Tarot Hofkaarten: Wie ben ik? – nu met Poll

Welke tarot hofkaart typeert mij? Mijn moeder, vader enz.

 

 
Eén manier om de hofkaarten te leren kennen, is om hofkaarten te trekken voor je familie, vrienden en collega’s en er dan over na te denken, waarom de tarot (of je onderbewuste) van mening is dat die tarotkaart het beste bij die persoon past. Soms herken je iemand direct in een bepaalde hofkaart – en dat is handig om de eigenschappen van die kaart te onthouden -, andere keren is het onduidelijk. Vaak is dat een aanwijzing dat de tarot je iets over die persoon wil vertellen dat je niet ziet. Niemand is helemaal één hofkaart. In feite hebben we de eigenschappen van alle hofkaarten in ons, maar sommige eigenschappen steken boven de anderen uit.

Een andere vraag die je kunt stellen, is: Welke eigenschap moet ik ontwikkelen om mijn doel (vul doel in) te bereiken. Ook kun je onderzoeken ‘wie je bent’ op verschillende gelegenheden: thuis, op werk, op feestjes, op vakantie etc.

Geen zin om alle hofkaarten uit je deck te vissen? Geen nood, hieronder kun je snel en gemakkelijk een hofkaart trekken.

Denk aan je vraag en klik op de knop voor je hofkaart:
 

 

Andersom  – Bepaal iemands dominerende hofkaart
asterixenobelixIn plaats van een typerende hofkaart voor iemand te trekken, kun je het ook andersom benaderen, door te bedenken welke hofkaart je het meest vindt passen bij iemand. Of bij een personage uit een boek of film enz. En iedereen kan met andere antwoorden op de proppen komen, al naar gelang op welke eigenschappen je de nadruk vindt liggen.

Laten we de proef op de som nemen. Denk aan Asterix en aan Obelix. Als je Asterix zou willen typeren met een hofkaart, welke hofkaart zou je dan kiezen?

Poll / Stemmen

Denk niet gelijk ‘dit kan ik niet’. Ik zie deze oefening als een manier om de hofkaarten beter te leren kennen en als een discussiestuk zodat we van elkaar kunnen leren.

[poll id=”4″]

En voor Obelix?

[poll id=”3″]
Geef een toelichting op je keuzes in de Reacties hieronder.

1 reactie op “Tarot Hofkaarten: Wie ben ik? – nu met Poll

  1. Asterix is een zeer energieke figuur, die veel te vertellen heeft. Hij is ook heel positief ingesteld en zeer ondernemend. Hij heeft een jonge uitstraling en is zeer ondernemend.

    Bij Obelix zag ik in eerste instantie bekers9; maar dit gaat over de hofkaarten, dus dat is hem niet ;) Bekers Koning, omdat hij heel gemoedelijk is. Het vechten is voor hem iets wat hij gewoon kan en daarom leuk vind om te doen. Hij houdt van de genoegens van het leven wat voor mij toch ook met emotie te maken heeft. Hij kan veel plezier beleven aan een vlinder die van bloem naar bloem vliegt, lekker eten en relaxen.

Een reactie plaatsen