.

Lees ook

Even Voorstellen -Tarot The Complete Kit