Tarot Legpatroon De Beslissing met voorbeeld

Een 5-kaarten tarotlegging met veel diepgang

Het beslissingen legpatroon bestaat uit slechts vijf kaarten, maar geeft veel inzicht in een situatie.

tarot legpatroon beslissing

Betekenissen van de posities

  1. Actie. Deze kaart laat zien welke actie je dichter bij je doel brengt. Je zou deze positie ook “de volgende stap” kunnen noemen.
  2. Obstakel. Deze kaart laat zien welke actie/handeling een negatieve invloed had of heeft op het behalen van het gewenste resultaat.
  3. Misleiding. Invloeden die je misleiden en waardoor de verwarring is ontstaan.
  4. Fortuin. Dit is de ‘bonus’ kaart. Een kans die je met beide handen dient aan te grijpen. Je zou het kunnen zien als invloeden van ‘boven’.
  5. Uitkomst – deze kaart laat zien waar je uitkomt wanneer je de waarschuwingen in acht neemt.

Voorbeeld tarotlegpatroon de Beslissing

Vraag
Marianne vroeg hoe ze het snelst uit de financiële problemen kon komen. Ze ziet het zelf niet meer zitten want ze kan haar inkomsten/uitgaven plaatje niet sluitend krijgen. We besluiten om het Tarotlegpatroon van de Beslissing te gebruiken.

beslissing tarotconsult

Betekenissen van de tarotkaarten in steekwoorden:

  • Kelken Aas (Actie) – Zoeken naar voldoening; heelheid; geboorte
  • Pentakels 8 (Obstakel) – Hard werken met plezier; routine
  • Staven 4 (Misleiding) – Oogstfeest. Plan heeft voldoende vorm gekregen om uitgevoerd te kunnen worden
  • De Dood (Fortuin) Einde van een situatie. Vaak plotseling en niet gepland. Hierna volgt een nieuwe situatie met veel onbekende factoren waardoor betrokkene zich onzeker kan voelen of het allemaal wel goed gaat. In mijn ervaring is dat meestal wel het geval. Soms is de Dood ook een aanwijzing om het oude definitief los te laten en echt een nieuwe start te maken.
  • Kelken 3 (Uitkomst) – plezier met anderen; vreugde in het hier en nu

Uitgebreide Tarotlezing
Op de plek van actie zien we de tarotkaart Kelken Aas. Dit is een kaart van heelheid en ‘geboorte’ en kan duiden op een nieuwe start. Je zoekt voldoening en je wilt vrij zijn van de maandelijkse zorgen die je nu hebt. (Marianne merkt op dat als het nog maandelijkse zorgen waren, het nog wel meeviel, haar financiën zijn nu een dagelijkse zorg)

Het obstakel op je pad wordt weergegeven door tarotkaart Pentakels 8. Deze duidt op hard werken en op routine. Dit kan dus aangeven dat de huidige routine gewoon niet werkt. De manier waarop je nu je probleem probeert op te lossen lijkt het probleem te verergeren.

Je misleidt jezelf met tarotkaart Staven 4. Je denkt dat je een goed plan hebt, maar in feite is dat niet zo. Ook dit kan Marianne beamen.

Tarotkaart De Dood is de bonuskaart die ligt op positie Fortuin. De Dood zegt dat ze echt een nieuwe weg in moet slaan. Mijns inziens wijst dit erop dat ze hulp moet zoeken bij de gemeente of een budgetinstantie of iets dergelijks. Marianne zegt dat ze dit al vreesde, want ze komt er echt niet meer uit. Maar ze ziet ontzettend op tegen bijvoorbeeld persoonlijke schuldsanering.

De Uitkomst met tarotkaart Kelken 3 geeft echter aan dat ze het als een bevrijding zal ervaren en dat het haar levensvreugde ten goede komt.

Hoe gaat het nu?
Marianne is inderdaad in de schuldsanering terecht gekomen en hoewel dat redelijk ellendig was in het begin, is ze nu een jaar verder en de opluchting is gigantisch, zegt ze. Ze is blij met haar lieve vriendinnen die haar helpen om ‘zonder geld’ toch leuke dingen te doen. Wanneer ze op visite komen brengen ze altijd iets te eten en te drinken mee. Ook haar ouders en ex-schoonouders helpen haar. Zo hebben die voor haar drie kinderen de hele wintergarderobe aangeschaft.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00