apr 182014
 

De Koninginnen uit de Tarot gaan Shoppen

In het kader  ‘hoe leer je de hofkaarten kennen‘ was ik vandaag aan het surfen op internet op zoek naar jurken die de Koninginnen uit de tarot zouden willen dragen. Immers iedere tarot koningin heeft een distinct karakter en daar hoort een kledingstijl bij. Probleem is dat er erg veel jurken zijn, dus het was moeilijk kiezen. De Koningin van Kelken was erg in haar nopjes met ongeveer alles, maar de Koningin van Zwaarden vertikte het om welke jurk dan ook ‘leuk’ te vinden. Ik heb het toen maar opgegeven.

Nog even verder surfend, kwam ik onderstaande outfit tegen op Zalando.nl en en kreeg het gevoel dat de Koningin van Staven deze outfit helemaal geweldig zou vinden:

tarot koningin staven
Vooral vanwege dat ‘mouwen opstropen’.
“Dat zouden meer mensen moeten doen!” zei de Koningin van Staven en wierp een veel betekenende blik op de Koningin van Kelken. Deze sloeg daar helemaal geen acht op, want ze had een outfit gevonden die het voor haar helemaal was.

de nieuwe outfit van de koningin van kelken uit de tarot
De Koningin van Zwaarden die eerst zo tegendraads was, begon ineens belangstelling te tonen en dat kwam door deze outfit:

outfit van de koningin van zwaarden uit de tarot
Wij (de drie andere koninginnen en ik) waren een beetje verwonderd over haar keus voor een geel colbert. Dat leek ons zo opzichtig voor haar, want eerder had ze alle jurken afgewezen als zijnde te opzichtig.

De Zwaarden Koningin keek ons minachtend aan. Zo van jullie snappen ook niks. “Zo’n geel jasje is juist heel leuk bij de rest. En die voering, die je ziet bij de omgeslagen mouwen van het jasje, past perfect bij het tasje!” sprak zei verrukt.

“Maar die blouse dan?” vroeg de Koningin van Pentakels, “vind je die niet een beetje te frivool?”

“Helemaal niet, antwoordde de koningin van Zwaarden. “Er er staat trouwens bij ‘dit luchtige ding, oogt zwierig, zomers en zakelijk tegelijk’.” Ze legde extra nadruk op het woord ‘zakelijk’.

En nu was het de beurt van de Koningin van Pentakels. Die vond alles nogal ‘goedkoopjes’. Ik vond dat ze moest kiezen. Bij de Koningin van Pentakels werkt dat gelukkig. Bij de Koningin van Zwaarden niet.
Tot onze stomme verbazing koos de Koningin van Pentakels voor deze outfit:

outfit tarotkaart koningin pentakels
“Dat kan ik best hebben, hoor”, zei zij gedecideerd. “Alleen dat rokje, is misschien een beetje ‘te’. Ik zou er een gewone witte kokerrok bij dragen. Maar ik moest een stijl kiezen, en deze stijl vind ik leuk voor af en toe. Om in te gaan shoppen bijvoorbeeld. Maar ik zou alles kopen van betere kwaliteit.”

“Je bedoelt duurder,” merkte de Koningin van Zwaarden fijntjes op.

“Kwaliteit kost natuurlijk meer, maar blijft langer mooi, en uiteindelijk ben je goedkoper uit!”

De andere drie tarot koninginnen luisterden al niet meer, ze hadden het al zo vaak gehoord. De Koningin van Kelken was bloemetjes jurken aan het passen, de Koningin van zwaarden blijkt verzot te zijn op schoenen met gemene stilettohakken, en de Koningin van Staven was naar het reisbureau, om een reisje uit te zoeken naar een warm land, om plezier te kunnen hebben van haar nieuwe outfit.